Zarządzanie turystyką i hotelarstwem. Studia podyplomowe WSHIU Akademia Nauk Stosowanych.
Zarządzanie turystyką i hotelarstwem. Studia podyplomowe WSHIU Akademia Nauk Stosowanych.
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Edukacja
- Identyfikator projektuAkademia HR
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Studia podyplomowe z zakresu zarządzania turystką i hotelarstwem kierujemy do:
- Pracowników i menedżerów w branży turystycznej i hotelarskiej - osoby zatrudnione w hotelach, biurach podróży, ośrodkach wypoczynkowych, i firmach turystycznych.
- Właścicieli i zarządćów obiektów hotelarskich - osoby zarządzające hotelami, pensjonatami, apartamentami na wynajem i innymi rodzajami zakwaterowania.
- Specjalistów ds. marketingu turystycznego - osoby odpowiedzialne za promocję obiektów turystycznych i hotelarskich.
- Organizatorów wydarzeń turystycznych - osoby planujące i organizujące wycieczki, eventy i inne atrakcje turystyczne.
- Studentó i absolwentów kierunków związanych z turystyką i hotelarstwem - osoby przygotowujące się do kariery w branży turystycznej i hotelarskiej.
- Przedsiębiorców w sektorze turystycznym i hotelarskim - osoby prowadzące własne biznesy związane z turystyką i hotelarstwem, które chcą rozwijać swoje umiejętności zarządzania.
.
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników50
- Data zakończenia rekrutacji06-10-2024
- Forma prowadzenia usługimieszana (stacjonarna połączona z usługą zdalną w czasie rzeczywistym)
- Liczba godzin usługi442
- Podstawa uzyskania wpisu do BURart. 163 ust. 1 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 742, z późn. zm.)
- Zakres uprawnieńStudia podyplomowe
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem studiów w zakresie Zarządzania Turystyką i Hotelarstwem jest przygotowanie specjalistów do efektywnego zarządzania obiektami turystycznymi i hotelarskimi oraz projektowania atrakcyjnych ofert turystycznych. Program kładzie nacisk na rozwój umiejętności operacyjnych, marketingowych i zarządzania personelem, z uwzględnieniem zrównoważonego rozwoju i globalnych trendów w turystyce, zapewniając wysoką jakość obsługi klienta.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Zrozumienie rynku turystyki i hotelarstwa,Zarządzanie doświadczeniem klienta, Marketing turystyczny, Zarządzanie zasobami ludzkimi w turystyce i hotelarstwie, Zarządzanie finansami w hotelarstwie i turystyce, Zrównoważony rozwój w turystyce, Zarządzanie relacjami z klientami (CRM), Umiejętność wykorzystania nowych technologii, Zarządzanie jakością usług, Kreatywność i innowacyjność w tworzeniu ofert turystycznych. | Kryteria weryfikacji Warunkiem ukończenia studiów podyplomowych jest zaliczenie poszczególnych przedmiotów oraz zdanie egzaminu dyplomowego. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Nazwa przedmiotu |
Liczba godzin |
Liczba ECTS |
Moduł I – Zarządzanie |
||
Prawo pracy |
10 |
2 |
Komunikacja interpersonalna |
15 |
4 |
Etyka zawodowa |
10 |
3 |
Marketing |
15 |
4 |
Warsztat obsługi klienta |
10 |
2 |
Jakość i audyt wewnętrzny |
15 |
5 |
Negocjacje |
15 |
5 |
Zarządzanie zespołem pracowniczym |
15 |
5 |
Moduł II – Turystyka i hotelarstwo |
||
Metodyka nauczania przedmiotów zawodowych |
90 |
3 |
Obsługa ruchu turystycznego |
23 |
4 |
Protokół dyplomatyczny |
10 |
2 |
Technologie informatyczne w turystyce i hotelarstwie |
20 |
2 |
Ekonomika turystyki i hotelarstwa |
15 |
2 |
Polityka turystyczna |
10 |
2 |
Socjologia czasu wolnego |
10 |
2 |
Zarządzanie finansami przedsiębiorstw turystycznych |
20 |
2 |
Funkcjonowanie przedsiębiorstw turystycznych |
15 |
2 |
Ubezpieczenia w turystyce i hotelarstwie |
8 |
2 |
Rozwój zrównoważony i zagospodarowanie turystyczne |
15 |
2 |
Programowanie rekreacji |
16 |
2 |
Praktyka |
90 |
4 |
Razem |
442 |
61 |
Studia trwają 2 semestry - 442 godzin zajęć dydaktycznych.
