studia podyplomowe "Technologia winiarstwa" - edycja 2024/2025
studia podyplomowe "Technologia winiarstwa" - edycja 2024/2025
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaEkologia i rolnictwo / Rolnictwo
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Studia skierowane są do absolwentów posiadających dyplom ukończenia studiów wyższych: (ze stopniem lic., inż., mgr, mgr inż.), szczególnie kierunków związanych z technologią żywności i pokrewnych, pasjonatów, właścicieli winnicy, winiarni i ich pracowników, miłośników wina.
- Minimalna liczba uczestników15
- Maksymalna liczba uczestników31
- Data zakończenia rekrutacji31-10-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi210
- Podstawa uzyskania wpisu do BURart. 163 ust. 1 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 742, z późn. zm.)
- Zakres uprawnieństudia podyplomowe
Cel
Cel
Cel edukacyjny
przygotowanie Absolwentów do podjęcia pracy w winnicy i winiarni; przekazanie wiedzy z zakresu podstaw uprawy winorośli oraz winifikacji win białych, czerwonych, różowych, a także win specjalnych; zapoznanie z prawnymi i ekonomicznymi aspektami uprawy winorośli i produkcji win w Polsce oraz w krajach UE; poznanie podstaw projektowania winiarni oraz sposobu oceny jakości surowców i produktów finalnych z uwzględnieniem najnowszych metod analitycznych i technik instrumentalnych.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Analizuje warunki uprawywinorośli | Kryteria weryfikacji w pogłębionym stopniu zna irozumie zasady uprawy winnej latorośli, zakładania oraz nawożenia i prowadzenia winnicy | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji zna aktualne trendy w zakresieutrzymania gleby w winnicy | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji potrafi wymienić i scharakteryzowaćaktualne informacje w zakresie doboru odmian i podkładek przydatnych do uprawy winorośli w warunkach klimatycznych Polski | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji posiada pogłębioną wiedzępozwalającą na właściwą diagnozę potrzeb nawozowych oraz obliczenie dawek nawozów | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Efekty uczenia się Zakłada winnicę | Kryteria weryfikacji w pogłębionym stopniu zna aktualnetrendy i nowoczesne narzędzia usprawniające pracę na winnicy | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji potrafi wykorzystać posiadanąpogłębioną wiedzę do rozwiązywania złożonych zadań i nietypowych problemów związanych z nasadzeniem winnicy | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Efekty uczenia się Planuje prace na winnicy | Kryteria weryfikacji zyskuje umiejętność pracy w grupie,w tym kierowania pracą zespołu, wspólnego planowania i przewidywania procesów niezbędnych do sprawnej organizacji pracy w winnicy | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Efekty uczenia się Prowadzi winnicę | Kryteria weryfikacji potrafi krytycznie weryfikować iprzeprowadzić niezbędne zabiegi pielęgnacyjne, w tym cięcia krzewów winorośli i redukcję zbiorów | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji w zmiennych nieprzewidywalnychwarunkach rozróżnia choroby i szkodniki tego gatunku oraz zna sposoby ich zwalczania | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji potrafi zaplanować ochronękrzewów przed chorobami i szkodnikami | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji zna sposoby oceny dojrzałościzbiorczej owoców | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji potrafi wyznaczyć optymalny terminzbioru owoców przeznaczonych do produkcji wina | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Efekty uczenia się Opisuje i klasyfikuje wina | Kryteria weryfikacji zna kluczowe tradycje oraz stanobecny rynku wina w krajach Europy i Nowego Świata | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji zna podział win, a także w stopniupogłębionym zasady ich kategoryzacji, uwzględniające m.in. technologię produkcji, barwę, zawartość alkoholu i cukru resztkowego | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji potrafi wymienić i opisać złożonecechy wina danego typu | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji rozumie pojęcie apelacji oraz znazasady znakowania win w różnych krajach świata, potrafi rozszyfrować, odczytać, a także zredagować etykietę winiarską | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji potrafi sklasyfikować wino napodstawie jego cech fizykochemicznych | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji potrafi ocenić wpływ warunkówprzyrodniczych i kulturowych na rozwój regionalnego rynku wina | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Efekty uczenia się Rozróżnia regiony winiarskie | Kryteria weryfikacji wyjaśnia złożony związek pomiędzyczynnikami geograficznymi (klimatem, glebą, położeniem winnicy) a produkcją i charakterem typowych dla danego regionu win | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji zna najważniejsze regiony winiarskiew krajach Europy i Nowego Świata, rozpoznaje apelacje | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji potrafi zaproponować szczepywinorośli do uprawy w warunkach klimatyczno-glebowych danego regionu | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Efekty uczenia się Weryfikuje możliwościprodukcji wina w Polsce w zależności od specyficznych uwarunkowań | Kryteria weryfikacji zna specyfikę, złożone zasadyorganizacji i funkcjonowania wybranych winnic w Polsce, a w szczególności na Dolnym Śląsku | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji posiada praktyczną wiedzę z zakresustosowanych szczepów oraz metod uprawy winorośli | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji zna i krytycznie ocenia wyposażenie isposoby winifikacji w zwiedzanych winiarniach | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji potrafi opracować zasadyprowadzenia winnic w zróżnicowanych warunkach klimatyczno-siedliskowych i skali produkcji | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji analizuje relacje pomiędzy kulturąwiniarską a życiem społecznym regionu, rozumie znaczenie pochodzenia wina i promowania winiarstwa regionalnego | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji jest gotów do współpracy w ramachróżnych struktur organizacyjnych | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Efekty uczenia się Produkuje wina białe,czerwone i różowe | Kryteria weryfikacji definiuje zróżnicowany skład iwłaściwości surowców winiarskich oraz wina | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji zna i odtwarza zróżnicowane, w tyminnowacyjne metody winifikacji win białych, czerwonych i różowych | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji w pogłębionym stopniu zna i rozumiemikrobiologiczne aspekty produkcji wina, istotę fermentacji etanolowej oraz jabłkowo-mlekowej, znaczenie dojrzewania, zasady pielęgnacji win | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji potrafi krytycznie ocenić przydatnośćsurowców winiarskich w zróżnicowanych warunkach, dobrać optymalną metodę pozyskiwania moszczu, opracować warunki fermentacji i pielęgnacji dla poszczególnych rodzajów win | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji analizuje i wskazuje sposobyeliminacji zagrożeń mikrobiologicznych w procesie produkcji win | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji jest świadomy konieczności ciągłegoaktualizowania specjalistycznej wiedzy | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Efekty uczenia się Identyfikuje wina specjalne | Kryteria weryfikacji w stopniu pogłębionym znamikrobiologiczne i technologiczne aspekty produkcji win specjalnych, w tym musujących, wzmacnianych, tokajskich i lodowych oraz win owocowych | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji potrafi zdefiniować różnorodne cechycharakterystyczne win specjalnych | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji zna możliwości wykorzystaniasurowców winiarskich i produktów ubocznych do wytwarzania uszlachetnionych destylatów owocowych | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji potrafi krytyczne zweryfikowaćproces winifikacji win specjalnych | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Efekty uczenia się Koryguje przebieg procesuprodukcji win | Kryteria weryfikacji w pogłębionym stopniu rozróżniawady i choroby wina | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji krytyczne analizuje złożoneprzyczyny, konsekwencje oraz sposoby zapobiegania występowaniu wad i chorób win | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji zna sposoby korekty składu iwłaściwości win | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji potrafi przeprowadzić korektę wina wcelu eliminacji lub ograniczenia percepcji występującej wady, a także podniesienia jego jakości | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji rozumie istotę przestrzeganiaprocedur w procesie produkcyjnym zapewniających otrzymanie bezpiecznego produktu o pożądanej jakości | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Efekty uczenia się Projektuje winiarnię | Kryteria weryfikacji zna zasady projektowanitechnologicznego, definiuje problem projektowy, identyfikuje zagadnienia do opracowania | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kryteria weryfikacji wykonuje bilans masowy procesutechnologicznego | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Kryteria weryfikacji dobiera urządzenia technologiczne,magazynowe i transportowe, opracowuje system transportu wewnętrznego | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Kryteria weryfikacji krytycznie interpretujezaproponowane w projekcie rozwiązania, weryfikuje procesy technologiczne i metody produkcji pod kątem efektywności i innowacyjności, jest zorientowany na obniżanie energochłonności procesu produkcyjnego | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Kryteria weryfikacji korzysta z dokumentacji technicznejurządzeń | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Kryteria weryfikacji sporządza plan przestrzennegorozmieszczenia procesu produkcyjnego | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Kryteria weryfikacji współpracuje z innymi członkamizespołu projektowego | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Kryteria weryfikacji dostrzega korelacje międzywyposażeniem projektowanej jednostki produkcyjnej a bezpieczeństwem zatrudnionych pracowników | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Kryteria weryfikacji jest świadomy wpływu projektowanejjednostki na otaczające środowisko | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Efekty uczenia się Demonstruje własne poglądy iprowadzi specjalistyczne dyskusje | Kryteria weryfikacji potrafi analizować, przedstawiać ipoddać pod dyskusję złożone zagadnienia z problematyki winiarskiej w oparciu o materiały pozyskane z różnych źródeł | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kryteria weryfikacji ma świadomość ciągłego postępuwiedzy i praktyki winiarskiej | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Kryteria weryfikacji