Kurs Cukiernik z egzaminem zewnętrznym
Kurs Cukiernik z egzaminem zewnętrznym
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Szkolenie adresowane jest do osób chcących nabyć wiedzę, umiejętności oraz uprawnienia w zakresie cukiernictwa
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników20
- Data zakończenia rekrutacji01-09-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi60
- Podstawa uzyskania wpisu do BURZnak Jakości Małopolskich Standardów Usług Edukacyjno-Szkoleniowych (MSUES) - wersja 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Przygotowanie uczestnika szkolenia do samodzielnej pracy w cukiernictwieEfekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Szeroko pojęta wiedza z zakresu cukiernictwaWiedza z zakresu doboru i łączenia produktów spożywczych Umiejętność sprawnego poruszania się po cukierni Znajomość zasad dot. przechowywania artykułów spożywczych Wiedza z zakresu zabezpieczania surowców i wyrobów gotowych przed zepsuciem Znajomość procesów technologicznych półproduktów wyrobów cukierniczych | Kryteria weryfikacji Egzamin | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Inne kwalifikacje
Uznane kwalifikacje
Lista sprawdzająca do weryfikacji dostępna jest pod adresem: https://icvc.eu/kwalifikacje-icvc/
Informacje
- Podstawa prawna dla Podmiotów / kategorii Podmiotóworgan władzy publicznej lub samorządu zawodowego, uprawniony do wydawania dokumentów potwierdzających kwalifikację na podstawie ustawy lub rozporządzenia
- Nazwa/Kategoria Podmiotu prowadzącego walidacjęICVC Certyfikacja Sp. z o.o.
- Podmiot prowadzący walidację jest zarejestrowany w BURTak
- Nazwa/Kategoria Podmiotu certyfikującegoICVC Certyfikacja Sp. z o.o.
- Podmiot certyfikujący jest zarejestrowany w BURTak
Program
Program
- Szeroko pojęta wiedza z zakresu cukiernictwa
- Wiedza z zakresu doboru i łączenia produktów spożywczych
- Umiejętność sprawnego poruszania się po cukierni
- Znajomość zasad dot. przechowywania artykułów spożywczych
- Wiedza z zakresu zabezpieczania surowców i wyrobów gotowych przed zepsuciem
- Znajomość procesów technologicznych półproduktów wyrobów cukierniczych
- Wiedza z zakresu magazynowania produktów cukierniczych
- Umiejętność obsługi maszyn i urządzeń w produkcji czekolady
- Wiedza na temat organizacji własnego stanowiska pracy
- Umiejętność zarządzania czasem pracy
- Umiejętność pracy w zespole
- Rozwinięte umiejętności komunikacyjne
- Umiejętność wykonywania czynności porządkowych
- Znajomość zasad organizacji pracy pod kątem zasad HACCP, BHP i p.poż.
- Wiedza z zakresu historii i rodzajów czekolady
- Wiedza z zakresu techniki przygotowywania czekolady
- Wiedza z zakresu teorii procesu temperowania
- Wiedza z zakresu tworzenia pralin
Liczba osób w grupie:
– na zajęciach teoretycznych do 10 osób, można zwiększyć zapewniając odpowiednio dużą salę spełniającą właściwe warunki dla uczestników,
– na zajęciach praktycznych do 4 osób na daną jednostkę lekcyjną na jednego instruktora.
Szkolenie przeprowadzone zostanie w wymiarze 60 godzin dydaktycznych, gdzie 1 godzina dydaktyczna wynosi 45 minut. Szkolenie będzie prowadzone w formie zajęć teoretycznych i zajęć praktycznych.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto3 000,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto3 000,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto50,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto50,00 PLN
- W tym koszt walidacji brutto170,00 PLN
- W tym koszt walidacji netto170,00 PLN
- W tym koszt certyfikowania brutto170,00 PLN
- W tym koszt certyfikowania netto170,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnicy w ramach szkolenia otrzymują materiały piśmiennicze. Ponadto dostęp do literatury oraz skryptów podczas trwania szkolenia zgodnej z tematyką szkolenia.
Warunki uczestnictwa
- wykształcenie co najmniej podstawowe lub gimnazjalne
- aktualne zaświadczenie lekarskie stwierdzające brak przeciwwskazań do podjęcia nauki zawodu.
- wymazy
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Wi-fi
- Laboratorium komputerowe
- Sala wykładowa o powierzchni 50 m2 kompletnie wyposażone w: Rzutnik multimedialny, laptop, tablica