Tort od podstaw + zdobienie na każdą okazję + BezoweLOVE ( Pavlova, mini bezy, rolada )
Możliwość dofinansowania
Tort od podstaw + zdobienie na każdą okazję + BezoweLOVE ( Pavlova, mini bezy, rolada )
Numer usługi 2025/05/09/18644/2735386
5 400,00 PLN
brutto
5 400,00 PLNnetto
150,00 PLNbrutto/h
150,00 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnych
- Grupa docelowa usługi
Pasjonaci pieczenia, każdy kto chce rozwijać swoje umiejętności. Szkolenie przygotowane są w taki sposób, aby zarówno osoby zaczynające dopiero swoją przygodę z cukiernictwem, jak również bardziej doświadczeni kursanci mogli zdobyć jak najwięcej wiedzy, podnieść swoje kompetencje i trenować praktyczne umiejętności.
- Minimalna liczba uczestników3
- Maksymalna liczba uczestników5
- Data zakończenia rekrutacji24-08-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi36
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Nabycie przez uczestników umiejętności samodzielnego przygotowywania tortu ze zdobieniem na każdą okazję. Kursanci nauczą się technik wykonywania różnych elementów, komponowania smaków, sposobów wykonywania podstawowych kremów oraz tworzenia kompozycji. Uczestnicy przygotują wypieki, które mają nie tylko zachwycić oko ale i dobrze smakować. Celem usługi jest rozwinięcie umiejętności cukierniczych, nauczenie się pieczenia i zdobienia tortów, różnego rodzaju bezy - rolada, mini bezy, Pavlova.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Wykonuje czynności związane z produkcją wyrobów cukierniczych | Kryteria weryfikacji przeprowadza obróbkę wstępną surowców do produkcji wyrobów cukierniczych nietrwałych | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się Wykonuje czynności związane ze sporządzaniem półproduktów | Kryteria weryfikacji dobiera urządzenia i sprzęt pomocniczy do sporządzenia wyrobów cukierniczych nietrwałychwytwarza gotowe wyroby cukiernicze nietrwałe wybraną metodą zgodnie z recepturą oraz z systemami zarządzania jakością i bezpieczeństwem zdrowotnym żywności sporządza półprodukty cukiernicze wybraną metodą zgodnie z recepturą oraz z systemami zarządzania jakością i bezpieczeństwem zdrowotnym żywności | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się Wykonuje projekty dekoracji wyrobów cukierniczych | Kryteria weryfikacji klasyfikuje tworzywa dekoracyjnerozpoznaje tworzywa dekoracyjne | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się Samodzielnie przygotowuje bezy i rolady | Kryteria weryfikacji piecze podstawę,uzupełnia całość kremem, uzupełnia dekorację | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Pytanie 1. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się?
Dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się
Pytanie 2. Czy dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji?
Dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji
Pytanie 3. Czy dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji?
Dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji
Program
Program
Program:
Dzień 1 :
- Omówienie harmonogramu pracy, każdy uczestnik otrzymuje skrypt z przepisami
- Omówienie produktów, na których pracujemy
- Przygotowanie biszkoptów – wypiek
- Przygotowanie kremów, chrupek, nasączenia i konfitur
- Przekładanie biszkoptu kremami
- Omówienie: jak dobrać wielkość tortu do liczby osób, jak planować pracę, gdzie zakupić podstawowe narzędzia cukiernika
- Przygotowanie tynku nr 1
- Przygotowanie koronki oraz ozdobnego papieru ryżowego (ozdoba wymaga chłodzenia przez noc)
Dzień 2
- Przygotowanie miejsca pracy
- Omówienie harmonogramu pracy
- Przygotowanie tynku nr.2
- Tynkowanie tortu
- Porównanie dwóch rodzai tynku
- Jak zrobić „ostry kancik”
- Poznajemy izomalt, jego właściwości oraz prace z nim
- Zdobienie tortów, przygotowanie dripu idealnego, zdobienie koronką, papierem ryżowym oraz izomaltem.
Dzień 3
- Omówienie harmonogramu pracy, każdy uczestnik otrzymuje skrypt z przepisami
- Omówienie produktów, na których pracujemy
- Przygotowanie idealnej bezy Pavlovej
- Przygotowanie kremów
- Przygotowanie mini bez
- Zabezpieczenie owoców, jako dekoracja bez
- Przygotowanie rolady bezowej
- Wykończenie rolady
- Przygotowanie mini bezików do ozdoby
- Zabezpieczenie oraz nakładanie kremów i wykończenie mini bez i bezy Pavlovej
Szkolenie obejmuje godziny dydaktyczne (45min.)
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 3
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 3 Dzień 1. | Prowadzący Aleksandra Spiżak | Data realizacji zajęć 25-08-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 20:00 | Liczba godzin 12:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 3 Dzień 2. | Prowadzący Aleksandra Spiżak | Data realizacji zajęć 26-08-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 20:00 | Liczba godzin 12:00 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 3 Dzień 3. | Prowadzący Aleksandra Spiżak | Data realizacji zajęć 27-08-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 20:00 | Liczba godzin 12:00 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto5 400,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto5 400,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto150,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto150,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 1
1 z 1
Aleksandra Spiżak
Jak sama mówi o sobie: kobieta, która piecze. W tworzeniu wyjątkowych deserów znalazła prawdziwą pasję. Nie boi się eksperymentować, jej prace wyróżniają się ciekawymi połączeniami smakowymi i nowoczesnym wyglądem. Jest przykładem tego, pasja może być sposobem na życie. Absolwentka wielu prestiżowych kursów cukierniczych nieustająco podnosi swoje kompetencje i kwalifikacje. Właścicielka pracowni cukierniczej w Skoroszycach. Jej wypieki goszczą na weselach, przyjęciach dziecięcych, komuniach, uroczystościach rodzinnych. Przygotowywała między innymi tort dla Adama Małysza, dla klubu Stal Nysa oraz na inne przyjęcia gminy Nysa. Chętnie dzieli się swoją pasją i wiedzą.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Każdy z uczestników otrzyma skrypt z przepisami.
Adres
Adres
ul. Działkowa 4
48-320 Skoroszyce
woj. opolskie
Kontakt
Kontakt
Marzena Sosnowska
E-mail
nysa@interwiedza.pl
Telefon
(+48) 608 000 447