Higiena personelu zatrudnionego bezpośrednio w procesie produkcji i obrotu żywnością.
Higiena personelu zatrudnionego bezpośrednio w procesie produkcji i obrotu żywnością.
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Edukacja
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Pracownicy wydziałów produkcyjnych i magazynierów , pracownicy laboratoriów i służb zajmujących się myciem i
dezynfekcją maszyn i urządzeń, ścian i powierzchni płaskich, pracowników zespołu HACCP, pracowników produkcyjnych i innych. - Minimalna liczba uczestników20
- Maksymalna liczba uczestników25
- Data zakończenia rekrutacji06-11-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi6
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem szkolenia jest zapoznanie załóg w zakładach produkcji i przetwórstwa żywności z podstawowymi wymaganiami w zakresie zasad GHP/GMP oraz elementami systemu HACCP celem zapewnienia prawidłowej realizacji zadań na poszczególnych stanowiskach.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Poznanie zasad w zakresie zasad GHP/GMP oraz elementów systemu HACCP celem zapewnienia prawidłowej realizacji zadań na poszczególnych stanowiskach. | Kryteria weryfikacji Test wiedzy, min 80% prawidłowych odpowiedzi. Ocena realizacji i zaplanowania działań w zakresie GHP, HACCP. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
1. Aspekt prawny higieny w procesie produkcyjnym.
2. Rodzaje zagrożeń w przemyśle produkcyjnym chemiczne, fizyczne, biologiczne..
3. Człowiek jako źródło zagrożeń w procesie produkcyjnym
4. Zapobieganie zagrożeniom w przemyśle produkcyjnym.
5. Higiena personelu jako czynnik warunkujący bezpieczeństwo produktu gotowego.
6. Proces mycia i dezynfekcji przykładowe dokumenty środki myjące i dezynfekujące.
7. Kontrola czystości mikrobiologicznej pracowników:
· metody kontroli,
· wymagania prawne,
8. Kultura bezpieczeństwa żywności.
9. Dobra praktyka produkcyjna (GMP).
Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 1 wykład | Prowadzący Małgorzata Krzepkowska | Data realizacji zajęć 13-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 06:00 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt usługi brutto5 535,00 PLN
- Koszt usługi netto4 500,00 PLN
- Koszt godziny brutto922,50 PLN
- Koszt godziny netto750,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Małgorzata Krzepkowska
zarządzaniu jakością. Od 2010 r. trener, konsultant i audytor w zakresie bezpieczeństwa żywności (audytor HACCP, ISO
22000, IFS Food, audytor wiodący normy ISO 9001 oraz BRC Food), food defence, food fraud, zarządzania alergenami.
Ekspert w zakresie prawa żywnościowego, ze szczególnym uwzględnieniem aspektów znakowania żywności. Posiada
wieloletnie doświadczenie w weryfikacji etykiet, interpretacji przepisów. Podczas szkoleń skutecznie omawia zawiłości
prawa żywnościowego w odniesieniu do praktyki rynkowej.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Materiały szkoleniowe w wersji elektronicznej wysyłane na maile uczestnika.
Warunki uczestnictwa
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze strony internetowej:
https://hamilton.com.pl/oferta/szkolenia/harmonogram-szkolen/
Informacje dodatkowe
Materiały szkoleniowe w wersji elektronicznej.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
- sala wyposażona w rzutnik i tablicę