KASJER, SPRZEDAWCA
Możliwość dofinansowania
KASJER, SPRZEDAWCA
Numer usługi 2025/11/12/5016/3140495
1 300,00 PLN
brutto
1 300,00 PLNnetto
65,00 PLNbrutto/h
65,00 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaBiznes / Sprzedaż
- Identyfikatory projektówKierunek - Rozwój
- Grupa docelowa usługi
Szkolenie przeznaczone jest dla:
- Osób początkujących, które nie mają wcześniejszego doświadczenia w pracy jako kasjer lub sprzedawca, ale chcą zdobyć podstawowe umiejętności i wiedzę
- Ludzie, którzy chcą rozpocząć nową ścieżkę zawodową w branży handlowej i potrzebują odpowiednich kwalifikacji
- Osoby już pracujące w branży, które chcą podnieść swoje kwalifikacje, nauczyć się nowych technik sprzedaży lub poprawić umiejętności obsługi klienta
- Ludzie, którzy chcą zwiększyć swoje szanse na zatrudnienie w sektorze handlowym poprzez zdobycie odpowiednich umiejętności i certyfikatów
- również osoby, które chcą rozwijać swoje umiejętności w zakresie sprzedaży, aby lepiej zaspokajać potrzeby klientów i osiągać lepsze wyniki w pracy
- Minimalna liczba uczestników5
- Maksymalna liczba uczestników10
- Data zakończenia rekrutacji08-12-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi20
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
1. Nabycie umiejętności obsługi klienta2. Zrozumienie procesów sprzedażowych
3. Obsługa systemów kasowych
4. poznanie zasady obsługi transakcji
5. Zarządzanie stanem magazynowym
6. Poznanie zasad higieny i bezpieczeństwa w miejscu pracy
Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
| Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
|---|---|---|
Efekty uczenia się Definiuje organizacje pracy kasjera, sprzedawcy oraz kulturę zawodu | Kryteria weryfikacji - zachowuje kulturę osobistą, kulturę języka oraz etykę zawodową- przygotowuje miejsce pracy - omawia podstawowe prawa i obowiązki sprzedawcy - organizuje pracę w sklepie i przy kasie - zamawia i przyjmuje dostawy - wystawia produkty do sprzedaży - omawia zagadnienia związane z odpowiedzialnością materialną - omawia kody kreskowe i ich zastosowanie | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych | ||
Efekty uczenia się Profesjonalnie obsługuje klienta | Kryteria weryfikacji - rozpoznaje potrzeby klienta - zachęca klienta do zakupu, pomaga w wyborze - prezentuje towar klientowi - prowadzi negocjacje - właściwie radzi sobie w sytuacjach stresowych i konfliktowych | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się Obsługuje kasy fiskalne i programy do fakturowania | Kryteria weryfikacji - prowadzi ewidencję sprzedaży za pomocą kas fiskalnych- przyjmuje płatności gotówkowe i z wykorzystaniem terminali płatniczych - dokonuje rejestracji zakupów na kontach stałego klienta - przyjmuje zwroty towarów i reklamacje - przygotowuje raporty kasowe - wystawia faktury, rachunki, korekty | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się Stosuje przepisy BHP obowiązujące w jednostce handlowej | Kryteria weryfikacji - zapewnia jakość żywności - definiuje regulacje prawne z zakresu higieny i bezpieczeństwa żywności i towarów przemysłowych - wykazuje się znajomością • podstawowych zagadnień z ochrony p.poż. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Pytanie 1. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się?
TAK
Pytanie 2. Czy dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji?
TAK
Pytanie 3. Czy dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji?
TAK
Program
Program
Lp. | Rodzaj zajęć | Przedmiot nauczania | Liczba godzin |
1 | Zajęcia teoretyczne |
| 10 |
2 | Zajęcia praktyczne |
| 10 |
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 0
| Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
|---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. | |||||
Cena
Cena
Cennik
| Rodzaj ceny | Cena |
|---|---|
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | Cena 1 300,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika netto | Cena 1 300,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny brutto | Cena 65,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny netto | Cena 65,00 PLN |
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 1
1 z 1
Dariusz Misiak
Absolwent Wyższej szkoły Zarządzania i Marketingu.
Wieloletni wykładowca Zakładu Doskonalenia Zawodowego. Prowadzi takie szkolenia jak: obsługa podstaw komputera, nowoczesny sprzedawca, magazynier z obsługą komputera, przepisy dotyczące obsługi urządzeń fiskalnych oraz programów sprzedażowych.
Wieloletni wykładowca Zakładu Doskonalenia Zawodowego. Prowadzi takie szkolenia jak: obsługa podstaw komputera, nowoczesny sprzedawca, magazynier z obsługą komputera, przepisy dotyczące obsługi urządzeń fiskalnych oraz programów sprzedażowych.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnicy kursu otrzymują materiały przygotowane przez wykładowcę, notatnik, długopis.
W trakcie szkolenia udostępnione są:
- plansze poglądowe
- slajdy
- filmy szkoleniowe
Warunki uczestnictwa
W szkoleniu mogą uczestniczyć osoby, które mają ukończone 16 lat, wykształcenie minimum podstawowe.
Informacje dodatkowe
Cena usługi zawiera wszystkie niezbędne koszty. Uczestnik nie ponosi żadnych dodatkowych opłat.
W harmonogramie uwzględniono przerwy, które ustalane są pomiędzy uczestnikami a prowadzącymi zajęcia.
Materiały multimedialne i dokumenty do pobrania
Dokumenty do pobrania
Adres
Adres
ul. Podwale 13
00-252 Warszawa
woj. mazowieckie
Zajęcia odbywają się w w salach szkoleniowych, wyposażonych w niezbędny sprzęt i urządzenia multimedialne. Zajęcia praktyczne odbywają się z wykorzystaniem kas fiskalnych oraz programów sprzedażowych.
Wszystkie pomieszczenia spełniają wymagania bhp, p.poż i sanitarnohigieniczne potwierdzone opiniami wydanymi przez Komendę Miejską Państwowej Straży Pożarnej oraz Inspektora Sanitarnego.
Wszystkie pomieszczenia spełniają wymagania bhp, p.poż i sanitarnohigieniczne potwierdzone opiniami wydanymi przez Komendę Miejską Państwowej Straży Pożarnej oraz Inspektora Sanitarnego.
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Wi-fi
- Laboratorium komputerowe
Kontakt
Kontakt
Dorota Gromadzka
E-mail
dorota.gromadzka@zdz.edu.pl
Telefon
(+48) 603 372 449