Zero Waste w dietetyce- kurs świadomego żywienia
Możliwość dofinansowania
Zero Waste w dietetyce- kurs świadomego żywienia
Numer usługi 2025/09/07/186782/2990311
2 100,00 PLN
brutto
2 100,00 PLNnetto
131,25 PLNbrutto/h
131,25 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaStyl życia / Dietetyka
- Grupa docelowa usługi
Dietetycy, studenci dietetyki, edukatorzy zdrowotni, osoby zainteresowane świadomym odżywianiem.
- Minimalna liczba uczestników3
- Maksymalna liczba uczestników10
- Data zakończenia rekrutacji10-10-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi16
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat VCC Akademia Edukacyjna
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Kompleksowe szkolenie mające na celu edukację uczestników w zakresie zrównoważonego i świadomego podejścia do żywienia, ograniczania marnowania żywności i promowania zdrowego stylu życia.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Potrafi świadomie planować i wdrażać diety zgodne z filozofią Zero Waste | Kryteria weryfikacji -Zna zasady Zero Waste i potrafi zastosować je w praktyce-Umie zaplanować i zbilansować jadłospis dla zdrowej osoby dorosłej | Metoda walidacji Debata swobodna |
Efekty uczenia się Wie jak ograniczać marnowanie żywności w praktyce zawodowej i życiu codziennym | Kryteria weryfikacji -Wie jak zaplanować zakupy i zarządzać zasobami-Potrafi zaplanować jadłospis bez odpadów -Umie wykorzystać produkty w całości | Metoda walidacji Debata swobodna |
Efekty uczenia się Potrafi uwzględniać aspekty zdrowotne, ekologiczne i społeczne w planowaniu diety | Kryteria weryfikacji -Wie jakie czynniki dietetyczne mają wpływ na zdrowie człowieka-Umie dobierać produkty spożywcze w sposób racjonalny -Zna wpływ marnowania żywności na środowisko, gospodarkę i społeczeństwo | Metoda walidacji Test teoretyczny z wynikiem generowanym automatycznie |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Pytanie 1. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się?
TAK
Pytanie 2. Czy dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji?
TAK
Pytanie 3. Czy dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji?
TAK
Program
Program
- Wstęp do idei Zero Waste.
- Świadome żywienie jako element stylu życia.
- Statystyki i realia – marnowanie żywności w Polsce i na świecie.
- Zero Waste w praktyce dietetycznej.
- Optymalne przechowywanie żywności.
- Dieta planetarna – założenia i korzyści.
- Aspekty zdrowotne diety Zero Waste.
- Czy dieta roślinna to zawsze Zero Waste?
- Planowanie tygodniowego jadłospisu Zero Waste.
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 1
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 1 Wstęp do idei Zero Waste | Prowadzący Natalia Jaworska | Data realizacji zajęć 17-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 15:45 | Liczba godzin 00:45 |
Cena
Cena
Cennik
Rodzaj ceny | Cena |
---|---|
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | Cena 2 100,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika netto | Cena 2 100,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny brutto | Cena 131,25 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny netto | Cena 131,25 PLN |
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 1
1 z 1
Natalia Jaworska
Pani Natalia Jaworska jest absolwentką studiów I i II stopnia na Uniwersytecie Medycznym w Łodzi na Wydziale Nauk o Zdrowiu. Ukończyła również studia podyplomowe z zakresu psychodietetyki. Z potrzeby ciągłego rozwoju od wielu lat uczestniczy w licznych szkoleniach i konferencjach naukowych, systematycznie poszerzając swoją wiedzę i kompetencje.
Doświadczenie zawodowe zdobywała w renomowanych ośrodkach zdrowia oraz placówkach związanych z dietetyką. Od 2021 roku pracuje jako nauczyciel akademicki na Uniwersytecie Medycznym im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu, gdzie realizuje zarówno działalność dydaktyczną, jak i naukową.
Od pięciu lat prowadzi również kursy, warsztaty i szkolenia dla dzieci, młodzieży oraz dorosłych w szkołach i placówkach kształcenia ustawicznego, łącząc wiedzę teoretyczną z praktycznym podejściem do edukacji prozdrowotnej.
Poza pracą akademicką aktywnie uczestniczy w programie Opieki Koordynowanej NFZ, w ramach którego wspiera dzieci, dorosłych i seniorów w kształtowaniu zdrowych nawyków żywieniowych.
Doświadczenie zawodowe zdobywała w renomowanych ośrodkach zdrowia oraz placówkach związanych z dietetyką. Od 2021 roku pracuje jako nauczyciel akademicki na Uniwersytecie Medycznym im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu, gdzie realizuje zarówno działalność dydaktyczną, jak i naukową.
Od pięciu lat prowadzi również kursy, warsztaty i szkolenia dla dzieci, młodzieży oraz dorosłych w szkołach i placówkach kształcenia ustawicznego, łącząc wiedzę teoretyczną z praktycznym podejściem do edukacji prozdrowotnej.
Poza pracą akademicką aktywnie uczestniczy w programie Opieki Koordynowanej NFZ, w ramach którego wspiera dzieci, dorosłych i seniorów w kształtowaniu zdrowych nawyków żywieniowych.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnik otrzymuje materiały szkoleniowe: długopis, notatnik i teczkę z autorskimi materiałami dydaktycznymi.
Warunki uczestnictwa
Ukończone 18 lat
Informacje dodatkowe
1 godzina dydaktyczna szkolenia to 45 minut.
Przerwy nie są wliczane w proces dydaktyczny.
Adres
Adres
ul. Orla 52A
59-300 Lubin
woj. dolnośląskie
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
- Laboratorium komputerowe
Kontakt
Kontakt
Wioletta Jaworska
E-mail
wjszkolenia@gmail.com
Telefon
(+48) 791 645 522