Zajęcia prowadzone są w formie warsztatów oraz ćwiczeń.
Zjazdy odbywają się średnio co 2 tygodnie (sobota w salach , niedziela przez Zoom z wykładowcami na żywo ).
Studia kończą się obroną pracy dyplomowej lub Egzaminem.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin | Forma stacjonarna |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 1 Harmonogram wg Wirtualnego Dziekanatu | Data realizacji zajęć 26-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 10:00 | Forma stacjonarna Tak |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto3 750,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto3 750,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto8,48 PLN
- Koszt osobogodziny netto8,48 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Ewa Krąkowska
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnicy będą otrzymywać następujące materiały na zajęciach:
• skrypty
• konspekty
• e-podręczniki
• pliki dokumentów przygotowanych w dowolnym formacie
Warunki uczestnictwa
Uczestnik studiów podyplomowych posiada wykształcenie wyższe.
Warunki techniczne
Warunki techniczne
Dostęp do komputera i internetu: Studenci będą potrzebować dostępu do komputera z połączeniem internetowym. Komputer jest niezbędny do korzystania z platform e-learningowych, pobierania materiałów, przeglądania artykułów naukowych i komunikacji z prowadzącymi i innymi studentami.
Zajęcia będą się odbywać na platformie Zoom.
Należy posiadać pocztę e-mail.
Zoom – wymagania techniczne dotyczące sprzętu
Zoom – wymagania dotyczące procesora i pamięci RAM
- Minimalne: Procesor: Jednordzeniowy 1Ghz lub wyższy, Pamięć RAM: N/A
- Zalecane: Procesor: Dwurdzeniowy 2Ghz lub szybszy (Intel i3/i5/i7 lub odpowiednik AMD), RAM: 4 Gb
- Uwagi:
- Laptopy dwurdzeniowe i jednordzeniowe mają obniżoną częstotliwość odświeżania obrazu podczas udostępniania ekranu (około 5 klatek na sekundę). Aby uzyskać optymalną wydajność udostępniania ekranu na laptopach, zalecamy procesor czterordzeniowy lub szybszy.
- System Linux wymaga procesora lub karty graficznej obsługującej OpenGL 2.0 lub wyższą.
Zoom – wymagania techniczne dotyczące połączenia sieciowego
Zoom – zalecana szerokość pasma dla spotkań i panelistów webinarowych:
- Do rozmów wideo 1:1:
- Dla wysokiej jakości wideo: 600 kb/s (przesyłanie/pobieranie)
- 720p HD: 1,2 Mb/s (przesyłanie/pobieranie)
- 1080p HD: 3,8Mb/s/3,0Mb/s (przesyłanie/pobieranie)
Zoom – w przypadku grupowych połączeń wideo:
- Dla wideo wysokiej jakości: 1,0 Mb/s/600 kb/s (przesyłanie/pobieranie)
- 720p HD: 2,6Mb/s/1,8Mb/s (przesyłanie/pobieranie)
- 1080p HD: 3,8 Mb/s/3,0 Mb/s (przesyłanie/pobieranie)
- Odbiór galerii: 2.0Mbps, 4.0Mbps
- Tylko dla udostępniania ekranu (bez miniaturki wideo): 50-75kbps
- Udostępnianie ekranu z miniaturką wideo: 50-150kbps
- Dla VoiP audio: 60-80kbps
Link do zajęć będzie udostępniany studentom tydzień wcześniej. Każdy student otrzyma e-maila z linkiem do dołączenia. Link będzie ważny do końca dnia trwania zajęć.
W przypadku braku sprzętu jest możliwość wypożyczyć komputer na terenie uczelni na czas trwania zajęć.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Wi-fi
- Laboratorium komputerowe