STEK & COMPANY - szkolenie gastronomiczne
STEK & COMPANY - szkolenie gastronomiczne
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Grupa docelowa usługi
Profesjonalni kucharze, pracownicy gastronomii, pasjonaci kuchni, osoby chcące poszerzyć wiedzę o mięsie i technikach jego obróbki.
- Minimalna liczba uczestników4
- Maksymalna liczba uczestników12
- Data zakończenia rekrutacji19-11-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi20
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Szkolenie przygotowuje uczestników do samodzielnego doboru surowca oraz przygotowania steków różnymi technikami (grillowanie, smażenie, sous-vide) w różnych stopniach wysmażenia, z zachowaniem zasad obróbki mięsa i estetyki kulinarnej.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Zna rodzaje mięsa wykorzystywane do przygotowania steków i ich charakterystykę. | Kryteria weryfikacji Odpowiedzi podczas części teoretycznej, udział w dyskusji. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Efekty uczenia się Zna techniki obróbki cieplnej mięsa (grillowanie, smażenie, sous-vide). | Kryteria weryfikacji Omówienie technik podczas zajęć i obserwacja praktyki. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Efekty uczenia się Potrafi przygotować steki w różnych stopniach wysmażenia. | Kryteria weryfikacji Ćwiczenia praktyczne – przygotowanie steków w trakcie warsztatów. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się Umie dobrać dodatki i sosy do różnych rodzajów steków. | Kryteria weryfikacji Przygotowanie zestawów z dodatkami podczas zajęć praktycznych. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się Potrafi pracować w zespole kuchennym, dzielić się zadaniami i utrzymać tempo pracy. Obserwacja pracy uczestników w grupach. | Kryteria weryfikacji Potrafi pracować w zespole kuchennym, dzielić się zadaniami i utrzymać tempo pracy. Obserwacja pracy uczestników w grupach. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
⦁ Co to jest stek?
⦁ Różne rodzaje produktów z których przygotujemy steka
⦁ Rozbiór tuszy na steki – z kością czy bez i dlaczego?
⦁ Sezonowanie vs marynowanie
⦁ Ruszt, pieczenie, smażenie
⦁ Optymalne dodatki do steków
Walidacja
Każdy uczestnik ma indywidualne stanowisko.
Usługa realizowana w formie godzin dydaktycznych 45 min
Walidacja wliczona jest w czas trwania usługi
Przerwy nie są wliczone w czas trwania usługi
Przerwy mogą ulec przesunięciu, ze względu na tempo pracy kursantów.
Szkolenie realizowane w grupach dwu osobowych,
Fakt uczestnictwa w każdym dniu usługi rozwojowej musi zostać potwierdzony przez uczestnika własnoręcznym podpisem złożonym na udostępnionej przez organizatora liście obecności
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
Rodzaj ceny | Cena |
---|---|
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | Cena 2 460,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika netto | Cena 2 000,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny brutto | Cena 123,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny netto | Cena 100,00 PLN |
Prowadzący
Prowadzący
Adam Chrząstowski
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Skrypt szkoleniowy, dostęp do receptur i surowców, stanowiska w pełni wyposażone w sprzęt kuchenny, certyfikat.
Informacje dodatkowe
Usługa będzie zwolniona z VAT, w przypadku gdy uczestnik posiada dofinasowanie na poziomie minimum 70%.
Zwolnienie z podatku VAT na podstawie art. 43 ust 1 pkt 29 lit. c ustawy o VAT oraz art. 3 ust. 1 pkt 14 Rozporządzenia Ministra Finansów z dn. 20.12.2013 r. w sprawie zwolnień od podatku od towarów i usług oraz warunków stosowania tych zwolnień
Uczestnik aby zaliczyć szkolenie musi potwierdzić obecność na na 80%-100%- (w zależności od wymogów operatora) czasu trwania szkolenia, własnoręcznym podpisem na liście obecności i zaliczyć walidację.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
- Centrum Łodzi, łatwy dojazd środkami komunikacji miejskiej; parking; winda.