Optymalizacja procesów branży gastronomicznej
Optymalizacja procesów branży gastronomicznej
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaBiznes / Organizacja
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Wszyscy pracownicy bez względu na zajmowane stanowisko. Brak wymaganych umiejętności ani wiedzy do przystąpienia do usługi
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników6
- Data zakończenia rekrutacji01-09-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi44
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Uczestnik szkolenia posiądzie wiedzę i kompetencję do planowania swojej pracy z zachowaniem zasad optymalizacjiprocesów. Uczestnik będzie identyfikował miejsca do optymalizacji procesów branży gastronomicznej i będzie gotowy
samodzielnie podejmować działania usprawniające obszary. Dzięki tym działaniom możliwe będzie zwiększenie
konkurencyjności firmy.
Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Uczestnik szkolenia posiada wiedzę i kompetencję do planowania swojej pracy z zachowaniem zasad optymalizacji | Kryteria weryfikacji Uczestnik potrafi zaprezentować wiedzę dotyczącą planowania na podstawie zasad optymalizacji | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Efekty uczenia się Uczestnik będzie identyfikował miejsca do optymalizacji procesów branży gastronomicznej | Kryteria weryfikacji Uczestnik wskaże odpowiednie obszary do optymalizacji w procesach gastronomicznych w firmie | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Efekty uczenia się Uczestnik będzie gotowysamodzielnie podejmować działania usprawniające procesy | Kryteria weryfikacji Uczestnik wskaże działania jakie może podjąć aby usprawnić proces | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
procesów. Uczestnik będzie identyfikował miejsca do optymalizacji procesów branży gastronomicznej i będzie gotowy
samodzielnie podejmować działania usprawniające obszary.
Program
Program
Szkolenie od podstaw brak wymaganej wiedzy ani umiejętności. Szkolenie prowadzone w trybie ciągłym z ruchomą przerwą oraz pracą warsztatową.
Dzień pierwszy - godzina 09.00 - 20.00 mapowanie procesu analiza mapy procesu
Dzień drugi - godzina 09.00 - 20.00 nauka tworzenia harmonogramów, planów i check list. objaśnienie zasady działania narzędzi do zarządzania procesami. Przedstawienie pracy standaryzowanej.
Dzień trzeci - godzina 09.00 - 20.00 optymalizacja procesów gastronomicznych kaizen - sposobem na ciągłe doskonalenie marnotractwo.
Dzień czwarty - godzina 09.00 - 20.00 Wprowadzenie do burzy mózgów praca jeden na jeden warsztaty podsumowanie szkolenia i zdobytej wiedzy.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 5 Mapowanie procesów | Prowadzący Ryszard Kral | Data realizacji zajęć 02-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 20:00 | Liczba godzin 11:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 5 Mapowanie procesów | Prowadzący Ryszard Kral | Data realizacji zajęć 03-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 20:00 | Liczba godzin 11:00 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 5 Optymalizacja - wprowadzenie do kaizen | Prowadzący Ryszard Kral | Data realizacji zajęć 04-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 20:00 | Liczba godzin 11:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 5 Burza mózgów i praca warsztatowa | Prowadzący Ryszard Kral | Data realizacji zajęć 05-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 18:00 | Liczba godzin 09:00 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 5 Walidacja | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 05-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 18:00 | Godzina zakończenia 20:00 | Liczba godzin 02:00 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto9 400,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto9 400,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto213,64 PLN
- Koszt osobogodziny netto213,64 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Ryszard Kral
Założyciel wydawnictwa i autor narzędzia rozwojowego "Celownik".
Z wykształcenia socjolog.
Zawodowo:
Założyciel firmy szkoleniowo doradczej.
Dyrektor największej w regionie firmy transportowej.
Warehouse i Site Manager w DHL Supply Chain.
Kierownik logistyki w Leroy Merlin.
Kierownik magazynów w Stena Recycling.
Osobiście:
Ironman, ultramatończyk, skoczek spadochronowy, certyfikowany nurek.
Ryszard Kral
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Każdy uczestnik dostanie materiały w formie papierowej