Tort od podstaw + podstawowa dekoracja
Tort od podstaw + podstawowa dekoracja
Numer usługi 2025/08/29/120895/2971624
738,00 PLN
brutto
600,00 PLNnetto
24,60 PLNbrutto/h
20,00 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Grupa docelowa usługi
Pasjonaci pieczenia, każdy kto chce rozwijać swoje umiejętności. Szkolenie przygotowane są w taki sposób, aby zarówno osoby zaczynające dopiero swoją przygodę z cukiernictwem, jak również bardziej doświadczeni kursanci mogli zdobyć jak najwięcej wiedzy, podnieść swoje kompetencje i trenować praktyczne umiejętności.
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników20
- Data zakończenia rekrutacji31-08-2025
- Forma prowadzenia usługizdalna
- Liczba godzin usługi30
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem szkolenia jest przygotowanie kursanta do wykonania samodzielnietortu. Osiągnięty wynik pozwoli kursantowi samodzielnie upiec
biszkopt, wykonać kremy, żelki, chrupki, złożyć, otynkować i
udekorować tort.
Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Opisuje proces przygotowania idealnego biszkoptu.- Wykonuje biszkopt zgodnie z podanym przepisem, uwzględniając technikę i czas pieczenia. - Charakteryzuje cechy prawidłowo upieczonego biszkoptu (struktura, wilgotność, kolor). | Kryteria weryfikacji Ocena wizualna i sensoryczna biszkoptu przez prowadzącego. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Opisuje proces przygotowania żelki i chrupki.- Wykonuje żelkę i chrupkę, dobierając odpowiednie składniki i techniki. - Charakteryzuje cechy prawidłowo przygotowanej żelki i chrupki (konsystencja, smak). | Kryteria weryfikacji Ocena wizualna i sensoryczna żelki i chrupki przez prowadzącego | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się - Opisuje różne rodzaje kremów i ich zastosowanie.- Wykonuje wybrane rodzaje kremów, uwzględniając technikę i proporcje składników. - Charakteryzuje cechy prawidłowo przygotowanego kremu (konsystencja, smak). | Kryteria weryfikacji - Ocena wizualna i sensoryczna kremów przez prowadzącego. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Opisuje techniki krojenia biszkoptu.- Wykonuje precyzyjne krojenie biszkoptu na blaty. | Kryteria weryfikacji - Ocena wizualna równomierności i precyzji krojenia biszkoptu. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Opisuje proces składania tortu w rancie.- Wykonuje warstwowe złożenie tortu, dbając o estetyczny wygląd i stabilność. | Kryteria weryfikacji - Ocena wizualna estetyki i staranności złożenia tortu. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się - Opisuje techniki tynkowania tortu.- Wykonuje równomierne tynkowanie tortu, przygotowując go do dekoracji. | Kryteria weryfikacji - Ocena wizualna równomierności i estetyki tynkowania. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Pytanie 1. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się?
TAK
Pytanie 2. Czy dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji?
TAK
Pytanie 3. Czy dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji?
TAK
Program
Program
Przywitanie
Część praktyczna:
- Wykonanie biszkoptu
- Wykonanie żelki i chrupki
- Wykonanie kremów
- Krojenie biszkoptu
- Złożenie tortu w rancie
- Tynkowanie
- Dekoracja
Podsumowanie szkolenia
Cena
Cena
Cennik
Rodzaj ceny | Cena |
---|---|
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | Cena 738,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika netto | Cena 600,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny brutto | Cena 24,60 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny netto | Cena 20,00 PLN |
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Materiały nagrane , szkolenie z dostępem przez 30 dni
Warunki techniczne
Warunki techniczne
Komputer z dostępem do Internetu, przeglądarka internetowa , głośnik.
Kontakt
Kontakt
Monika Rykiel
E-mail
monika.rykiel@iq-consulting.pl
Telefon
(+48) 790 398 403