DESERY I MONODESERY WEGE - SZKOLENIE CUKIERNICZE
DESERY I MONODESERY WEGE - SZKOLENIE CUKIERNICZE
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Cukiernicy, Restauratorzy, Piekarze, osoby, które chcą podnieść swoje umiejętności umiejętności w zakresie komponowania tortów z produktów wegańskich,bez laktozy, bez glutenu i białego cukru.
Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa
- Minimalna liczba uczestników8
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji12-10-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi10
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Usługa przygotowuje do samodzielnego tworzenia deserów i monodeserów wegańskich w nowatorskim wydaniu. Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia pozwoli przygotowywać wypieki bez laktozy, bez glutenu i białego cukru, tym samym świadczyć usługi wg najnowszych standardów w cukiernictwie.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Samodzielnie tworzy desery i monodesery wegańskie w nowatorskim wydaniu. Przygotowuje wypieki bez laktozy, bez glutenu i białego cukru, tym samym świadczy usługi wg najnowszych standardów w cukiernictwie. | Kryteria weryfikacji Charakteryzuje nowoczesne trendy w cukiernictwie wegańskim | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kryteria weryfikacji Opisuje rodzaje alergii pokarmowych | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Rozróżnia rodzaje produktów bezglutenowych, bez laktozy | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Wykonuje desery i monodesery wg najnowszych trendów w cukiernictwie wegańskim | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Stosuje nowo poznane receptury | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Stosuje zasady komunikacji interpersonalnej - potrafi przekazać swoją wiedzę współpracownikom, podwładnym,posiada kompetencje społeczne, niezbędne do wykonywania pracy w zespole, reaguje w trudnych sytuacjach w środowisku cukierniczym | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Szkolenie skierowane jest do cukierników, restauratorów, piekarzy, osób, które chcą podnieść swoje umiejętności umiejętności w zakresie komponowania smaków, wykonywania deserów i monodeserów z produktów wegańskich, bez glutenu i białego cukru.
Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa
Przywitanie, poznanie uczestników .
Zakres szkolenia:
Część teoretyczna:
- omówienie nowoczesnych trendów w cukiernictwie wegańskim
- rodzaje alergii pokarmowych
- rodzaje produktów bezglutenowych
Część praktyczna:
- wykonanie domowego masła (baza do ciast kruchych)
- wykonanie tartaletka z musem różano-porzeczkowym i waniliowym kremem
- wykonanie tartaletka cytrynowo – truskawkowa z bazyliowym kremem
- wykonanie sernik kawowy z bananowym karmelem i paloną bezą
- wykonanie sernik malinowy z żelką mango, kremem malinowym i kawiorem z marakui
- wykonanie tartaletka pistacjowa z malinową żelką i kremem kokosowym
- wykonanie tartaletka czekoladowo – orzechowa na mlecznej czekoladzie z żelką z owoców leśnych
- wykonanie cakeslices słony karmel z nadzieniem karmelowo – orzechowym
- wykonanie szarlotka na spodzie brownie z czekoladowym kremem namelaka i polewą lustrzaną
Podsumowanie szkolenia, wręczenie certyfikatów, zakończenie szkolenia.
Szkolenie odbywa sie trybie godzin zegarowych.
Przewy w zajęciach realizowane będą na zgłoszenie potrzeby uczestników.
