Pomoc kuchenna
Możliwość dofinansowania
Pomoc kuchenna
Numer usługi 2025/09/11/12979/3001363
3 200,00 PLN
brutto
3 200,00 PLNnetto
64,00 PLNbrutto/h
64,00 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Grupa docelowa usługi
Usługa adresowana do uczestników projektów współfinansowanych przez Unię Europejską/budżet Państwa, chcących nabyć podstawową wiedzę i umiejętności związanych z przygotowywaniem posiłków.
- Minimalna liczba uczestników3
- Maksymalna liczba uczestników10
- Data zakończenia rekrutacji07-10-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi50
- Podstawa uzyskania wpisu do BURZnak Jakości Małopolskich Standardów Usług Edukacyjno-Szkoleniowych (MSUES) - wersja 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Usługa "Pomoc kuchenna" umożliwia zdobycie przez Uczestników/czki kwalifikacji/uprawnień do pracy na stanowisku pomocniczym w trakcie przygotowywania posiłków.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Wiedza i bezpieczeństwo: uczestnik zna podstawowe zasady BHP i higieny w gastronomii, w tym wymagania sanitarne, HACCP oraz organizację stanowiska pracy i obiegu żywności. | Kryteria weryfikacji Rozpoznaje prawidłowe zasady BHP, higieny osobistej i stanowiskowej oraz elementy systemu HACCP w pytaniach jednokrotnego wyboru | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji Wskazuje poprawne zasady organizacji stanowiska i obiegu żywności (m.in. mycie, dezynfekcja, unikanie krzyżowego zakażenia) | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się Obsługa i organizacja: uczestnik rozpoznaje i opisuje zastosowanie podstawowych narzędzi, urządzeń i drobnego sprzętu kuchennego, a także zna zasady przechowywania, rotacji (FIFO) i gospodarki surowcami. | Kryteria weryfikacji Identyfikuje zastosowanie narzędzi i urządzeń kuchennych na podstawie opisów/zdjęć | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji Wybiera poprawne procedury przechowywania i rotacji zapasów (FIFO, temperatury, etykietowanie) | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się Procesy i wsparcie produkcji: uczestnik opisuje etapy wstępnej i podstawowej obróbki produktów oraz zasady współpracy w zespole kuchennym, wspierając przygotowanie prostych potraw zgodnie z poleceniami przełożonego. | Kryteria weryfikacji Porządkuje etapy wstępnej i podstawowej obróbki produktów (mycie–obieranie–krojenie–porcjowanie) | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji Rozpoznaje właściwe zasady współpracy w zespole i zakres zadań pomocy kuchennej wobec poleceń przełożonego | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Inne kwalifikacje
Uznane kwalifikacje
Pytanie 4. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kwalifikacji jest rozpoznawalny i uznawalny w danej branży/sektorze (czy certyfikat otrzymał pozytywne rekomendacje od co najmniej 5 pracodawców danej branży/ sektorów lub związku branżowego, zrzeszającego pracodawców danej branży/sektorów)?
TAK
Informacje
- Podstawa prawna dla Podmiotów / kategorii Podmiotówuprawnione do realizacji procesów walidacji i certyfikowania na mocy innych przepisów prawa
- Nazwa Podmiotu prowadzącego walidacjęICVC Certyfikacja
- Podmiot prowadzący walidację jest zarejestrowany w BURNie
- Nazwa Podmiotu certyfikującegoICVC Certyfikacja
- Podmiot certyfikujący jest zarejestrowany w BURNie
Program
Program
- Wprowadzenie do zawodu pomocy kuchennej
- Zasady BHP i higieny pracy w kuchni
- Organizacja pracy i współpraca w zespole kuchennym
- Podstawowe techniki obróbki wstępnej produktów
- Przechowywanie i gospodarka surowcami
- Przygotowanie stanowiska pracy i utrzymanie czystości
- Współudział w przygotowaniu prostych potraw
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 0
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
Rodzaj ceny | Cena |
---|---|
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | Cena 3 200,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika netto | Cena 3 200,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny brutto | Cena 64,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny netto | Cena 64,00 PLN |
Rodzaj ceny W tym koszt walidacji brutto | Cena 0,00 PLN |
Rodzaj ceny W tym koszt walidacji netto | Cena 0,00 PLN |
Rodzaj ceny W tym koszt certyfikowania brutto | Cena 200,00 PLN |
Rodzaj ceny W tym koszt certyfikowania netto | Cena 200,00 PLN |
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 0
Brak wyników.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
notes, długopis, teczka, skrypt, art. spożywcze
Informacje dodatkowe
Warunkiem rozpoczęcia kursu jest zebranie pełnej grupy szkoleniowej.
Istnieje możliwość zmiany trybu szkolenia (dzienny/popołudniowy) lub poszczególnych terminów - w zależności od potrzeb i preferencji Uczestników.
Uczestnik kursu otrzymuje zaświadczenie o ukończeniu szkolenia, oraz certyfikat potwierdzający uzyskanie kwalifikacji (w przypadku pozytywnie zdanego egzaminu.
1h dydaktyczna = 45 min.
Adres
Adres
ul. Świętej Anny 5
33-100 Tarnów
woj. małopolskie
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
Kontakt
Kontakt
Wojciech Gulik
E-mail
biuro@gtwproject.pl
Telefon
(+48) 146 230 700