Szkolenie - Nowe Technologie w branży HoReCa
Szkolenie - Nowe Technologie w branży HoReCa
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Turystyka i hotelarstwo
- Grupa docelowa usługi
Przedsiębiorcy turystyczni, pracownicy biur podróży i hoteli, studenci kierunków związanych z turystyką, pasjonaci nowych technologii zainteresowani innowacjami w sektorze turystycznym.
- Minimalna liczba uczestników5
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji19-04-2026
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi16
- Podstawa uzyskania wpisu do BURZnak Jakości Małopolskich Standardów Usług Edukacyjno-Szkoleniowych (MSUES) - wersja 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Usługa przygotowuje uczestników do pracy przy użyciu najnowszych technologii stosowanych w branży HoReCa, wykorzystywania narzędzi online, automatyzacji procesów oraz interaktywnych rozwiązań, w celu efektywnego doskonalenia oferty i obsługi klienta.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
| Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
|---|---|---|
Efekty uczenia się Obsługuje i wykorzystuje nowe narzędzia, systemy i technologie służące optymalizacji i wspomaganiu procesów sprzedaży, obsługi i automatyzacji pracy w branży HoReCa. | Kryteria weryfikacji Charakteryzuje najważniejsze trendy rozwojowe w hotelarstwie i turystyceSkutecznie stosuje nowe systemy i technologie do optymalizacji efektów pracy | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się Charakteryzuje nowe narzędzia, systemy i technologie służące optymalizacji i wspomaganiu procesów sprzedaży, obsługi i automatyzacji pracy w branży HoReCa. | Kryteria weryfikacji Różnicuje narzędzia i technologie wspierające organizację pracy, procesy sprzedaży i obsługi. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Efekty uczenia się Stosuje i przestrzega zasad bezpieczeństwa i unika ryzyka związanego z używaniem nowych technologii w pracy zawodowej. | Kryteria weryfikacji Charakteryzuje procesy i techniki zapewniające bezpieczne przechowywanie danych. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Usługa adresowana jest do przedsiębiorców w branży turystycznej, pracowników biur podróży i hoteli, studentów kierunków związanych z turystyką, pasjonatów nowych technologii zainteresowanych innowacjami w sektorze turystycznym.
W celu osiągnięcia zamierzonych celów uczestnik powinien aktywnie uczestniczyć przynajmniej w 80% zajęć.
Minimalna liczba uczestników, która powinna wziąć udział w usłudze to 5 osób.
Usługa jet realizowana w formie godzin zegarowych. Przerwy są wliczone w czas trwania usługi. . Usługa jest rozpisana na 4 godziny zajęć teoretycznych i 12 godzin zajęć praktycznych.
Minimalne wyposażenie sali szkoleniowej to : rzutnik, ekran, flipchart, roll-up, odpowiednia ilość stołów i krzeseł w zależności od ilości uczestników. Każdy z uczestników powinien posiadać laptop/tablet lub inny odpowiedni sprzęt elektroniczny umożliwiający wykonywanie poleceń trenera oraz dostęp do internetu.
W zależności od potrzeb szkolenia oraz ilości osób, trener będzie dzielił uczestników na grupy.
Dostawca usług posiada dokumentację potwierdzającą przebieg całego procesu walidacji. Za przeprowadzenie ww. procesu odpowiedzialny jest Piotr Tabor. Walidator dokonuje walidacji za pomocą wywiadu swobodnego oraz obserwacji w warunkach symulowanych. Za pomocą wywiadu swobodnego poprzez zadawanie pytań kierunkowych sprawdza wiedzę nabytą podczas szkolenia. Przy użyciu metody obserwacji w warunkach symulowanych dokonuje walidacji umiejętności uczestników szkolenia poprzez zlecenie wykonania określonego zadania. Pod pojęciem walidacji kryją się wszystkie metody wskazane we wcześniejszej tabeli. Potwierdzeniem uzyskania kompetencji przez uczestników usługi jest certyfikat, natomiast przeprowadzenie procesu walidacji potwierdza protokół podpisany przez walidatora i trenera.
