Kierunek Dietetyka i zaburzenia odżywiania
Kierunek Dietetyka i zaburzenia odżywiania
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaZdrowie i medycyna / Zdrowie publiczne
- Grupa docelowa usługi
Kurs przeznaczony jest dla wszystkich osób zainteresowanych.
Wiek: od 18 lat, od 16 lat (za zgodą rodzica/opiekuna).
- Minimalna liczba uczestników8
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji20-09-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi180
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Zdobędziesz wiedzę na temat tego jak planować jadłospisy i diety odchudzające oraz diety dla osób chorującychPoznasz zasady żywienia i komponowania zbilansowanych jadłospisów oraz zasady suplementacji
Dowiesz się także, jak analizować badania laboratoryjne, udzielać porad dietetycznych oraz wdrażać terapie żywieniowe
Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Uczestnik w trakcie kursu omawia wiedzę na temat tego jak planować jadłospisy i diety odchudzające oraz diety dla osób chorujących. | Kryteria weryfikacji Poprzez aktywny udział w zajęciach zdobywa wiedzę na temat tego jak planować jadłospisy i diety odchudzające oraz diety dla osób chorujących. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się Uczestnik w trakcie kursu poznaje zasady żywienia i komponowania zbilansowanych jadłospisów oraz zasady suplementacji. | Kryteria weryfikacji Poprzez aktywny udział w zajęciach zna zasady żywienia i komponowania zbilansowanych jadłospisów oraz zasady suplementacji. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się Uczestnik w trakcie kursu dowie się także, jak analizować badania laboratoryjne, udzielać porad dietetycznych oraz wdrażać terapie żywieniowe. | Kryteria weryfikacji Poprzez aktywny udział w zajęciach potrafi analizować badania laboratoryjne, udzielać porad dietetycznych oraz wdrażać terapie żywieniowe. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Podstawy żywienia człowieka Trendy żywieniowe i dietetyczne Dietoprofilaktyka i leczenie dietetyczne chorób cywilizacyjnych i żywieniowozależnych Dieta sportowców i osób aktywnych fizycznie Żywienie w poszczególnych etapach rozwoju człowieka Procesy przetwórcze żywności z elementami towaroznawstwa Działalność gospodarcza w dietetyce i gastronomii Fizjologia żywienia człowieka Diagnostyka laboratoryjna w praktyce dietetyka Zaburzenia odżywiania Zasady planowania diet i układania jadłospisów Żywienie człowieka - żywność Leki a żywność Suplementacja diety |
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto2 190,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto2 190,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto12,17 PLN
- Koszt osobogodziny netto12,17 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
W cenie kierunku zapewniamy wszystkie materiały i akcesoria, które będą wykorzystywane podczas zajęć.
Warunki uczestnictwa
Ukończone 18 lat.
Ukończone 16 lat (za zgodą rodzica/opiekuna).
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Wi-fi