CANDY BAR - BOHO - PRODUKCJA I ARANŻACJA - SZKOLENIE CUKIERNICZE
CANDY BAR - BOHO - PRODUKCJA I ARANŻACJA - SZKOLENIE CUKIERNICZE
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Cukiernicy, Restauratorzy, Piekarze, osoby, które chcą podnieść swoje umiejętności w zakresie tworzenia słodkich stołów.
Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa.
- Minimalna liczba uczestników7
- Maksymalna liczba uczestników10
- Data zakończenia rekrutacji19-10-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi16
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Usługa przygotowuje do samodzielnego tworzenia Candy Bar, stosowania różnych stylów aranżacji słodkiego stołu oraz samodzielnego przygotowywania umów i planowania pracy. Osiągniecie zakładanych efektów uczenia się pozwoli wykonywać różnego rodzaju ciastka - makaroniki, mini serniczki, cakesicles, tartaletki, monoporcje z wykorzystaniem suszu kwiatów jadalnych i liofilizowanych owoców.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Samodzielnie tworzy Candy Bar, stosuje różne style aranżacji słodkiego stołu oraz samodzielnie przygotowuje umowy i planuje prace. Wykonuje różnego rodzaju ciastka - makaroniki, mini serniczki, cakesicles, tartaletki, monoporcje z wykorzystaniem suszu kwiatów jadalnych i liofilizowanych owoców. | Kryteria weryfikacji Charakteryzuje cechy stylów ekspozycji: boho | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kryteria weryfikacji Opisuje zasady kompozycji metody doboru kolorystyki | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Charakteryzuje zasady tworzenia umów, określania zadatków, kaucji | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Opisuje metody planowania ilości wyrobów oraz pracy | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Charakteryzuje zasady aranżacji stołu | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Wykonuje: Makaroniki, Mus zabaglione, Mini serniczki, Cakesicles, Tartaletki, Lolpops, Pate Choux, Monoporcje | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Stosuje różne style aranżacji słodkiego stołu | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Stosuje zasady komunikacji interpersonalnej, pzrekazuje swoją wiedzę współpracownikom, podwładnym, posiada kompetencje społeczne niezbędne do wykonywania pracy w zespole, odpowiednio reaguje w trudnych sytuacjach w środowisku cukierniczym | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Szkolenie skierowane jest do cukierników, restauratorów, piekarzy, osób, które chcą podnieść swoje umiejętności w zakresie tworzenia słodkich stołów.
Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa.
Przywitanie, poznanie uczestników oraz wypełnienie testu ante.
Cześć teoretyczna
- omówienie cech stylu ekspozycji przykład szkoleniowy glamour
- zasady kompozycji
- dobór kolorystyki
- umowa o dzieło
- zadatki i kaucje
- planowanie ilości gotowych wyrobów
- planowanie pracy- co może oferować Klientowi mała 1 lub 2 osobowa firma
- co wykorzystać do aranżacji - naczynia, meble, coś z niczego
Cześć praktyczna
-
Makaroniki cheescake / pomarańcza / cynamon
-
Mus zabaglione / galaretka prosseco / świeże owoce
-
Mini serniczki pistacjowe
-
Cakesicles Brownie / Czarna Porzeczka
-
Tartaletka Prażona Gruszka / Mus Waniliowy / Kruszonka Piernikowa
-
Lolpops Cytrusowe
-
Pate Choux/Konfitura Wisniowa/Namelaka ubijany kokos
-
Monoporcja Jogurtowa/ Żelka mango/ Biszkopt earl grey
- Wspólna aranżacja słodkiego stołu
Podsumowanie szkolenia, wręczenie certyfikatów, wypełnienie testu post, zakończenie szkolenia.
Szkolenie odbywa się w trybie godzin zegarowych.
Przerwy w zajęciach realizowane będą na zgłaszane potrzeby uczestników.
Usługa przygotowuje do samodzielnego tworzenia Candy Bar, stosowania różnych stylów aranżacji słodkiego stołu oraz samodzielnego przygotowywania umów i planowania pracy. Osiągniecie zakładanych efektów uczenia się pozwoli wykonywać różnego rodzaju ciastka i desery - makaroniki, miniserniczki, musy, tartaletki, Lolpopsy, Cakesicles, Pate Choux, Monoporcje.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 18 Przywitanie i poznanie uczestników | Prowadzący Renata Skała | Data realizacji zajęć 26-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 09:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 18 Omówienie cech stylów ekspozycji - przykład szkoleniowy boho | Prowadzący Renata Skała | Data realizacji zajęć 26-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:15 | Godzina zakończenia 11:15 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 18 Opis zasad kompozycji | Prowadzący Renata Skała | Data realizacji zajęć 26-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:15 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 18 Omówienie zasad łączenia kolorów według nasycenia, dobór kolorystyki | Prowadzący Renata Skała | Data realizacji zajęć 26-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 18 Opis umów o dzieło | Prowadzący Renata Skała | Data realizacji zajęć 26-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 13:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 18 Omówienie zadatków i kaucji | Prowadzący Renata Skała | Data realizacji zajęć 26-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:45 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 18 Planowanie ilości gotowych wyrobów | Prowadzący Renata Skała | Data realizacji zajęć 26-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:30 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 18 Planowanie pracy - omówienie pzykładowych ofert | Prowadzący Renata Skała | Data realizacji zajęć 26-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:30 | Godzina zakończenia 16:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 18 Wykorzystywanie naczyń, mebli do aranżacji słodkich stołów | Prowadzący Renata Skała | Data realizacji zajęć 26-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:45 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 18 Przygotowanie Makaroniki cheescake/pomarańcza/cynamon | Prowadzący Renata Skała | Data realizacji zajęć 27-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 09:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 18 Przygotowanie Mus Zabagliole/ galaretka prosseco/ świeże owoce | Prowadzący Renata Skała | Data realizacji zajęć 27-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:15 | Godzina zakończenia 10:15 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 18 Przygotowanie Mini Serniczki Pistacjowe | Prowadzący Renata Skała | Data realizacji zajęć 27-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:15 | Godzina zakończenia 11:30 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 18 Przygowanie Cakesicles Brownie/Czarna Porzeczka | Prowadzący Renata Skała | Data realizacji zajęć 27-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 12:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 18 Przygotowanie Tartaletka Prażona Gruszka/ Mus Waniliowy/ Kruszonka Piernikowa | Prowadzący Renata Skała | Data realizacji zajęć 27-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 18 Przygotowanie Przygotowanie Lolpops Cytrusowa | Prowadzący Renata Skała | Data realizacji zajęć 27-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 16 z 18 Przygotowanie Pate Choux/Konfitura Wisniowa/Namelaka ubijany kokos | Prowadzący Renata Skała | Data realizacji zajęć 27-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:45 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 17 z 18 Przygotowanie Monoporcja Jogurtowa/ Żelka mango/ Biszkopt earl grey | Prowadzący Renata Skała | Data realizacji zajęć 27-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 16:45 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 18 z 18 Podsumowanie szkolenia, wręczenie certyfikatów | Prowadzący Renata Skała | Data realizacji zajęć 27-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:45 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 00:15 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto1 900,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto1 900,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto118,75 PLN
- Koszt osobogodziny netto118,75 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Renata Skała
Renata Skała, ekspert z zakresu cukiernictwa, właścicielka cukierni/kawiarni SKAŁA. Od lat związana ze słodkim biznesem.
Kwalifikacje zawodowe potwierdza otrzymany w 2018 roku dyplom Mistrza w zawodzie cukiernik. Posiada ukończony kurs pedagogiczny dla instruktorów praktycznej nauki zawodów.
Trener w Akademi Sweet Decor od 2019 roku (ilość przeprowadzonych szkoleń rocznie - 6, ilość przeszkolonych rocznie osób - 75).
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Skrypt z przepisami i recepturami oraz metodyką wykonania
Informacje dodatkowe
- Przerwy w zajęciach realizowane będą na zgłaszane potrzeby uczestników.
- Koszty noclegu, wyżywienia i dojazdu nie zostały ujęte w cenie usługi
- Szkolenie odbywa się w trybie godzin zegarowych
- Zawarto umowę z WUP Kraków w ramach projektu Kierunek Kariera Zawodowa
- W przypadku osób, które uzyskały dofinansowanie w wielkości ≥70% obowiązuje zwolnienie podatku VAT
Podstawa zwolnienia: Art. 43.1.29.a) c) ustawy o VAT w związku z §.3.1.14 ROZPORZĄDZENIEM MINISTRA
FINANSÓW z dnia 20 grudnia 2013 r. w sprawie zwolnień od podatku od towarów i usług oraz warunków stosowania
tych zwolnień, Art. 113 Ust. 1 Ustawa o podatku od towarów i usług
Materiały multimedialne i dokumenty do pobrania
Materiały multimedialne
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi