AKADEMIA ZDROWIA: ZWIĘKSZAJ EFEKTYWNOŚĆ czyli podnoszenie wydajności w pracy oraz wyrównywanie poziomu energii za pomocą diety.
AKADEMIA ZDROWIA: ZWIĘKSZAJ EFEKTYWNOŚĆ czyli podnoszenie wydajności w pracy oraz wyrównywanie poziomu energii za pomocą diety.
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaStyl życia / Dietetyka
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Grupa docelowa dla tego szkolenia to wszystkie osoby zainteresowane tą tematyką szczególnie kierownictwo średnie i wyższe szczeble, działy HR oraz osoby odpowiedzialne za promocję zdrowego stylu życia w organizacji. Szkolenie koncentruje się na zrozumieniu wpływu diety, stylu życia i równowagi między pracą a życiem na wydajność pracy, a także na opracowaniu strategii personalnej zintegrowanej z celami organizacji..
- Minimalna liczba uczestników4
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji27-08-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi20
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Podnoszenie świadomości z zakresu wpływu diety, stylu życia oraz work – life balance na wydajność pracy ma na celu tworzenie, rozwijanie i wdrażanie strategii personalnej zintegrowanej ze strategią ogólną organizacji na rzecz osiągania jej celów. Dzięki edukacji, działy HR oraz osoby kształtujące i odpowiedzialne za politykę personalną w organizacji przyjmują rolę partnera strategicznego i animatora zmian. Wykorzystanie nowych trendów oraz dobrych praktyk w obszarze zarządzania kapitałem ludzkimEfekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Korzysta z wyników badań, analiz i dobrych praktyk. | Kryteria weryfikacji Podaje wiarygodne źródła badań, analiz i dobrych praktyk z zakresu życia zawodowego i zdrowia populacji. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Wyjaśnia znaczenie kompleksowej strategii HR. | Kryteria weryfikacji Uzasadnia znaczenie poszukiwania synergii pomiędzy dobrostanem jednostki i realizacją celów biznesowych organizacji. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Opracowuje innowacyjne rozwiązania w obszarze polityki personalnej | Kryteria weryfikacji Generuje pomysły oraz przedstawia argumenty na rzecz rozwoju organizacji dzięki prozdrowotnej polityce personalnej. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Sprawnie włącza pracowników w realizację zmian, które ich dotyczą | Kryteria weryfikacji Uzasadnia znaczenie skutecznego przekazu rzetelnej wiedzy oraz przedstawia pomysły na pozyskiwanie aktywności interesariuszy w procesie zmiany. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Wspiera u pracowników budowanie postaw prozdrowotnych | Kryteria weryfikacji Charakteryzuje czynniki ułatwiające wychodzenie z pętli szkodliwych nawyków i zastępowanie ich pozytywnymi. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Przygotowuje kompleksową strategię HR ukierunkowaną na zrównoważony rozwój kapitału ludzkiego w organizacji. | Kryteria weryfikacji Diagnozuje potrzeby różnych grup interesariuszy w kontekście efektywności ich pracy, bada poziom satysfakcji interesariuszy działań oraz analizuje wskaźniki efektywności ich pracy, podejmuje działania korygujące i modyfikujące | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Rozwija w firmie wrażliwość prozdrowotną oraz poczucie współodpowiedzialności za wyniki. | Kryteria weryfikacji Uzasadnia celowość podejmowania działań ukierunkowanych na łączenie efektywności organizacji (realizacja celów firmy) z konkretnymi korzyściami dla pracowników | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Osobą prowadząca jest Kalina Walas a osobą prowadzącą walidacje usługi jest Sabina Tatarczyk.
Program
Program
Program szkolenia skoncentrowany jest na analizie wpływu diety, stylu życia oraz równowagi między pracą a życiem na efektywność zawodową. Pierwszy dzień poświęcony jest zrozumieniu roli zdrowia w pracy oraz czynników determinujących stan zdrowia pracowników. Drugiego dnia omawiane są aspekty żywieniowe jako klucz do utrzymania wysokiego poziomu energii i skupienia w pracy. Ostatni dzień koncentruje się na praktycznych aspektach, takich jak przygotowywanie zdrowych posiłków oraz alternatywne rozwiązania cateringowe. Podsumowanie szkolenia obejmuje wyciągnięcie wniosków i podsumowanie głównych tematów omawianych podczas trzech dni.
DZIEŃ 1
8.00 - 8.45 Efektywność zawodowa a dieta.
8.45 - 9.30 Przegląd badań naukowych dotyczących życia zawodowego populacji.
9.30 - 10.15 Rola zdrowia w pracy i konsekwencje braku zdrowia dla pracownika i pracodawcy
10.15 - 11.00 Determinanty zdrowia.
11.00 - 11.45 Work-life balance.
12.00 - 12.45 Efektywność zawodowa a styl życia i osobiste preferencje jednostki.
12.45 - 13.30 Zagrożenia i szanse dla efektywności na stanowisku pracy.
13.30 - 14.15 Wydajność intelektualna i fizyczna – jak w pełni wykorzystać potencjał pracownika poprzez odpowiednie planowanie pracy.
DZIEŃ 2
8.00 - 8.45 Kiedy ciało mówi „nie”. Sygnały z ciała – jak je odczytywać i interpretować.
8.45 - 9.30 Home office a zdrowie.
9.30 - 10.15 Rola nawodnienia w zachowaniu wydajności fizycznej i intelektualnej.
10.15 - 11.00 Odżywianie jako paliwo dla efektywności zawodowej.
11.00 - 11.45 Dieta statystycznego Kowalskiego - jak dieta i styl życia wpływają na efektywność w pracy.
12.00 - 12.45 Składniki pożywienia wpływające na witalność, skupienie i zaangażowanie.
12.45 - 13.30 Jak zaplanować posiłki aby utrzymać wysoki poziom energii przez cały dzień pracy.
13.30 - 14.15 Analiza wybranych produktów pod kątem rozkładu składników pokarmowych na poszczególne posiłki – warsztaty.
DZIEŃ 3
8.00 - 8.45 Konsekwencje niedoborów pokarmowych dla pracownika i pracodawcy.
8.45 - 9.30 Kofeina, antyoksydanty, witaminy - jak wpływają na energię w pracy.
9.30 - 10.15 Meal prep w praktyce - nauka przygotowywania posiłków dla osób zapracowanych – warsztaty.
10.15 - 11.00 Zakupy, przygotowywanie i przechowywanie posiłków.Catering dietetyczny jako alternatywa – wady i zalety tego popularnego rozwiązania.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 21 Efektywność zawodowa a dieta. | Prowadzący Kalina Walas | Data realizacji zajęć 28-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 08:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 21 Przegląd badań naukowych dotyczących życia zawodowego populacji. | Prowadzący Kalina Walas | Data realizacji zajęć 28-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:45 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 21 Rola zdrowia w pracy i konsekwencje braku zdrowia dla pracownika i pracodawcy | Prowadzący Kalina Walas | Data realizacji zajęć 28-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 10:15 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 21 Determinanty zdrowia. | Prowadzący Kalina Walas | Data realizacji zajęć 28-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:15 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 21 Work-life balance. | Prowadzący Kalina Walas | Data realizacji zajęć 28-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 11:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 21 Przerwa | Prowadzący Kalina Walas | Data realizacji zajęć 28-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:45 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 21 Efektywność zawodowa a styl życia i osobiste preferencje jednostki. | Prowadzący Kalina Walas | Data realizacji zajęć 28-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 12:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 21 Zagrożenia i szanse dla efektywności na stanowisku pracy. | Prowadzący Kalina Walas | Data realizacji zajęć 28-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:45 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 21 Wydajność intelektualna i fizyczna – jak w pełni wykorzystać potencjał pracownika poprzez odpowiednie planowanie pracy. | Prowadzący Kalina Walas | Data realizacji zajęć 28-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 14:15 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 21 Kiedy ciało mówi „nie”. Sygnały z ciała – jak je odczytywać i interpretować. | Prowadzący Kalina Walas | Data realizacji zajęć 29-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 08:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 21 Home office a zdrowie. | Prowadzący Kalina Walas | Data realizacji zajęć 29-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:45 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 21 Rola nawodnienia w zachowaniu wydajności fizycznej i