- Najważniejsze trendy rozwojowe w hotelarstwie i turystyce
- Zmiany w zachowaniach gości spowodowane pandemią Covid - 19
- Narzędzia i technologie wspierające oragnizację pracy
- Narzędzia i technologie wspierające procesy sprzedażowe
- Narzędzia i technologie wspierające procesy obsługowe
- Nowe technologie i systemy badające poziom satysfakcji gości
- Nowe narzędzia, portale i aplikacje wspierające rozwój
- Kluczowe aspekty obsługi nowych technologii i systemów
- Bezpieczeństwo danych gości i firmy
- Ryzyko związane z nowymi technologiami i systemami
- Umiejętne zarządzanie procesem zmian wynikającym z wdrożenia nowych technologii
- Umiejętne wykorzystanie nowych technologii i systemów w aspekcie marketingowym
- Umiejętne wykorzystanie nowych technologii i systemów w aspekcie sprzedażowym
- Weryfikacja efektów uczenia
Harmonogram
Harmonogram
| Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
|---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 18 Najważniejsze trendy rozwojowe w hotelarstwie i turystyce | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 20-04-2026 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 18 Zmiany w zachowaniach gości spowodowane pandemią Covid - 19 | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 20-04-2026 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 18 Narzędzia i technologie wspierające oragnizację pracy | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 20-04-2026 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 10:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 18 Przerwa | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 20-04-2026 | Godzina rozpoczęcia 10:45 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 18 Narzędzia i technologie wspierające procesy sprzedażowe | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 20-04-2026 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 18 Narzędzia i technologie wspierające procesy obsługowe | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 20-04-2026 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 18 Przerwa | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 20-04-2026 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 18 Nowe technologie i systemy badające poziom satysfakcji gości | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 20-04-2026 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 18 Nowe narzędzia, portale i aplikacje wspierające rozwój | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 20-04-2026 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 18 Kluczowe aspekty obsługi nowych technologi i systemów | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 21-04-2026 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 18 Bezpieczeństwo danych gości i firmy | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 21-04-2026 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 18 Ryzyka związane z nowymi technologiami i systemami | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 21-04-2026 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 10:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 18 Przerwa | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 21-04-2026 | Godzina rozpoczęcia 10:45 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 18 Umiejętne wykorzystanie nowych technologii i systemów w aspekcie marketingowym | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 21-04-2026 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 12:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 18 Umiejętne wykorzystanie nowych technologi i systemów w aspekcie sprzedażowym | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 21-04-2026 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 16 z 18 Przerwa | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 21-04-2026 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 17 z 18 Umiejętne zarządzanie procesem zmian wynikającym z wdrożenia nowych technologii | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 21-04-2026 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 18 z 18 Weryfikacja efektów uczenia | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 21-04-2026 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 00:30 |
Cena
Cena
Cennik
| Rodzaj ceny | Cena |
|---|---|
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | Cena 3 075,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika netto | Cena 2 500,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny brutto | Cena 192,19 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny netto | Cena 156,25 PLN |
Prowadzący
Prowadzący
Szczepan Piechota
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Po zakończonym szkoleniu uczestnicy otrzymają w formie elektronicznej lub/i papierowej materiały szkoleniowe (plik lub/i prezentacje w formacie pdf), co umożliwi im utrwalenie wiedzy oraz certyfikat ukończenia szkolenia.
Warunki uczestnictwa
Dysponowanie podstawową wiedzą z zakresu obsługi komputera, nowości technologicznych i branży HoReCa.
Informacje dodatkowe
Jeśli szkolenie będzie dofinansowany w co najmniej w 70% ze środków publicznych, to usługa szkoleniowa będzie zwolniona z podatku VAT.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi