STUDIA PODYPLOMOWE Zarządzanie Jakością
STUDIA PODYPLOMOWE Zarządzanie Jakością
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaBiznes / Zarządzanie przedsiębiorstwem
- Identyfikator projektuKierunek - Rozwój
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Adresatami studiów są pełnomocnicy ds. systemów zarządzania, przedsiębiorcy, pracownicy lub kierownicy działów jakości, produkcji, zaopatrzenia, dystrybucji, sprzedaży lub kontroli, osoby odpowiedzialne za projektowanie, wdrażanie i nadzorowanie Systemów Zarządzania Jakością, Zintegrowanych Systemów Zarządzania lub zarządzania produkcją w firmach i instytucjach.
Jest to usługa adresowana do uczestników projektu „Kierunek – Rozwój”.
- Minimalna liczba uczestników5
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji10-11-2024
- Forma prowadzenia usługimieszana (stacjonarna połączona z usługą zdalną w czasie rzeczywistym)
- Liczba godzin usługi184
- Podstawa uzyskania wpisu do BURart. 163 ust. 1 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 742, z późn. zm.)
- Zakres uprawnieńStudia podyplomowe
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Wzbogacenie wiedzy i umiejętności z zakresu zarządzania organizacją i Systemów Zarządzania Jakością (SZJ). Przekazanie wiedzy i doświadczeń z zakresu opracowania, wdrażania, utrzymania i doskonalenia SZJ, Systemów Zarządzania Środowiskiem, Systemów Zarządzania BHP . Szczególny nacisk jest położony na kształtowanie u słuchaczy umiejętności praktycznego wykorzystania zdobytych wiadomości.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się charakteryzuje procesy prawidłowego planowania,prowadzenia i dokumentowania wyników audytu; | Kryteria weryfikacji organizuje procesy prawidłowego planowania audytów | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji organizuje procesy prawidłowego prowadzenia audytów | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji kontroluje dokumentacje prowadzenia audytu | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się definiują narzędzia i techniki poprawy efektywności, takich jak Lean Manufacturing, KAIZEN, 5 S, Analiza FMEA, VS | Kryteria weryfikacji charakteryzuje narzędzia poprawy efektywności | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji charakteryzuje techniki poprawy efektywności | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji definiuje procesy poprawy efektywności takie jak: Lean Manufacturing, KAIZEN, 5 S, Analiza FMEA, VS | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się charakteryzuje metody budowania autorytetu, sprawności w zarządzaniu zespołem, odwagi kierowniczej | Kryteria weryfikacji planuje proces budowy autorytetu | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji definiuje pojęcie odwagi kierowniczej | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji ocenia sprawność w zarządzaniu zespołem | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się definiuje metody projektowania, wdrażania i nadzorowania systemy zarządzania jakością(ISO 9001), systemy zarządzania środowiskowego (ISO 14001), systemy zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy; | Kryteria weryfikacji opisuje metody projektowania i wdrażania systemu zarządzania jakością(ISO 9001) | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji opisuje metody projektowania i wdrażania systemu zarządzania środowiskowego (ISO 14001) | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji opisuje metody projektowania i wdrażania systemu zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się charakteryzuje metody motywowania pracowników do efektywnego wykonywania pracy oraz ciągłego uczenia się. | Kryteria weryfikacji uzasadnia stosowanie metod motywowania pracowników do efektywnego wykonywania pracy oraz ciągłego uczenia się. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji projektuje system motywacyjny | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się zapoznaje się z najnowszą praktyką gospodarczą i wiedzą naukową dotyczącą systemowego i procesowego podejścia do zarządzania jakością i dodawania wartości dla klientów. | Kryteria weryfikacji definiuje najnowsze praktyki gospodarcze dotyczącą systemowego i procesowego podejścia do zarządzania jakością i dodawania wartości dla klientów. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji ocenia systemowe i procesowe podejście do zarzadzania jakością | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Studia Podyplomowe - Zarządzanie Jakością
- Zarządzanie jakością wg wymagań normy ISO 9001. Auditowanie systemu zarządzania jakością wg wymagań normy ISO 19011. Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy wg standardu ISO 45001.
