Kuchnia molekularna
Kuchnia molekularna
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Kurs przeznaczony jest zarówno dla amatorów, jak i osób zawodowo zajmujących się gotowaniem.
- Minimalna liczba uczestników10
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji18-08-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi12
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Szkolenie przygotowuje do samodzielnego przyrządzania dań kuchni molekularnej o różnych teksturach i smakach.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Uczestnik szkolenia potrafi przygotowywać dania kuchni molekularnej | Kryteria weryfikacji - przygotowuje smakowe kawiory, spaghetti z owoców, kule wypełnione płynami, lody na ciekłym azocie- posługuje się różnymi technikami gotowania, w tym np. sous vide | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Kuchnia molekularna to nowoczesne podejście do procesu gotowania i przetwarzania potraw.
Jest jedną z najzdrowszych ze względu na wykorzystanie naturalnych składników a jej dania bazują na wykorzystaniu zjawisk chemicznych i fizycznych, łamiąc wszelkie smakowe konwenanse!
Dzięki naszemu szkoleniu nauczysz się przyrządzać dania w zestawieniach różnych tekstur i smaków a kreatywnym podejściem do gotowania zaskoczysz w przyszłości niejednego gościa 😊
Ł𝙖̨𝙘𝙯𝙮𝙢𝙮 𝙜𝙤𝙩𝙤𝙬𝙖𝙣𝙞𝙚 𝙯 𝙣𝙖𝙪𝙠𝙖̨!
A co na kursie będziesz robić (i jeść!)?
- smakowe kawiory
- owocowe spaghetti
- kule wypełnione płynami
- lody na ciekłym azocie - najzimniejszej substancji świata!
Oprócz tego poznasz jedną z najzdrowszych technik gotowania - sous vide.
Czas trwania: 2 dni w godzinach popołudniowych (łącznie 12 godz. dydaktycznych)
Liczba godzin usługi obejmuje godziny lekcyjne, natomiast harmonogram uwzględnia godziny zegarowe obejmujące 45 minut (godzina lekcyjna) + 15 minut (przerwa); przerwy między zajęciami są ustalane elastycznie i podlegają sumowaniu.
WARUNKI ORGANIZACYJNE:
Maksymalna liczba osób w grupie: 15
Liczba stanowisk przydzielona na jedną grupę: 15
Wyposażenie sali szkoleniowej:
Sala szkoleniowa wyposażona jest w liczbę stanowisk umożliwiających swobodne przyswajanie wiedzy przez uczestników.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 2 Zajęcia teoretyczne i praktyczne | Prowadzący Patryk Buchta | Data realizacji zajęć 19-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 21:00 | Liczba godzin 06:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 2 Zajęcia teoretyczne i praktyczne | Prowadzący Patryk Buchta | Data realizacji zajęć 20-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 21:00 | Liczba godzin 06:00 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto590,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto479,67 PLN
- Koszt osobogodziny brutto49,17 PLN
- Koszt osobogodziny netto39,97 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Patryk Buchta
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Po zakończeniu szkolenia każdy z kursantów otrzyma skrypt z przepisami + ZESTAW STARTOWY z podstawowym sprzętem i niezbędnymi składnikami do kuchni molekularnej.
Informacje dodatkowe
UWAGA! TERMIN SZKOLENIA JEST TYLKO POGLĄDOWY. SZKOLENIE ROZPOCZNIE SIĘ PO ZEBRANIU ODPOWIEDNIO LICZEBNEJ GRUPY.