Dietetyka i zdrowy styl życia w zgodzie z koncepcją świadomości ekologicznej - szkolenie
Dietetyka i zdrowy styl życia w zgodzie z koncepcją świadomości ekologicznej - szkolenie
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaStyl życia / Dietetyka
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnych
- Grupa docelowa usługi
Szkolenie "Dietetyka i zdrowy styl życia w zgodzie z koncepcją świadomości ekologicznej" skierowane jest do osób zainteresowanych zwiększeniem świadomości ekologicznej w temacie zdrowego odżywiania, zdecydowanych poprawić lub zmienić stosowane nawyki żywieniowe oraz nauczyć się jak tworzyć optymalne menu żywieniowe.
- Minimalna liczba uczestników10
- Maksymalna liczba uczestników11
- Data zakończenia rekrutacji28-11-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi16
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem szkolenia jest wyposażenie uczestników w nawyki zdrowego stylu życia i zdrowego odżywiania się. Uczestnicy zdobędą wiedzę na temat prawidłowego i zbilansowanego odżywiania się, wartości odżywczych oraz układania optymalnych menu żywieniowych w kontekście działań świadomości ekologicznej. Dodatkowo uczestnicy będą mogli zidentyfikować błędy żywieniowe i destrukcyjne zachowania wpływające na zdrowie, a także obalić mity i stereotypy dotyczące zdrowia i żywienia.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się identyfikuje korzyści płynące z przestrzegania zdrowych nawyków żywieniowych | Kryteria weryfikacji charakteryzuje definicje zdrowego stylu życia | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji definiuje zasady zbilansowanej diety | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji wskazuje najczęściej popełniane błędy żywieniowe | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się planuje menu zdrowego żywienia | Kryteria weryfikacji charakteryzuje zasady przygotowywania zrównoważonych posiłków | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się planuje cele zdrowotne i strategie ich realizacji | Kryteria weryfikacji identyfikuje korzyści płynące ze zdrowego stylu życia | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji prezentuje gotowość dbania o zdrowie psychiczne | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji charakteryzuje techniki radzenia sobie ze stresem i negatywnymi emocjami | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się stosuje zasady zrównoważonego żywienia z uwzględnieniem świadomości ekologicznej | Kryteria weryfikacji charakteryzuje zasady dobrych praktyk ekologicznych w dziedzinie żywienia | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Szkolenie "Dietetyka i zdrowy styl życia w zgodzie z koncepcją świadomość ekologicznej" skierowane jest do osób zainteresowanych zwiększeniem świadomości ekologicznej w temacie zdrowego odżywiania, zdecydowanych poprawić lub zmienić stosowane nawyki żywieniowe oraz nauczyć się jak tworzyć optymalne menu żywieniowe.
Celem szkolenia jest wyposażenie uczestników w nawyki zdrowego stylu życia i zdrowego odżywiania się. Uczestnicy zdobędą wiedzę na temat prawidłowego i zbilansowanego odżywiania się, wartości odżywczych oraz układania optymalnych menu żywieniowych w kontekście działań świadomości ekologicznej. Dodatkowo uczestnicy będą mogli zidentyfikować błędy żywieniowe i destrukcyjne zachowania wpływające na zdrowie, a także obalić mity i stereotypy dotyczące zdrowia i żywienia.
Kluczowe punkty edukacyjne szkolenia:
- Zdrowy styl życia zgodnie z koncepcją świadomości ekologicznej
- Prawidłowe odżywianie się w kontekście zasad zbilansowanej diety oraz wartości odżywczych różnych grup produktów spożywczych
- Planowanie menu zdrowego żywienia z uwzględnianiem różnorodności żywności i sezonowych produktów
- Samoświadomość i dbanie o zdrowie psychiczne
- Świadomość ekologiczna i szacunek dla środowiska
- Obalanie mitów i stereotypów
W czasie szkolenia przewidziane są różnorodne metody prezentowania treści, co pozwoli efektywnie przyswoić wiedzę teoretyczną, jak i umożliwi zastosować w części praktycznej zdobyte umiejętności. Szkolenie zawiera:
- część wykładową w formie prezentacji multimedialnej
- elementy otwartej dyskusji
- panel dyskusji grupowej
- ćwiczenia praktyczne, w tym planowanie posiłków
- wymianę spostrzeżeń i dobrych przykładów
Zdefiniowane dla szkolenia efekty uczenia się zostana sprawdzone w procesie walidacji w sposób zgodny z kryteriami weryfikacji ich osiągnięcia oraz wskazaną metodą walidacji.
Liczba godzin szkolenia przedstawiona jest w wymiarze godzin dydaktycznych nie uwzględniając przerw.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 11 Zdrowy styl życia zgodnie z koncepcją świadomości ekologicznej - definicje, korzyści, panel dobych praktyk | Prowadzący Marta Maciejewska | Data realizacji zajęć 29-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 11 Prawidłowe odżywianie się - zasady zbilansowanej diety, wartości odżywcze różnych grup produktów spożywczych. | Prowadzący Marta Maciejewska | Data realizacji zajęć 29-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 11 Przerwa | Prowadzący Marta Maciejewska | Data realizacji zajęć 29-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 11:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 11 Prawidłowe odżywianie się - błędy żywieniowe, diety obfitujące w przetworzone produkty. | Prowadzący Marta Maciejewska | Data realizacji zajęć 29-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:15 | Godzina zakończenia 12:45 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 11 Planowanie menu zdrowego żywienia - planowanie zrównoważonych posiłków, różnorodność żywności i sezonowych produktów. | Prowadzący Marta Maciejewska | Data realizacji zajęć 29-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:45 | Godzina zakończenia 14:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 11 Planowanie menu zdrowego żywienia - opracowywanie celów zdrowotnych oraz strategii ich realizacji. | Prowadzący Marta Maciejewska | Data realizacji zajęć 30-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 08:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 11 Samoświadomość i dbanie o zdrowie psychiczne - stres i negatywne emocje, żywieniowe skutki zaniedbywania zdrowia psychicznego. | Prowadzący Marta Maciejewska | Data realizacji zajęć 30-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:45 | Godzina zakończenia 10:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 11 Świadomość ekologiczna i szacunek dla środowiska - wpływ wyborów żywieniowych, zrównoważone żywienie a ochrona środowiska, działania ekologiczne w dziedzinie żywienia. | Prowadzący Marta Maciejewska | Data realizacji zajęć 30-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:15 | Godzina zakończenia 11:45 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 11 Przerwa | Prowadzący Marta Maciejewska | Data realizacji zajęć 30-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:45 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 11 Obalanie mitów i stereotypów - analiza powszechnych mitów żywieniowych i zdrowego stylu życia. | Prowadzący Marta Maciejewska | Data realizacji zajęć 30-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 11 Walidacja | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 30-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 14:15 | Liczba godzin 00:45 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto2 829,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto2 300,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto176,81 PLN
- Koszt osobogodziny netto143,75 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Marta Maciejewska
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Prezentacja multimedialna
Informacje dodatkowe
W cenę usługi nie są wliczone koszty wyżywienia oraz noclegu.
Liczba godzin szkolenia przedstawiona jest w wymiarze godzin dydaktycznych nie uwzględniając przerw.
Przed zapisem na usługę prosimy o kontakt w celu potwierdzenia dostępności miejsc.