Specjalista ds. dietetyki oraz żywienia człowiek.
Możliwość dofinansowania
Specjalista ds. dietetyki oraz żywienia człowiek.
Numer usługi 2024/09/18/11913/2315952
2 700,00 PLN
brutto
2 700,00 PLNnetto
90,00 PLNbrutto/h
90,00 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaZdrowie i medycyna / Medycyna
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Oferta skierowana jest do osób które chcą poznać zasady zdrowego odżywniania oraz dietetyki. Jak również do pracowników zakładów żywienia zbiorowego, przedszkoli, szkół, itp.
- Minimalna liczba uczestników2
- Maksymalna liczba uczestników10
- Data zakończenia rekrutacji21-10-2024
- Forma prowadzenia usługizdalna w czasie rzeczywistym
- Liczba godzin usługi30
- Podstawa uzyskania wpisu do BURZnak Jakości Małopolskich Standardów Usług Edukacyjno-Szkoleniowych (MSUES) - wersja 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Program dostarcza wiedzy z zakresu zasad odżywiania człowieka oraz dietetyki ogólnej, umiejętności organizacji pracy zakładów żywienia zbiorowego i prowadzenia profilaktyki zdrowotnej wśród dzieci i młodzieży oraz osób dorosłych i seniorów. Uczestnik szkolenia pozna też zasady planowania żywienia, przygotowywania posiłków oraz zdrowych zakupów.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Wiedza, która otrzymujemy dotyczy zasad odżywiania człowieka oraz dietetyki ogólnej.Umiejętności jakie nabywamy to organizacja pracy zakładów żywienia zbiorowego i prowadzenia profilaktyki zdrowotnej dla każdej grupy wiekowej. | Kryteria weryfikacji -zasady planowania żywienia ;-przygotowywania posiłków; -zdrowe zakupu | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Pytanie 1. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się?
Dany dokument potwierdzający uzyskane kompetencje zawiera opis efektów uczenia się
Pytanie 2. Czy dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji?
Dany dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji.
Pytanie 3. Czy dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji?
Dokument ten potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji.
Program
Program
- Zasady żywienia człowieka
- Ocena parametrów ciała BMI
- Zapotrzebowanie energetyczne organizmu
- Dobór diety w zależności od zapotrzebowania, stanu zdrowia, wieku, pożądanych efektów (np. Dieta dla młodego człowieka, Dieta dla seniora, Dieta dla kobiety celowana w utrzymanie wagi)
- Zamienniki do słodyczy
- Zdrowe desery
- Planowanie posiłków
- Planowanie zakupów
- Zasady przygotowywania posiłków
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 6
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 6 Kurs dietetyki | Prowadzący Patrycja Kaczmarczyk | Data realizacji zajęć 22-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 20:30 | Liczba godzin 04:30 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 6 Kurs z dietetyyki | Prowadzący Patrycja Kaczmarczyk | Data realizacji zajęć 23-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 20:30 | Liczba godzin 04:30 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 6 Kurs z dietetyki | Prowadzący Patrycja Kaczmarczyk | Data realizacji zajęć 25-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 20:30 | Liczba godzin 04:30 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 6 Kurs z dietetyki | Prowadzący Patrycja Kaczmarczyk | Data realizacji zajęć 28-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 20:30 | Liczba godzin 04:30 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 6 Kurs z dietetyki | Prowadzący Patrycja Kaczmarczyk | Data realizacji zajęć 29-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 20:30 | Liczba godzin 04:30 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 6 Kurs z dietetyki | Prowadzący Patrycja Kaczmarczyk | Data realizacji zajęć 31-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 20:30 | Liczba godzin 04:30 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto2 700,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto2 700,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto90,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto90,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 1
1 z 1
Patrycja Kaczmarczyk
Inżynier żywienia człowieka. Trener praktyk.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Materiały autorskie
Informacje dodatkowe
Usługa również adresowana dla Uczestników Projektu "Małopolski pociąg do kariery - sezon 1" i/lub dla Uczestników Projektu "Nowy start w Małopolsce z EURESem"
Warunki techniczne
Warunki techniczne
Dostęp do komputera i Internetu.
Kontakt
Kontakt
Dominika Kaczmarczyk-Żółciak
E-mail
biuro@millenium.edu.pl
Telefon
(+48) 731 200 001