Barista - szkolenie
Możliwość dofinansowania
Barista - szkolenie
Numer usługi 2025/02/12/10510/2556799
3 200,00 PLN
brutto
3 200,00 PLNnetto
133,33 PLNbrutto/h
133,33 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
- szkolenie adresowane jest do osób, które chcą pracować w charakterze baristy w barach, restauracjach, kawiarniach, hotelach i innych obiektach gastronomicznych
- Minimalna liczba uczestników5
- Maksymalna liczba uczestników10
- Data zakończenia rekrutacji30-04-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi24
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Kurs przygotowuje do pracy w zawodzie baristy. Uczestnik kursu pozna historię kawy, będzie umiał rozpoznać gatunki kakaowca, opanuje zasady i techniki parzenia espresso, opanuje metodę teksturowania mleka i techniki tworzenia podstawowych napoi na bazie espresso, zdobędzie umiejętności obsługi i konserwacji ekspresu ciśnieniowego.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się - charakteryzuje budowę i obsługę ekspresu do kawy- stosuje techniki parzenia i serwowania kaw oraz ich dekorowania | Kryteria weryfikacji - sporządza kawy z dodatkami i potrafi je dekorować - omawia sposoby używania oraz czyszczenia ekspresu - dobiera narzędzi i surowce | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Inne kwalifikacje
Uznane kwalifikacje
Pytanie 4. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kwalifikacji jest rozpoznawalny i uznawalny w danej branży/sektorze (czy certyfikat otrzymał pozytywne rekomendacje od co najmniej 5 pracodawców danej branży/ sektorów lub związku branżowego, zrzeszającego pracodawców danej branży/sektorów)?
Dokument otrzymał rekomendację od:
- KIG - łączącej 67 Izb branżowych, 63 Izb regionalnych, 21 Izb bilateralnych, 7 pozostałych organizacji (stowarzyszenia, federacje, związki pracodawców, fundacje),
- Pracodawcy RP - reprezentującej 19000 firm,
- Konfederacji LEWIATAN - skupiającej ponad 4100 firm.
- KIG - łączącej 67 Izb branżowych, 63 Izb regionalnych, 21 Izb bilateralnych, 7 pozostałych organizacji (stowarzyszenia, federacje, związki pracodawców, fundacje),
- Pracodawcy RP - reprezentującej 19000 firm,
- Konfederacji LEWIATAN - skupiającej ponad 4100 firm.
Informacje
- Podstawa prawna dla Podmiotów / kategorii Podmiotówuprawnione do realizacji procesów walidacji i certyfikowania na mocy innych przepisów prawa
- Nazwa/Kategoria Podmiotu prowadzącego walidacjęZwiązek Zakładów Doskonalenia Zawodowego oddział w Warszawie-Krajowe Centrum Akredytacji(KCA)
- Podmiot prowadzący walidację jest zarejestrowany w BURTak
- Nazwa/Kategoria Podmiotu certyfikującegoZwiązek Zakładów Doskonalenia Zawodowego o/Warszawa - Krajowe Centrum Akredytacji (KCA).
- Podmiot certyfikujący jest zarejestrowany w BURTak
Program
Program
Budowa i obsługa ekspresu automatycznego - 2 h
Technika parzenia kaw klasycznych - 10 h
Kawy z dodatkami. Technika dekoracji i podawania kawy - 11 h
Czyszczenie ekspresu - 1 h
1 godzina zajęć = 45 min (godzina dydaktyczna).
Między drugą a trzecią godziną zajęć przewidziana jest przerwa trwająca 15 minut.
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 0
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto3 200,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto3 200,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto133,33 PLN
- Koszt osobogodziny netto133,33 PLN
- W tym koszt walidacji brutto500,00 PLN
- W tym koszt walidacji netto500,00 PLN
- W tym koszt certyfikowania brutto500,00 PLN
- W tym koszt certyfikowania netto500,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 1
1 z 1
Robert Dziacko
Kursy barmańskie, baristyczne
Wieloletni doświadczenie w pracy w gastronomii na stanowiskach kierowniczych, liczne szkolenia o tematyce barmańskiej, baristycznej, liczne tytuły i osiągnięcia ww. dziedzinie.
Średnie
Wieloletni wykładowca/ instruktor na kursach ww. tematyce
Wieloletni doświadczenie w pracy w gastronomii na stanowiskach kierowniczych, liczne szkolenia o tematyce barmańskiej, baristycznej, liczne tytuły i osiągnięcia ww. dziedzinie.
Średnie
Wieloletni wykładowca/ instruktor na kursach ww. tematyce
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
- notatnik, długopis, skrypt
Adres
Adres
ul. Hajducka 21
41-500 Chorzów
woj. śląskie
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
- Laboratorium komputerowe
Kontakt
Kontakt
Przemysław Drzazga
E-mail
p.drzazga@zdz.katowice.pl
Telefon
(+48) 322 412 514