jest gotów do wymiany doświadczeńoraz aktywnego poszukiwania rozwiązań występujących problemów zawodowych | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Efekty uczenia się Stosuje regulacje prawne wzakresie uprawy winorośli, produkcji i rynku wina | Kryteria weryfikacji zna zapisy prawa winiarskiego wkrajach Unii Europejskiej regulujące m.in.: wyznaczenie stref uprawy i odmian winorośli | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji zna zasady wyrobu i nadzoru produkcjioraz wspólną organizację rynku wina | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji w pogłębionym stopniu zna aktualnystan aktów prawnych o wyrobie i obrocie wyrobami winiarskimi oraz organizacji rynku wina w Polsce | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Kryteria weryfikacji stosuje praktyki enologiczne zapisanew prawie krajowym i europejskim, rozumie potrzebę działania zgodnie z obowiązującym prawem | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | ||
Efekty uczenia się Analizuje ekonomiczneuwarunkowania uprawy winorośli i produkcji wina | Kryteria weryfikacji rozumie złożone zagadnienia z zakresuekonomiki działalności produkcyjnej, w tym metod kalkulowania kosztów produkcji wina | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kryteria weryfikacji potrafi samodzielnie analizowaćekonomiczne aspekty prowadzenia działalności winiarskiej | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Kryteria weryfikacji świadomość koniecznościpodejmowania współpracy z innymi uczestnikami sfery agrobiznesu | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Efekty uczenia się Ocenia jakość surowcówstosowanych w winiarstwie, produktów pośrednich oraz wyrobów gotowych | Kryteria weryfikacji w pogłębionym stopniu definiujecechy i składniki moszczu, miazgi i win gronowych i owocowych | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kryteria weryfikacji rozróżnia i wyjaśnia znaczeniezwiązków zapachowych i prozdrowotnych w winie | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Kryteria weryfikacji zna innowacyjne metodyinstrumentalnej analizy składu chemicznego win | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Kryteria weryfikacji potrafi krytycznie ocenić i dobraćmetody analityczne oraz przeprowadzić ocenę właściwości i składu chemicznego moszczu, miazgi i wina | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Kryteria weryfikacji stosuje właściwe proceduryanalityczne oraz dba o jakość wykonywanych analiz | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Kryteria weryfikacji ma świadomość konieczności ciągłegoaktualizowania zdobytej wiedzy | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Efekty uczenia się Przewiduje przebieg procesufermentacji na podstawie parametrów fizykochemicznych i dojrzałości zbiorczej surowca | Kryteria weryfikacji wykorzystuje posiadaną wiedzę dorozwiązywania złożonych i nietypowych problemów technologicznych | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się Degustuje wina | Kryteria weryfikacji w pogłębionym stopniu zna zasady analizy sensorycznej win | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kryteria weryfikacji potrafi ćwiczyć pamięć sensoryczną | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Kryteria weryfikacji zna zasady oraz techniki degustacjiwin różnego typu oraz zasady przechowywania, serwowania i doboru win do potraw | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Kryteria weryfikacji rozróżnia składniki aromatu i smakuwina | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Kryteria weryfikacji zna złożone słownictwo opisującewłaściwości i charakter win | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Kryteria weryfikacji rozpoznaje i ocenia cechy winawskazujące na jego pochodzenie, jakość i charakter | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Kryteria weryfikacji potrafi wyodrębnić i zdefiniowaćposzczególne składniki aromatu i smaku, określa ich złożoność i harmonię | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Kryteria weryfikacji potrafi ocenić wino posługując się fachowym słownictwem | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Kryteria weryfikacji potrafi dobrać właściwą technikę oraz przeprowadzić degustację win | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych | |
Kryteria weryfikacji rozumie znaczenie stosowaniaprzyjętych standardów w ocenie jakości wina; potrafi współpracować w zespole degustatorów, wykazując kreatywność i zdolność do wyrażania własnych ocen | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Inne kwalifikacje
Uznane kwalifikacje
Informacje
- Podstawa prawna dla Podmiotów / kategorii Podmiotóworgan władzy publicznej lub samorządu zawodowego, uprawniony do wydawania dokumentów potwierdzających kwalifikację na podstawie ustawy lub rozporządzenia
- Nazwa/Kategoria Podmiotu prowadzącego walidacjęUniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
- Podmiot prowadzący walidację jest zarejestrowany w BURTak
- Nazwa/Kategoria Podmiotu certyfikującegoUniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
- Podmiot certyfikujący jest zarejestrowany w BURTak
Program
Program
- Wprowadzenie do winiarstwa
- Typologia win
- Regiony winiarskie
- Regulacje prawne
- Aspekty ekonomiczne uprawy winorośli i produkcji win
- Uprawa winorośli
- Technologia winiarstwa
- Projektowanie małej winiarni
- Wady i choroby win
- Wina specjalne
- Analiza instrumentalna
- Analiza sensoryczna
- Enoturystyka
- Seminarium
Czas trwania: 2 semestry.
