Technologiczne i jakościowe aspekty w procesie produkcji cukru
Technologiczne i jakościowe aspekty w procesie produkcji cukru
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaTechniczne / Pozostałe techniczne
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Oferta studiów podyplomowych kierowana jest do pracowników zarówno branży cukrowniczej jak i przedsiębiorstw współpracujących z cukrowniami oraz innych osób zainteresowanych procesem produkcji cukru.
- Minimalna liczba uczestników12
- Maksymalna liczba uczestników20
- Data zakończenia rekrutacji24-01-2025
- Forma prowadzenia usługimieszana (stacjonarna połączona z usługą zdalną w czasie rzeczywistym)
- Liczba godzin usługi228
- Podstawa uzyskania wpisu do BURart. 163 ust. 1 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 742, z późn. zm.)
- Zakres uprawnieństudia podyplomowe
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Uczestnik studiów podyplomowych zdobędzie w pogłębionym stopniu zaawansowaną wiedzę obejmującą szczegółowe zagadnienia w zakresie produkcji cukru z buraków cukrowych.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Uczestnik studiów podyplomowych nabywa wiedzę i umiejętności związane z produkcją cukru z buraków cukrowych. Warunkiem ukończenia studiów podyplomowych jest osiągniecie przez uczestnika wszystkich założonych efektów uczenia się określonych w programie. | Kryteria weryfikacji Pozytywna ocena osiągniętych przez uczestnika efektów uczenia się. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Metoda walidacji Wywiad ustrukturyzowany | ||
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Metoda walidacji Prezentacja | ||
Metoda walidacji Debata ustrukturyzowana |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Program studiów podyplomowych obejmuje szczegółowe zagadnienia związane z produkcją cukru takie jak technologia cukru, analityka cukrownicza z uwzględnieniem nowoczesnych technik analizy instrumentalnej, wykorzystanie produktów ubocznych i odpadów produkcyjnych jako użytecznego surowca, gospodarka wodno-ściekowa, gospodarka cieplna, pomiary i automatyka, dokumentacja techniczna, analiza statystyczna oraz systemy zarządzania jakością, w tym bezpieczeństwem żywności włączając bezpieczeństwo mikrobiologiczne produktu.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin | Forma stacjonarna |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto8 200,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto8 200,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto35,96 PLN
- Koszt osobogodziny netto35,96 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Słuchacz studiów podyplomowych otrzymuje materiały zarówno w formie elektronicznej jak i drukowanej.
Warunki uczestnictwa
Słuchaczem studiów podyplomowych może zostać osoba, która posiada kwalifikację pełną co najmniej na poziomie 6 Polskiej Ramy Kwalifikacji - absolwet szkoły wyższej.
Warunki techniczne
Warunki techniczne
Zdalna forma świadczenia usługi będzie realizowana za pomocą platformy Microsoft Teams.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
- Laboratorium komputerowe