KURS FRENCH WINE SCHOLAR GUILD
KURS FRENCH WINE SCHOLAR GUILD
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Kurs przeznaczony dla osób zajmujących się profesjonalnie winem, jedzeniem, czy kulturą francuską, dla prawdziwych pasjonatów i miłośników win francuskich, kultury francuskiej oraz dla przedstawicieli branży gastronomicznej i winiarskiej, którzy chcą wyspecjalizować swoją wiedzę w kierunku win francuskich.
- Minimalna liczba uczestników10
- Maksymalna liczba uczestników14
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi24
- Podstawa uzyskania wpisu do BURZnak Jakości Małopolskich Standardów Usług Edukacyjno-Szkoleniowych (MSUES) - wersja 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Po zakończeniu kursu uczestnik będzie znał regiony winiarskie Francji, w tym ich historię, klimat, techniki winifikacji oraz wpływ szczepów na produkcję win.Zrozumie charakterystykę winiarstwa w takich regionach jak Alsace, Champagne, Bourgogne, Loire Valley, Bordeaux i inne.
Dowie się, jak różne regiony, takie jak Beaujolais, Rhône Valley, Provence czy Languedoc-Roussillon, wpływają na produkcję win we Francji.
Odkryjesz specyfikę mniej znanych regionów, jak Jura, S.
Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Poznasz szczegółowo regiony winiarskie Francji, w tym ich historię, klimat, techniki winifikacji oraz wpływ szczepów na produkcję win. | Kryteria weryfikacji Uczestnik kursu będzie znał szczegółowo regiony winiarskie Francji, w tym ich historię, klimat, techniki winifikacji oraz wpływ szczepów na produkcję win. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Zrozumiesz charakterystykę winiarstwa w takich regionach jak Alsace, Champagne, Bourgogne, Loire Valley, Bordeaux i inne. | Kryteria weryfikacji Uczestnik kursu będzie rozumiał charakterystykę winiarstwa w takich regionach jak Alsace, Champagne, Bourgogne, Loire Valley, Bordeaux i inne. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Dowiesz się, jak różne regiony, takie jak Beaujolais, Rhône Valley, Provence czy Languedoc-Roussillon, wpływają na produkcję win we Francji. | Kryteria weryfikacji Uczestnik kursu będzie wiedział, jak różne regiony, takie jak Beaujolais, Rhône Valley, Provence czy Languedoc-Roussillon, wpływają na produkcję win we Francji. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Odkryjesz specyfikę mniej znanych regionów, jak Jura, Savoie, Corsica oraz Southwest France, i jak ich terroir kształtuje winogrona. | Kryteria weryfikacji Uczestnik kursu będzie znał specyfikę mniej znanych regionów, jak Jura, Savoie, Corsica oraz Southwest France, i jak ich terroir kształtuje winogrona. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Nauczysz się, jak różnorodne warunki klimatyczne i terroir we Francji kształtują bogactwo tamtejszych win. | Kryteria weryfikacji Uczestnik kursu będzie wiedział, jak różnorodne warunki klimatyczne i terroir we Francji kształtują bogactwo tamtejszych win. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Program i harmonogram
Program
Każde zajęcia przedstawiają szczegółowo regiony winiarskie Francji oraz wpływy historii, klimatu, technik winifikacji i szczepów na dany region:
- Foundation,
- Alsace,
- Champagne,
- Bourgogne,
- Beaujolais,
- Jura,
- Savoie / Savoy,
- Loire Valley,
- Bordeaux,
- Southwest France,
- Languedoc-Roussillon,
- Rhône Valley,
- Provence,
- Corsica.
French Wine Scholar to najbardziej profesjonalny i szczegółowy kurs na świecie dotyczący winiarstwa francuskiego. Zakończony godzinnym egzaminem. Zajęcia prowadzone są w języku polskim, z elementami języka angielskiego, egzamin w języku angielskim.
Harmonogram
PAŹDZIERNIK: 7, 14, 21, 28 (17:30-20:30)
LISTOPAD: 4, 18, 25 (17:30-20:30)
GRUDZIEŃ: 2 (17:30-20:30)
SESJA Q&A: 9 grudnia
EGZAMIN: 16 grudnia
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto4 400,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto3 577,24 PLN
- Koszt osobogodziny brutto183,33 PLN
- Koszt osobogodziny netto149,05 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Podręcznik
Próbki win
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi