MANAGER GASTRONOMII: ZARZĄDZANIE ZESPOŁEM
MANAGER GASTRONOMII: ZARZĄDZANIE ZESPOŁEM
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaBiznes / Zarządzanie przedsiębiorstwem
- Grupa docelowa usługi
Managerowie i właściciele lokali gastronomicznych, liderzy zespołów, osoby aspirujące do roli managera w branży HoReCa. Szkolenie dedykowane osobom zarządzającym lokalami gastronomicznymi oraz liderom zespołów. Uczestnicy nauczą się skutecznie organizować pracę zespołu, motywować pracowników oraz rozwiązywać konflikty
- Minimalna liczba uczestników4
- Maksymalna liczba uczestników12
- Data zakończenia rekrutacji12-11-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi17
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Szkolenie przygotowuje uczestników do samodzielnego kierowania zespołem w branży gastronomicznej, w tym planowania pracy, motywowania pracowników, rozwiązywania konfliktów oraz wdrażania zasad efektywnej komunikacji.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Rozwój kompetencji managerów gastronomii w zakresie skutecznego zarządzania zespołem pracowników, komunikacji i organizacji pracy. | Kryteria weryfikacji Odpowiedzi w dyskusji, udział w ćwiczeniach analizujących role i style zarządzania. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się Zna techniki komunikacji, delegowania obowiązków i rozwiązywania konfliktów. Udział w ćwiczeniach praktycznych z komunikacji i rozwiązywania case studies. | Kryteria weryfikacji Zna techniki komunikacji, delegowania obowiązków i rozwiązywania konfliktów. Udział w ćwiczeniach praktycznych z komunikacji i rozwiązywania case studies. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się Potrafi planować i organizować pracę zespołu gastronomicznego. Przedstawienie planu organizacji pracy w ramach ćwiczeń grupowych. | Kryteria weryfikacji Przedstawienie planu organizacji pracy w ramach ćwiczeń grupowych. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się Stosuje metody motywowania, prowadzi rozmowy korygujące, rozwiązuje konflikty | Kryteria weryfikacji Symulacje rozmów i analiza sytuacji konfliktowych podczas zajęć. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się Buduje autorytet lidera, rozwija kulturę organizacyjną i współpracę w zespole | Kryteria weryfikacji Ocena aktywności i postawy uczestnika w pracy grupowej oraz prezentacja rozwiązań dla studium przypadku. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
1. Rola i zadania managera gastronomii.
2. Style zarządzania i ich wpływ na zespół.
3. Motywowanie pracowników i systemy nagradzania.
4. Skuteczna komunikacja w zespole.
5. Rozwiązywanie konfliktów i sytuacji kryzysowych.
6. Organizacja pracy i delegowanie obowiązków.
7. Budowanie autorytetu i odpowiedzialności managera.
8. Case study – przykłady z branży gastronomicznej.
9.Walidacja
Każdy uczestnik ma indywidualne stanowisko.
Usługa realizowana w formie godzin dydaktycznych 45 min
Walidacja wliczona jest w czas trwania usługi
Przerwy nie są wliczone w czas trwania usługi
Przerwy mogą ulec przesunięciu, ze względu na tempo pracy kursantów.
Szkolenie realizowane w grupach dwu osobowych,
Fakt uczestnictwa w każdym dniu usługi rozwojowej musi zostać potwierdzony przez uczestnika własnoręcznym podpisem złożonym na udostępnionej przez organizatora liście obecności
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
Rodzaj ceny | Cena |
---|---|
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | Cena 2 460,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika netto | Cena 2 000,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny brutto | Cena 144,71 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny netto | Cena 117,65 PLN |
Prowadzący
Prowadzący
Maciej Sadowski
Ostatnie 5 lat aktywnie działa w branży gastronomicznej, na bieżąco podnosząc swoje kompetencje i umiejętności.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Prezentacja, notatnik, certyfikat
Warunki uczestnictwa
Doświadczenie w branży gastronomicznej lub aspiracje do objęcia roli managera; gotowość do aktywnej pracy podczas ćwiczeń i warsztatów.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
- Centrum Łodzi, łatwy dojazd środkami komunikacji miejskiej; parking; winda.