Usługa przygotowuje do samodzielnego tworzenia deserów i monodeserów wegańskich w nowatorskim wydaniu. Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia pozwoli przygotowywać wypieki bez glutenu i białego cukru, tym samym świadczyć usługi wg najnowszych standardów w cukiernictwie.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 12 Przywitanie i poznanie uczestników | Prowadzący Marta Rietz | Data realizacji zajęć 19-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 09:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 12 Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - wegańskie desery | Prowadzący Marta Rietz | Data realizacji zajęć 19-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:15 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 12 Przygotowanie domowego masła (baza do ciast kruchych) | Prowadzący Marta Rietz | Data realizacji zajęć 19-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 10:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 12 Przygotowanie tartaletka z musem różano-porzeczkowym i waniliowym kremem | Prowadzący Marta Rietz | Data realizacji zajęć 19-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:45 | Godzina zakończenia 11:30 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 12 Przygotowanie tartaletka cytrynowo – truskawkowa z bazyliowym kremem | Prowadzący Marta Rietz | Data realizacji zajęć 19-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 12 Przygotowanie sernik kawowy z bananowym karmelem i paloną bezą | Prowadzący Marta Rietz | Data realizacji zajęć 19-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 12 Przygotowanie sernik malinowy z żelką mango, kremem malinowym i kawiorem z marakui | Prowadzący Marta Rietz | Data realizacji zajęć 19-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 14:15 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 12 Przygotowanie tartaletka pistacjowa z malinową żelką i kremem kokosowym | Prowadzący Marta Rietz | Data realizacji zajęć 19-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:15 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 12 Przygotowanie tartaletka czekoladowo – orzechowa na mlecznej czekoladzie z żelką z owoców leśnych | Prowadzący Marta Rietz | Data realizacji zajęć 19-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:45 | Liczba godzin 01:45 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 12 Przygotowanie cakeslices słony karmel z nadzieniem karmelowo – orzechowym | Prowadzący Marta Rietz | Data realizacji zajęć 19-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:45 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 12 Przygotowanie szarlotka na spodzie brownie z czekoladowym kremem namelaka i polewą lustrzaną | Prowadzący Marta Rietz | Data realizacji zajęć 19-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 17:45 | Godzina zakończenia 18:45 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 12 Podsumowanie, wręczenie certyfikatów oraz zakończenie szkolenia | Prowadzący Marta Rietz | Data realizacji zajęć 19-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 18:45 | Godzina zakończenia 19:00 | Liczba godzin 00:15 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto1 300,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto1 300,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto130,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto130,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Marta Rietz
Luźna atmosfera, dużo uśmiechu i cenne wskazówki, które ułatwiają prace w zawodzie to na pewno atut szkoleń.
Weganka i propagatorka zdrowego stylu życia od 14 lat.
Zdobywczyni srebrnego wyróżnienia za "tort okolicznościowy" Cake Festival Poland 2018 oraz "tort weselny" CFP 2017, brązowego wyróżnienia za "tort weselny" CFP 2016 oraz 2018. Doświadczenie zawodowe: -13 lat w zawodzie - jako cukiernik, od 7 lat - własna pracownia cukiernicza - usługi szkoleniowe - od 2022 r - szkoleniowiec w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie (szkolenia z zakresu - Torty wegańskie, Desery i monodesery wegańskie) - w latach 2016 do nadal - szkoleniowiec w Akademii Sztuki Cukierniczej w Gdyni.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Skrypt z przepisami i recepturami oraz metodyką wykonania
Informacje dodatkowe
- Przerwy w szkoleniu realizowane będą według zgłoszeń uczestników
- Koszty noclegu, wyżywienia i dojazdu nie zostały ujęte w cenie usługi
- Szkolenie odbywa się w trybie godzin zegarowych
- Zawarto umowę z WUP Kraków w ramach projektu Kierunek Kariera Zawodowa
- W przypadku osób, które uzyskały dofinansowanie w wielkości ≥70% obowiązuje zwolnienie podatku VAT
Podstawa zwolnienia: Art. 43.1.29.a) c) ustawy o VAT w związku z §.3.1.14 ROZPORZĄDZENIEM MINISTRA
FINANSÓW z dnia 20 grudnia 2013 r. w sprawie zwolnień od podatku od towarów i usług oraz warunków stosowania
tych zwolnień, Art. 113 Ust. 1 Ustawa o podatku od towarów i usług
Materiały multimedialne i dokumenty do pobrania
Materiały multimedialne
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi