Oprogramowanie komputerowe w poradnictwie dietetycznym/żywieniowym
Oprogramowanie komputerowe w poradnictwie dietetycznym/żywieniowym
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Edukacja
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Kurs skierowany jest do osób pracujących w poradnictwie żywieniowym/dietetycznym, a także osób planujących żywienie zbiorowe, chcących poszerzyć swoje umiejętności zawodowe, a także do osób chcących podjąć pracę w zawodzie, którzy tego typu umiejętności nie posiadają.
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników12
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi18
- Podstawa uzyskania wpisu do BURart. 163 ust. 1 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 742, z późn. zm.)
- Zakres uprawnieńKursy i szkolenia
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem kursu jest zdobycie praktycznych umiejętności posługiwania się oprogramowaniem komputerowym służącym pracy dietetyka oraz osoby zajmującej się poradnictwem żywieniowym.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się - potrafi układać diety przy użyciu programu komputerowego w oparciu o wytyczne do planowania żywienia podstawowego, a także układać diety w wybranych jednostkach chorobowych, diety dla sportowców, osób chcących obniżyć masę ciała, itp. | Kryteria weryfikacji - aktywny udział w zajęciach na poziomie 80% | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się - zna techniki przeprowadzania wywiadu żywieniowego w sposób właściwy i poprawny | Kryteria weryfikacji - aktywny udział w zajęciach na poziomie 80% | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się - rozumie potrzebę dokształcania się i pogłębiania wiedzy w zakresie poszczególnych bloków tematycznych zrealizowanych w trakcie trwania szkolenia | Kryteria weryfikacji - aktywny udział w zajęciach na poziomie 80% | Metoda walidacji Debata swobodna |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
1. Metody oceny stanu odżywienia oraz sposobu żywienia. Bilans energetyczny organizmu.
2. Ocena sposobu żywienia metodą wywiadu 24-godzinnego.
3. Opracowanie jadłospisów przy zastosowaniu programu komputerowego Dieta 5.D w oparciu o wytyczne w żywieniu podstawowym.
4. Opracowanie diet przy zastosowaniu oprogramowania Dieta 5.D oraz Dietetyk w oparciu o wytyczne żywieniowe w zespole metabolicznym i wybranych jednostkach chorobowych.
5. Opracowanie diet przy zastosowaniu programu komputerowego Dieta 5.D w oparciu o wytyczne żywieniowe w wybranych dyscyplinach sportowych.
6. Opracowanie diet o ograniczonej wartości energetycznej (odchudzające) przy zastosowaniu programu komputerowego Dieta 5.D.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto770,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto770,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto42,78 PLN
- Koszt osobogodziny netto42,78 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Materiały w wersji papierowej i elektronicznej.