intelektualnej. | Prowadzący Kalina Walas | Data realizacji zajęć 29-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 10:15 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 21 Odżywianie jako paliwo dla efektywności zawodowej. | Prowadzący Kalina Walas | Data realizacji zajęć 29-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:15 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 21 Dieta statystycznego Kowalskiego - jak dieta i styl życia wpływają na efektywność w pracy. | Prowadzący Kalina Walas | Data realizacji zajęć 29-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 11:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 21 Składniki pożywienia wpływające na witalność, skupienie i zaangażowanie. | Prowadzący Kalina Walas | Data realizacji zajęć 29-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 12:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 16 z 21 Jak zaplanować posiłki aby utrzymać wysoki poziom energii przez cały dzień pracy. | Prowadzący Kalina Walas | Data realizacji zajęć 29-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:45 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 17 z 21 Analiza wybranych produktów pod kątem rozkładu składników pokarmowych na poszczególne posiłki – warsztaty. | Prowadzący Kalina Walas | Data realizacji zajęć 29-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 14:15 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 18 z 21 Konsekwencje niedoborów pokarmowych dla pracownika i pracodawcy. | Prowadzący Kalina Walas | Data realizacji zajęć 30-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 08:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 19 z 21 Kofeina, antyoksydanty, witaminy - jak wpływają na energię w pracy. | Prowadzący Kalina Walas | Data realizacji zajęć 30-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:45 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 20 z 21 Meal prep w praktyce - nauka przygotowywania posiłków dla osób zapracowanych – warsztaty. | Prowadzący Kalina Walas | Data realizacji zajęć 30-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 10:15 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 21 z 21 Zakupy, przygotowywanie i przechowywanie posiłków. Catering dietetyczny jako alternatywa – wady i zalety tego popularnego rozwiązania. | Prowadzący Kalina Walas | Data realizacji zajęć 30-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:15 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 00:45 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto2 800,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto2 276,42 PLN
- Koszt osobogodziny brutto140,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto113,82 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Kalina Walas
Doświadczenie w prowadzeniu praktyki zawodowej pozwoliło jej zgłębić różnorodne aspekty zdrowego odżywiania oraz zrozumieć potrzeby klientów na różnych etapach ich drogi do zdrowia. Jako przedsiębiorca w dziedzinie dietetyki klinicznej i poradnictwa żywieniowego, priorytetowo traktuje dostarczanie wysokiej jakości usług, opartych na aktualnych badaniach naukowych i indywidualnym podejściu do każdego pacjenta.
Jej praktyka obejmuje szeroki zakres klientów, od osób z konkretnymi schorzeniami wymagającymi dietoterapii, po osoby zdrowe, które pragną poprawić swoje nawyki żywieniowe dla zachowania dobrej kondycji zdrowotnej. Nieustannie doskonali swoje umiejętności oraz poszerza wiedzę, aby móc efektywnie wspierać klientów w osiągnięciu ich celów zdrowotnych.
Jako trener w zakresie zdrowego odżywiania i stylu życia, przekazuje praktyczną i wartościową wiedzę zarówno jednostkom, jak i przedsiębiorstwom, wspierając je w promocji zdrowia i dobrego samopoczucia w miejscu pracy oraz wdrażaniu zrównoważonych praktyk biznesowych.
Jej przekonanie opiera się na tym, że wieloletnie doświadczenie, profesjonalizm oraz zaangażowanie pozwalają jej skutecznie wspierać klientów w osiąganiu ich celów zd
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnicy otrzymują materiały szkoleniowe w formie skryptu.
Informacje dodatkowe
Ujęte godziny szkoleniowe są godzinami dydaktycznymi tzn 1h dydaktyczna = 1h lekcyjna( 45 min)