- Auditor wewnętrzny zintegrowanego systemu zarządzania wg ISO 9001, ISO 14001 i ISO 45001
- Bezpieczeństwo żywności – wymagania prawne. Zagrożenia bezpieczeństwa żywności. Dobra praktyka higieniczna i produkcyjna. Praktyka systemu HACCP – analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli.
- Profesjonalny auditor – sztuka komunikowania się z klientem
- Techniki i narzędzia zarzadzania jakością. Koszty jakości. Metoda FMEA, satysfakcja klienta, ocena zadowolenia klienta.
- Wstęp do Lean Manufacturing. Zarządzanie jakością i doskonalenie procesów metodą SIX SIGMA. Zarządzanie jakością i procesami w organizacji.
- Wymagania standardów sieci handlowych na przykładzie IFS i BRC dla żywności. Food Defence. Standardy przy produkcji opakowań.
- Zarządzanie projektami
- Zarządzanie środowiskowe wg normy ISO 14001
- Walidacja
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin | Forma stacjonarna |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 92 Profesjonalny auditor - sztuka porozumiewania się z klientem | Data realizacji zajęć 16-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 92 Profesjonalny auditor - sztuka porozumiewania się z klientem | Data realizacji zajęć 16-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 11:15 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 92 Profesjonalny auditor - sztuka porozumiewania się z klientem | Data realizacji zajęć 16-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 92 Profesjonalny auditor - sztuka porozumiewania się z klientem | Data realizacji zajęć 16-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:15 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 92 Profesjonalny auditor - sztuka porozumiewania się z klientem | Data realizacji zajęć 16-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 92 Profesjonalny auditor - sztuka porozumiewania się z klientem | Data realizacji zajęć 17-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 92 Profesjonalny auditor - sztuka porozumiewania się z klientem | Data realizacji zajęć 17-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 11:15 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 92 Profesjonalny auditor - sztuka porozumiewania się z klientem | Data realizacji zajęć 17-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 92 Profesjonalny auditor - sztuka porozumiewania się z klientem | Data realizacji zajęć 17-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:15 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 92 Profesjonalny auditor - sztuka porozumiewania się z klientem | Data realizacji zajęć 17-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 92 Zarządzanie środowiskowe wg normy ISO 14001 | Data realizacji zajęć 11-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 92 Zarządzanie środowiskowe wg normy ISO 14001 | Data realizacji zajęć 11-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 11:15 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 92 Zarządzanie środowiskowe wg normy ISO 14001 | Data realizacji zajęć 11-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 92 Zarządzanie środowiskowe wg normy ISO 14001 | Data realizacji zajęć 11-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:15 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 92 Zarządzanie środowiskowe wg normy ISO 14001 | Data realizacji zajęć 11-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 16 z 92 Zarządzanie środowiskowe wg normy ISO 14001 | Data realizacji zajęć 12-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 17 z 92 Zarządzanie środowiskowe wg normy ISO 14001 | Data realizacji zajęć 12-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 11:15 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 18 z 92 Zarządzanie środowiskowe wg normy ISO 14001 | Data realizacji zajęć 12-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 19 z 92 Zarządzanie środowiskowe wg normy ISO 14001 | Data realizacji zajęć 12-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:15 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 20 z 92 Zarządzanie jakością wg wymagań normy ISO 9001; Auditowanie systemu zarządzania jakością wg wymagań normy ISO 19011; Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy wg normy ISO 45001 | Data realizacji zajęć 25-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 21 z 92 Zarządzanie jakością wg wymagań normy ISO 9001; Auditowanie systemu zarządzania jakością wg wymagań normy ISO 19011; Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy wg normy ISO 45001 | Data realizacji zajęć 25-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 11:15 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 22 z 92 Zarządzanie jakością wg wymagań normy ISO 9001; Auditowanie systemu zarządzania jakością wg wymagań normy ISO 19011; Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy wg normy ISO 45001 | Data realizacji zajęć 25-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 11:15 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 23 z 92 Zarządzanie jakością wg wymagań normy ISO 9001; Auditowanie systemu zarządzania jakością wg wymagań normy ISO 19011; Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy wg normy ISO 45001 | Data realizacji zajęć 25-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 24 z 92 Zarządzanie jakością wg wymagań normy ISO 9001; Auditowanie systemu zarządzania jakością wg wymagań normy ISO 19011; Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy wg normy ISO 45001 | Data realizacji zajęć 25-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 25 z 92 Zarządzanie jakością wg wymagań normy ISO 9001; Auditowanie systemu zarządzania jakością wg wymagań normy ISO 19011; Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy wg normy ISO 45001 | Data realizacji zajęć 25-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:15 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 26 z 92 Zarządzanie jakością wg wymagań normy ISO 9001; Auditowanie systemu zarządzania jakością wg wymagań normy ISO 19011; Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy wg normy ISO 45001 | Data realizacji zajęć 26-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 27 z 92 Zarządzanie jakością wg wymagań normy ISO 9001; Auditowanie systemu zarządzania jakością wg wymagań normy ISO 19011; Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy wg normy ISO 45001 | Data realizacji zajęć 26-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:15 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 28 z 92 Zarządzanie jakością wg wymagań normy ISO 9001; Auditowanie systemu zarządzania jakością wg wymagań normy ISO 19011; Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy wg normy ISO 45001 | Data realizacji zajęć 26-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 29 z 92 Zarządzanie jakością wg wymagań normy ISO 9001; Auditowanie systemu zarządzania jakością wg wymagań normy ISO 19011; Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy wg normy ISO 45001 | Data realizacji zajęć 26-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 30 z 92 Zarządzanie jakością wg wymagań normy ISO 9001; Auditowanie systemu zarządzania jakością wg wymagań normy ISO 19011; Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy wg normy ISO 45001 | Data realizacji zajęć 26-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 16:45 | Godzina zakończenia 18:15 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 31 z 92 Zarządzanie projektami | Data realizacji zajęć 08-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 32 z 92 Zarządzanie projektami | Data realizacji zajęć 08-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 11:15 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 33 z 92 Zarządzanie projektami | Data realizacji zajęć 08-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 34 z 92 Zarządzanie projektami | Data realizacji zajęć 08-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:15 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 35 z 92 Zarządzanie projektami | Data realizacji zajęć 08-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 36 z 92 Zarządzanie projektami | Data realizacji zajęć 08-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 16:45 | Godzina zakończenia 18:15 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 37 z 92 Zarządzanie projektami | Data realizacji zajęć 09-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 38 z 92 Zarządzanie projektami | Data realizacji zajęć 09-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 11:15 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 39 z 92 Zarządzanie projektami | Data realizacji zajęć 09-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 40 z 92 Zarządzanie projektami | Data realizacji zajęć 09-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:15 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 41 z 92 Zarządzanie projektami | Data realizacji zajęć 09-02-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 42 z 92 Techniki i narzędzia zarządzania jakością; Koszty jakości; Metoda FMEA, satysfakcja klienta, ocena zadowolenia klienta | Data realizacji zajęć 15-03-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 43 z 92 Techniki i narzędzia zarządzania jakością; Koszty jakości; Metoda FMEA, satysfakcja klienta, ocena zadowolenia klienta | Data realizacji zajęć 15-03-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 11:15 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 44 z 92 Techniki i narzędzia zarządzania jakością; Koszty jakości; Metoda FMEA, satysfakcja klienta, ocena zadowolenia klienta | Data realizacji zajęć 15-03-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 45 z 92 Techniki i narzędzia zarządzania jakością; Koszty jakości; Metoda FMEA, satysfakcja klienta, ocena zadowolenia klienta | Data realizacji zajęć 15-03-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:15 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 46 z 92 Techniki i narzędzia zarządzania jakością; Koszty jakości; Metoda FMEA, satysfakcja klienta, ocena zadowolenia klienta | Data realizacji zajęć 15-03-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 47 z 92 Techniki i narzędzia zarządzania jakością; Koszty jakości; Metoda FMEA, satysfakcja klienta, ocena zadowolenia klienta | Data realizacji zajęć 15-03-2025 | Godzina rozpoczęcia 16:45 | Godzina zakończenia 18:15 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 48 z 92 Techniki i narzędzia zarządzania jakością; Koszty jakości; Metoda FMEA, satysfakcja klienta, ocena zadowolenia klienta | Data realizacji zajęć 16-03-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 49 z 92 Techniki i narzędzia zarządzania jakością; Koszty jakości; Metoda FMEA, satysfakcja klienta, ocena zadowolenia klienta | Data realizacji zajęć 16-03-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 11:15 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 50 z 92 Techniki i narzędzia zarządzania jakością; Koszty jakości; Metoda FMEA, satysfakcja klienta, ocena zadowolenia klienta | Data realizacji zajęć 16-03-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 51 z 92 Techniki i narzędzia zarządzania jakością; Koszty jakości; Metoda FMEA, satysfakcja klienta, ocena zadowolenia klienta | Data realizacji zajęć 16-03-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:15 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 52 z 92 Techniki i narzędzia zarządzania jakością; Koszty jakości; Metoda FMEA, satysfakcja klienta, ocena zadowolenia klienta | Data realizacji zajęć 16-03-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 53 z 92 Auditor wewnętrzny zintegrowanego systemu zarządzania jakością i wg ISO 9001, ISO 45001, ISO 14001 | Data realizacji zajęć 05-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 54 z 92 Auditor wewnętrzny zintegrowanego systemu zarządzania jakością i wg ISO 9001, ISO 45001, ISO 14001 | Data realizacji zajęć 05-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 11:15 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 55 z 92 Auditor wewnętrzny zintegrowanego systemu zarządzania jakością i wg ISO 9001, ISO 45001, ISO 14001 | Data realizacji zajęć 05-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 56 z 92 Auditor wewnętrzny zintegrowanego systemu zarządzania jakością i wg ISO 9001, ISO 45001, ISO 14001 | Data realizacji zajęć 05-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:15 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 57 z 92 Auditor wewnętrzny zintegrowanego systemu zarządzania jakością i wg ISO 9001, ISO 45001, ISO 14001 | Data realizacji zajęć 06-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 58 z 92 Auditor wewnętrzny zintegrowanego systemu zarządzania jakością i wg ISO 9001, ISO 45001, ISO 14001 | Data realizacji zajęć 06-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 11:15 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 59 z 92 Auditor wewnętrzny zintegrowanego systemu zarządzania jakością i wg ISO 9001, ISO 45001, ISO 14001 | Data realizacji zajęć 06-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 60 z 92 Auditor wewnętrzny zintegrowanego systemu zarządzania jakością i wg ISO 9001, ISO 45001, ISO 14001 | Data realizacji zajęć 06-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:15 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 61 z 92 Bezpieczeństwo żywności – wymagania prawne; Zagrożenia bezpieczeństwa żywności | Data realizacji zajęć 10-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 62 z 92 Bezpieczeństwo żywności – wymagania prawne; Zagrożenia bezpieczeństwa żywności | Data realizacji zajęć 10-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 11:15 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 63 z 92 Bezpieczeństwo żywności – wymagania prawne; Zagrożenia bezpieczeństwa żywności | Data realizacji zajęć 10-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 64 z 92 Bezpieczeństwo żywności – wymagania prawne; Zagrożenia bezpieczeństwa żywności | Data realizacji zajęć 10-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:15 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 65 z 92 Bezpieczeństwo żywności – wymagania prawne; Zagrożenia bezpieczeństwa żywności | Data realizacji zajęć 10-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 66 z 92 Bezpieczeństwo żywności – wymagania prawne; Zagrożenia bezpieczeństwa żywności | Data realizacji zajęć 10-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 16:45 | Godzina zakończenia 18:15 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 67 z 92 Dobra Praktyka Higieniczna i Produkcyjna; Praktyka systemu HACCP – Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli | Data realizacji zajęć 11-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 68 z 92 Dobra Praktyka Higieniczna i Produkcyjna; Praktyka systemu HACCP – Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli | Data realizacji zajęć 11-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 11:15 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 69 z 92 Dobra Praktyka Higieniczna i Produkcyjna; Praktyka systemu HACCP – Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli | Data realizacji zajęć 11-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 70 z 92 Dobra Praktyka Higieniczna i Produkcyjna; Praktyka systemu HACCP – Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli | Data realizacji zajęć 11-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:15 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 71 z 92 Dobra Praktyka Higieniczna i Produkcyjna; Praktyka systemu HACCP – Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli | Data realizacji zajęć 11-05-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 72 z 92 Wstęp do Lean Manufacturing; Zarządzanie jakością i doskonalenie procesów metodą Six Sigma; Zarządzanie jakością i procesami w organizacji | Data realizacji zajęć 14-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 73 z 92 Wstęp do Lean Manufacturing; Zarządzanie jakością i doskonalenie procesów metodą Six Sigma; Zarządzanie jakością i procesami w organizacji | Data realizacji zajęć 14-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 11:15 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 74 z 92 Wstęp do Lean Manufacturing; Zarządzanie jakością i doskonalenie procesów metodą Six Sigma; Zarządzanie jakością i procesami w organizacji | Data realizacji zajęć 14-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 75 z 92 Wstęp do Lean Manufacturing; Zarządzanie jakością i doskonalenie procesów metodą Six Sigma; Zarządzanie jakością i procesami w organizacji | Data realizacji zajęć 14-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:15 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 76 z 92 Wstęp do Lean Manufacturing; Zarządzanie jakością i doskonalenie procesów metodą Six Sigma; Zarządzanie jakością i procesami w organizacji | Data realizacji zajęć 14-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 77 z 92 Wstęp do Lean Manufacturing; Zarządzanie jakością i doskonalenie procesów metodą Six Sigma; Zarządzanie jakością i procesami w organizacji | Data realizacji zajęć 14-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 16:45 | Godzina zakończenia 18:15 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 78 z 92 Wstęp do Lean Manufacturing; Zarządzanie jakością i doskonalenie procesów metodą Six Sigma; Zarządzanie jakością i procesami w organizacji | Data realizacji zajęć 15-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 79 z 92 Wstęp do Lean Manufacturing; Zarządzanie jakością i doskonalenie procesów metodą Six Sigma; Zarządzanie jakością i procesami w organizacji | Data realizacji zajęć 15-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 11:15 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 80 z 92 Wstęp do Lean Manufacturing; Zarządzanie jakością i doskonalenie procesów metodą Six Sigma; Zarządzanie jakością i procesami w organizacji | Data realizacji zajęć 15-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 81 z 92 Wstęp do Lean Manufacturing; Zarządzanie jakością i doskonalenie procesów metodą Six Sigma; Zarządzanie jakością i procesami w organizacji | Data realizacji zajęć 15-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:15 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 82 z 92 Wstęp do Lean Manufacturing; Zarządzanie jakością i doskonalenie procesów metodą Six Sigma; Zarządzanie jakością i procesami w organizacji | Data realizacji zajęć 15-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Nie |
Przedmiot / temat zajęć 83 z 92 Wymagania standardów sieci handlowych na przykładzie; IFS i BRC dla żywności;Food Defence; Standardy przy produkcji opakowań | Data realizacji zajęć 28-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 84 z 92 Wymagania standardów sieci handlowych na przykładzie; IFS i BRC dla żywności;Food Defence; Standardy przy produkcji opakowań | Data realizacji zajęć 28-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 11:15 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 85 z 92 Wymagania standardów sieci handlowych na przykładzie; IFS i BRC dla żywności;Food Defence; Standardy przy produkcji opakowań | Data realizacji zajęć 28-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 86 z 92 Wymagania standardów sieci handlowych na przykładzie; IFS i BRC dla żywności;Food Defence; Standardy przy produkcji opakowań | Data realizacji zajęć 28-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:15 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 87 z 92 Wymagania standardów sieci handlowych na przykładzie; IFS i BRC dla żywności;Food Defence; Standardy przy produkcji opakowań | Data realizacji zajęć 28-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 88 z 92 Wymagania standardów sieci handlowych na przykładzie; IFS i BRC dla żywności;Food Defence; Standardy przy produkcji opakowań | Data realizacji zajęć 29-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 89 z 92 Wymagania standardów sieci handlowych na przykładzie; IFS i BRC dla żywności;Food Defence; Standardy przy produkcji opakowań | Data realizacji zajęć 29-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 11:15 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 90 z 92 Wymagania standardów sieci handlowych na przykładzie; IFS i BRC dla żywności;Food Defence; Standardy przy produkcji opakowań | Data realizacji zajęć 29-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 91 z 92 Wymagania standardów sieci handlowych na przykładzie; IFS i BRC dla żywności;Food Defence; Standardy przy produkcji opakowań | Data realizacji zajęć 29-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:15 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Przedmiot / temat zajęć 92 z 92 Walidacja | Data realizacji zajęć 29-06-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 01:30 | Forma stacjonarna Tak |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto3 800,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto3 800,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto20,65 PLN
- Koszt osobogodziny netto20,65 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Bożena Ciechanowska
mgr Pedagogiki, ukończona Szkoła Trenerów Biznesu, Szkoła Terapii Poznawczo-Behawioralnej INTEGRAL,kurs Psychoterapii Poznawczo-Behawioralnej
Psychoterapeuta systemowy – Wielkopolska Szkoła Terapii Systemowej
DOŚWIADCZENIE ZAWODOWE zdobyte nie wcześniej niż 5 lat przed datą wprowadzenia szczegółowych danych dotyczących oferowanej usługi:
2010 - nadal - własna działalność o charakterze szkoleniowym, od 2012 - nadal - Prywatna praktyka psychoterapeutyczna,
2018-2021- Dyrektor Poradni ZOE Terapia i Rozwój
Od kilkunastu lat prowadzi szkolenia z zakresu kompetencji społecznych i biznesowych. Umiejętnie łączy w szkoleniach wiedzę z zakresu zarządzania i psychologii. Współpracuje jako trener z korporacjami, sektorem MMŚP, organizacjami pozarządowymi, szkołami oraz instytucjami. Od 2012 roku prowadzi treningi interpersonalne oraz szkolenia z zakresu poradnictwa psychologicznego. Zrealizowała w tym zakresie pow. 2000 godzin szkoleniowych. Tworzy i realizuje autorskie projekty doskonalące umiejętności liderskie, trenerskie i coachingowe oraz projekty związane z wypracowywaniem standardów obsługi klienta. Dotyczą one kluczowych kompetencji biznesowych tj. skuteczne zarządzanie sobą i ludźmi, budowanie zespołów, motywowanie, negocjowanie, profesjonalna obsługa klienta. Realizuje również szkolenia ukierunkowane na rozwój osobisty.
Beata Grabowska
- Październik 1999 – Uniwersytet Warmińsko – Mazurski w Olsztynie, Wydział Rolnictwa i Kształtowania Środowiska; specjalność: zarządzanie jakością w przemyśle spożywczym, dyplom magistra
- Lipiec 1999 – studia podyplomowe – Finanse i rachunkowość menadżera w Wyższej Szkole Bankowości, Finansów i Zarządzania im. prof. Romualda Kudlińskiego w Warszawie oraz w Olsztyńskiej Szkole Biznesu
- Marzec 1997 – Akademia Rolniczo – Techniczna w Olsztynie, Wydział Rolnictwa i Kształtowania Środowiska; specjalność: zarządzanie jakością w przemyśle spożywczym, dyplom inżyniera
Doświadczenie zawodowe:
Marzec 2016 – obecnie – SAIGlobal / Intertek – audytor, recenzent systemów bezpieczeństwa żywności, BRC, IFS, MSC/ASC, FSSC 22000, standardów mięsnych np. Red Tractor i standardów klienta np. Tesco, trener
Luty 2008 – Listopad 2010 - Dyrektor ds. Zapewnienia Jakości w Warmińskich Zakładach Przetwórstwa Owocowo – Warzywnego Sp. z o.o. w Kwidzynie
Grudzień 2007 – obecnie, nauczyciel, trener w Wyższej Szkole Gospodarki w Bydgoszczy, specjalność: systemy kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności
Sierpień 2006 – Luty 2008 Kierownik ds. zapewnienia jakości w firmie Fobos Invest Sp. z o.o. w Sztumie (co-paker i co-producent artykułów spożywczych i materiałów opakowaniowych foliowych)
Tomasz Treichel
(pod nadzorem Akademii Leona Koźmińskiego)
2016 - Lean Six Sigma Black Belt – Studia Podyplomowe
Politechnika Gdańska – Wydział Zarządzania i Ekonomii.
2007 - Prawo – Studia Magisterskie
Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu- Wydział Prawa i Administracji.
2002 - Technik Elektronik Zespół Szkół Technicznych w Grudziądzu
– Certyfikowany Project Manager (PMP) z ponad 20 letnim doświadczeniem w branży produkcji elektroniki, w działach Jakości, Lean oraz Projektów. Specjalista od praktycznego zastosowania narzędzi jakości oraz zarządzania portfelem projektów na poziomie całej organizacji.
Absolwent Wydziału Prawa Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu oraz Podyplomowych Studiów Lean Six Sigma na Politechnice Gdańskiej a także Zarządzania Projektami na Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie. Trener Biznesu, zajmujący się tematyką andragogiki, mający na koncie ponad 2000 godzin szkoleniowych z zakresu pracy zespołowej, komunikacji i prowadzenia projektów. Wolontariusz klubu gier planszowych dla dzieci i młodzieży, organizator zajęć koszykówki dla kadry inżynierów i specjalistów. Pasjonat książek fantasty oraz si-fi oraz powieści graficznych i komisów
Adam Żygadło
Politechnika Gdańska – 2000 r. - mgr inż. telekomunikacji
Certyfikat PMP uzyskany w 2020 roku
2) Doświadczenie zawodowe
Ponad 20 letnie doświadczenie zawodowe zdobyte na stanowiskach : inżynier wsparcia produkcji, koordynator zmian w produkcie i procesie, lider projektów, koordynator biznesu, Manager Projektów, Szef biura zarządzania projektami, Strategiczny Opiekun Klienta. Wszystko to w dużych i średnich międzynarodowych firmach z branży elektronicznej w większości o strukturach macierzowych obsługujących Klientów zagranicznych oraz krajowych.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
MATERIAŁY WYDRUKOWANE I PRZEKAZANE SŁUCHACZOM NA POTRZEBY KONKRETNYCH ZAJĘĆ
Warunki uczestnictwa
Kandydat musi posiadać minimum wykształcenie wyższe, ukończone na poziomie:
- studiów I stopnia nadających tytuł zawodowy licencjata lub inżyniera;
- studiów II stopnia nadających tytuł zawodowy magistra
- jednolitych studiów magisterskich
Informacje dodatkowe
Zawarto umowę z WUP w Toruniu w ramach projektu Kierunek – Rozwój.
Program studiów podyplomowych realizowany jest w godzinach dydaktycznych.
Harmonogram studiów składa się z: 184h dydaktycznych zajęć tj. 138h zegarowych i dwóch godziny dydaktycznych walidacji tj. 90 min zegarowych tj. 1 h zegarowa i 30 min zegarowych.
Harmonogram zajęć w Karcie Usług nie zawiera przerw między zajęciami.
Koszt studiów podyplomowych wskazany w Karcie Usług nie zawiera opłaty wpisowej oraz opłat za przedłużenie terminu ukończenia studiów podyplomowych oraz opłat za wysyłanie dokumentów pocztą tradycyjną.
Warunki techniczne
Warunki techniczne
Zajęcia będą realizowane z wykorzystaniem narzędzia w postaci aplikacji MS Teams