TORTY I MONOPORCJE W STYLU GLAMOUR - szkolenie cukiernicze
TORTY I MONOPORCJE W STYLU GLAMOUR - szkolenie cukiernicze
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Grupa docelowa usługi
Cukiernicy, pracownicy branży HoReCa, pasjonaci cukiernictwa
- Minimalna liczba uczestników4
- Maksymalna liczba uczestników12
- Data zakończenia rekrutacji26-01-2026
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi20
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Szkolenie przygotowuje uczestników do samodzielnego tworzenia tortów i monoporcji z wykorzystaniem nowoczesnych technik dekoracyjnych, struktur, glazur i elementów ozdobnych charakterystycznych dla stylu glamour.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Zna techniki przygotowania nowoczesnych tortów i monoporcji. Odpowiedzi podczas części teoretycznej. | Kryteria weryfikacji Obserwacja pracy podczas szkolenia. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się Potrafi przygotować tort i monoporcję w stylu glamour. | Kryteria weryfikacji Ćwiczenia praktyczne – przygotowanie deserów. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się Umie stosować nowoczesne techniki dekoracyjne i wykończeniowe. | Kryteria weryfikacji Prezentacja przygotowanych deserów | Metoda walidacji Prezentacja |
Efekty uczenia się Potrafi dbać o estetykę i kulturę pracy w pracowni. | Kryteria weryfikacji Ocena pracy zespołowej i indywidualnej. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
1. Wprowadzenie do stylu glamour w cukiernictwie.
2. Techniki przygotowania tortów nowoczesnych.
3. Monoporcje – formy i dekoracje.
4. Praca z glazurami, musami i dekoracjami.
5. Ćwiczenia praktyczne – przygotowanie tortów i monoporcji.
6.Walidacja
Każdy uczestnik ma indywidualne stanowisko.
Usługa realizowana w formie godzin dydaktycznych 45 min
Walidacja wliczona jest w czas trwania usługi
Przerwy nie są wliczone w czas trwania usługi
Przerwy mogą ulec przesunięciu, ze względu na tempo pracy kursantów.
Szkolenie realizowane w grupach dwu osobowych,
Fakt uczestnictwa w każdym dniu usługi rozwojowej musi zostać potwierdzony przez uczestnika własnoręcznym podpisem złożonym na udostępnionej przez organizatora liście obecności
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
Rodzaj ceny | Cena |
---|---|
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | Cena 2 460,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika netto | Cena 2 000,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny brutto | Cena 123,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny netto | Cena 100,00 PLN |
Prowadzący
Prowadzący
Maciej Majzon - Wójtowicz
Maciej Majzon-Wójtowicz należy również do elitarnego grona ambasadorów marki Callebaut i realizuje się jako szkoleniowiec w dziedzinie nowoczesnego cukiernictwa.
Ostatnie 5 lat aktywnie działa w branży gastronomicznej, na bieżąco podnosząc swoje kompetencje i umiejętności.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Skrypt z recepturami, surowce, dostęp do sprzętu cukierniczego, certyfikat ukończenia szkolenie.
Warunki uczestnictwa
Szkolenie poziom 2 - dla osób które zajmują się zawodowo tematem, oraz amatorów chcących rozwijać swoją wiedzę i umiejętności praktyczne na poziomie profesjonalnym
Informacje dodatkowe
Usługa będzie zwolniona z VAT, w przypadku gdy uczestnik posiada dofinasowanie na poziomie minimum 70%.
Zwolnienie z podatku VAT na podstawie art. 43 ust 1 pkt 29 lit. c ustawy o VAT oraz art. 3 ust. 1 pkt 14 Rozporządzenia Ministra Finansów z dn. 20.12.2013 r. w sprawie zwolnień od podatku od towarów i usług oraz warunków stosowania tych zwolnień
Uczestnik aby zaliczyć szkolenie musi potwierdzić obecność na na 80%-100%- (w zależności od wymogów operatora) czasu trwania szkolenia, własnoręcznym podpisem na liście obecności i zaliczyć walidację.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
- Centrum Łodzi, łatwy dojazd środkami komunikacji miejskiej; parking; winda.