Dni zajęć: sobota, niedziela.
Łączna ilość godzin: 210 godzin dydaktycznych (po 45 min.).
Liczba punktów ECTS – 30
Forma świadczenia usługi: stacjonarna. Dopuszcza się zmianę formy na usługę zdalną w czasie rzeczywistym.
Forma zaliczenia: praca dyplomowa, egzamin
Zajęcia na studiach prowadzone są w formie wykładów (90 godzin dydaktycznych) oraz zajęć praktycznych/ćwiczeń (120 godzin dydaktycznych.
Po ukończeniu studiów, zaliczeniu egzaminów absolwenci otrzymają świadectwo ukończenia studiów podyplomowych "Technologia winiarstwa".
Podczas zajęć trwających powyżej 3 godzin dydaktycznych przewidziane są przerwy. Przerwy nie są wliczane do czasu trwania usługi (liczby godzin usługi wskazanej w niniejszej karcie usługi).
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 19 Produkcja win | Data realizacji zajęć 05-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:30 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 06:15 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 19 Uprawa winorośli | Data realizacji zajęć 05-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:15 | Godzina zakończenia 18:30 | Liczba godzin 03:15 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 19 Analiza instrumentalna i sensoryczna win | Data realizacji zajęć 06-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:30 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 07:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 19 Produkcja win | Data realizacji zajęć 19-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 13:45 | Liczba godzin 04:45 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 19 Analiza instrumentalna i sensoryczna win | Data realizacji zajęć 19-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:15 | Godzina zakończenia 17:30 | Liczba godzin 03:15 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 19 Analiza instrumentalna i sensoryczna win | Data realizacji zajęć 20-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:30 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 07:00 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 19 Produkcja win | Data realizacji zajęć 16-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:30 | Godzina zakończenia 18:15 | Liczba godzin 09:45 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 19 Uprawa winorośli | Data realizacji zajęć 17-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:30 | Godzina zakończenia 14:15 | Liczba godzin 05:45 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 19 Produkcja win | Data realizacji zajęć 30-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:30 | Godzina zakończenia 17:15 | Liczba godzin 08:45 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 19 Regulacje prawne oraz aspekty ekonomiczne uprawy winorośli i produkcji win | Data realizacji zajęć 01-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:30 | Godzina zakończenia 14:15 | Liczba godzin 05:45 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 19 Uprawa winorośli | Data realizacji zajęć 14-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:30 | Godzina zakończenia 10:45 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 19 Regulacje prawne oraz aspekty ekonomiczne uprawy winorośli i produkcji win | Data realizacji zajęć 14-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 13:15 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 19 Uprawa winorośli | Data realizacji zajęć 14-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 17:15 | Liczba godzin 03:15 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 19 Produkcja win | Data realizacji zajęć 15-12-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:30 | Godzina zakończenia 14:15 | Liczba godzin 05:45 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 19 Produkcja win | Data realizacji zajęć 11-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:30 | Godzina zakończenia 10:45 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 16 z 19 Uprawa winorośli | Data realizacji zajęć 11-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 13:15 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 17 z 19 Analiza instrumentalna i sensoryczna win | Data realizacji zajęć 11-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 04:00 |
Przedmiot / temat zajęć 18 z 19 Produkcja win | Data realizacji zajęć 12-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:30 | Godzina zakończenia 10:45 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 19 z 19 Uprawa winorośli | Data realizacji zajęć 12-01-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 14:15 | Liczba godzin 03:15 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto6 500,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto6 500,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto30,95 PLN
- Koszt osobogodziny netto30,95 PLN
- W tym koszt walidacji brutto0,00 PLN
- W tym koszt walidacji netto0,00 PLN
- W tym koszt certyfikowania brutto0,00 PLN
- W tym koszt certyfikowania netto0,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
1) prof. dr hab. Aneta Wojdyło 2) dr inż. Joanna Chmielewska, prof. uczelni
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
pliki dokumentów przygotowane w dowolnym formacie