Praktyczne aspekty pracy z pacjentem z zaburzeniami odżywiania
Możliwość dofinansowania
Praktyczne aspekty pracy z pacjentem z zaburzeniami odżywiania
Numer usługi 2024/10/14/36993/2360691
8 880,00 PLN
brutto
8 880,00 PLNnetto
185,00 PLNbrutto/h
185,00 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaZdrowie i medycyna / Zdrowie publiczne
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Grupą docelową są dietetycy oraz psycholodzy pragnący zyskać wiedzę dotyczącą praktycznych aspektów pracy z pacjentem cierpiącym na zaburzenia odżywiania.
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników10
- Data zakończenia rekrutacji06-12-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi48
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat VCC Akademia Edukacyjna
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Szkolenie przygotowuje do pracy z pacjentem cierpiącym na zaburzenia odżywiania zgodnie z klasyfikacją ICD-11.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Uczestnik zna aktualnie obowiązującą klasyfikację zaburzeń odżywiania według WHO. | Kryteria weryfikacji 1. Potrafi wymienić zaburzenia odżywiania zgodnie z ICD-11.2. Zna kryteria diagnostyczne zaburzeń odżywiania zgodnie z ICD-11. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Uczestnik zna cechy charakterystyczne poszczególnych zaburzeń odżywiania. | Kryteria weryfikacji 1. Umie rozpoznać i rozróżnić zaburzenia odżywiania występujące u dzieci, młodzieży i dorosłych. | Metoda walidacji Debata swobodna |
Efekty uczenia się Uczestnik rozumie zasady pracy z pacjentem cierpiącym na zaburzenia odżywiania. | Kryteria weryfikacji 1. Potrafi przeprowadzić wywiad psychodietetyczny.2. Zna zasady prowadzenia rozmowy z pacjentem małoletnim i jego opiekunem. 3. Zna zasady prowadzenia rozmowy z pacjentem dorosłym. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się Uczestnik potrafi zaplanować terapię żywieniową dla pacjentów z zaburzeniami odżywiania. | Kryteria weryfikacji 1. Zna zasady obliczania zapotrzebowania energetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem osób zagrożonych refeeding syndrome.2. Potrafi bilansować jadłospis pod kątem zawartości makro- i mikroskładników. 3. Umie zaplanować posiłki z wykorzystaniem dostępnych urządzeń kuchennych. 4. Potrafi dostosować jadłospis do możliwości logistycznych i finansowych pacjenta. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Pytanie 1. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się?
Po ukończeniu szkolenia uczestnik otrzyma zaświadczenie potwierdzające uzyskanie kompetencji zawierające opis efektów uczenia się.
Pytanie 2. Czy dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji?
Dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji.
Pytanie 3. Czy dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji?
Dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji.
Program
Program
- Aktualna klasyfikacja zaburzeń odżywiania według WHO (ICD-11)
- Anorexia nervosa
- Bulimia nervosa
- Zaburzenia kompulsywnego objadania się (BED)
- Zaburzenia przyjmowania pokarmu – unikający/restrykcyjny (AFRID)
- Pica
- Zaburzenie z ruminacją-regurgitacją
- Inne określone zaburzenia odżywiania
- Niespecyficzne zaburzenia odżywiania
- Praktyczne wykorzystanie urządzenia Thermomix 6 w pracy z pacjentem z zaburzeniami odżywiania
Metody szkolenia:
- Wykłady
- Prezentacje multimedialne
- Ćwiczenia praktyczne
- Konsultacje indywidualne
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 28
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 28 Aktualna klasyfikacja zaburzeń odżywiania według WHO (ICD-11) | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 09-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 28 Anorexia nervosa | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 09-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 17:00 | Godzina zakończenia 18:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 28 Przerwa | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 09-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 18:30 | Godzina zakończenia 19:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 28 Anorexia nervosa | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 09-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 19:00 | Godzina zakończenia 20:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 28 Anorexia nervosa | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 10-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 16:15 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 28 Bulimia Nervosa | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 10-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:15 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 28 Bulimia Nervosa | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 10-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 18:00 | Godzina zakończenia 19:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 28 Przerwa | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 10-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 19:30 | Godzina zakończenia 19:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 28 Bulimia Nervosa | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 10-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 19:45 | Godzina zakończenia 20:30 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 28 Zaburzenia kompulsywnego objadania się (BED) | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 11-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 28 Przerwa | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 11-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 17:45 | Godzina zakończenia 18:15 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 28 Zaburzenia przyjmowania pokarmu – unikający/restrykcyjny (AFRID) | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 11-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 18:15 | Godzina zakończenia 20:30 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 28 Pica | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 12-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 28 Przerwa | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 12-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 17:45 | Godzina zakończenia 18:15 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 28 Zaburzenie z ruminacją-regurgitacją | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 12-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 18:15 | Godzina zakończenia 20:30 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 16 z 28 Inne określone zaburzenia odżywiania | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 13-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 17 z 28 Przerwa | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 13-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 17:45 | Godzina zakończenia 18:15 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 18 z 28 Niespecyficzne zaburzenia odżywiania | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 13-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 18:15 | Godzina zakończenia 20:30 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 19 z 28 Praktyczne wykorzystanie urządzenia Thermomix 6 w pracy z pacjentem z zaburzeniami odżywiania | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 17-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 20 z 28 Przerwa | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 17-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 17:45 | Godzina zakończenia 18:15 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 21 z 28 Praktyczne wykorzystanie urządzenia Thermomix 6 w pracy z pacjentem z zaburzeniami odżywiania | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 17-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 18:15 | Godzina zakończenia 20:30 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 22 z 28 Praktyczne wykorzystanie urządzenia Thermomix 6 w pracy z pacjentem z zaburzeniami odżywiania | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 18-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 23 z 28 Przerwa | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 18-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 17:45 | Godzina zakończenia 18:15 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 24 z 28 Praktyczne wykorzystanie urządzenia Thermomix 6 w pracy z pacjentem z zaburzeniami odżywiania | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 18-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 18:15 | Godzina zakończenia 20:30 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 25 z 28 Praktyczne wykorzystanie urządzenia Thermomix 6 w pracy z pacjentem z zaburzeniami odżywiania | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 19-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 26 z 28 Przerwa | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 19-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 17:45 | Godzina zakończenia 18:15 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 27 z 28 Praktyczne wykorzystanie urządzenia Thermomix 6 w pracy z pacjentem z zaburzeniami odżywiania | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 19-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 18:15 | Godzina zakończenia 19:45 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 28 z 28 Walidacja | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 19-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 19:45 | Godzina zakończenia 20:30 | Liczba godzin 00:45 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto8 880,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto8 880,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto185,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto185,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 0
Brak wyników.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnik otrzymuje materiały szkoleniowe: długopis, notatnik i teczkę z materiałami dydaktycznymi.
Informacje dodatkowe
1 godzina dydaktyczna szkolenia to 45 minut.
Adres
Adres
ul. Aleksandra Fredry 38B
59-300 Lubin
woj. dolnośląskie
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
- Laboratorium komputerowe
Kontakt
Kontakt
Janina Witkowska
E-mail
kontakt.wikaz@gmail.com
Telefon
(+48) 786 100 562