WYSOKIE TORTY WESELNE - SZKOLENIE CUKIERNICZE
WYSOKIE TORTY WESELNE - SZKOLENIE CUKIERNICZE
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Cukiernicy, piekarze, osoby, które chcą podnieść swoje umiejętności z zakresu wykonywania wysokich tortów weselnych.
Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa.
- Minimalna liczba uczestników8
- Maksymalna liczba uczestników14
- Data zakończenia rekrutacji30-09-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi16
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem szkolenia jest przygotowanie uczestnika do samodzielnego tworzenia wysokich tortów weselnych przy zastosowaniu separatorów. Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia się pozwoli samodzielnie upiec i złożyć kilkupiętrowy tort, a także poznać metody tynkowania, dekorowania oraz przewożenia tortu.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Samodzielne tworzenie wysokich tortów weselnych przy zastosowaniu separatorów. Samodzielnie wypieka i składa kilkupiętrowy tort, a także poznaje metody tynkowania, dekorowania oraz przewożenia tortu. | Kryteria weryfikacji Charakteryzuje projekty trzech wysokich tortów weselnych - torty 6-piętrowe, torty 5-piętrowe, separatory imitujące puste piętra | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kryteria weryfikacji Zna sposoby wykonania poprawnego naked cake oraz semi naked cake | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Opisuje sposoby tynkowania oraz wykonania "ostrych krawędzi" bez zbytecznego wysiłku | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Tynkuje samodzielnie poszczególne piętra tortu | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Zdobi poszczególne piętra według założonego projektu | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Składa schłodzone torty w całość | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Łączy poszczególne piętra w tortach | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Dekoruje złożone i schłodzone torty | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Stabilnie i poprawnie tworzy tzw. piętro ukryte, zabezpiecza torty piętrowe, tak aby przetrwały transport | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Stosuje zasady komunikacji interpersonalnej - potrafi przekazać swoją wiedzę współpracownikom, podwładnym,posiada kompetencje społeczne, niezbędne do wykonywania pracy w zespole, radzi sobie w trudnych sytuacjach w środowisku cukierniczym. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Cukiernicy, piekarze, osoby, które chcą podnieść swoje umiejętności z zakresu wykonywania wysokich tortów weselnych.
Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa
Przywitanie, poznanie uczestników.
Część teoretyczna:
- Omówienie projektów trzech wysokich tortów weselnych - dwóch tortów 6-piętrowych oraz jednego tortu 5-piętrowego, w którym zostanie wkomponowany podwójny separator akrylowy, imitujący dwa puste piętra
- Omówienie estetycznego wykonania poprawnego naked cake oraz semi naked cake
- Charakteryzacja łatwego tynkowania oraz osiągania "ostrych krawędzi" bez zbytecznego wysiłku
Część praktyczna:
- Tynkowanie tortów przez każdego kursanta
- Zdobienie - każdy uczestnik zdobi swoje piętro/piętra w torcie wg założeń projektów
- Złożenie trzech schłodzonych tortów w całość
- Finalna dekoracja złożonych i schłodzonych tortów
- Ćwiczenie idealnego łączenia poszczególnych pięter w tortach
- Ćwiczenie poprawnego, stabilnego tworzenia tzw. piętra ukrytego
- Zabezpieczanie tortów piętrowych, tak aby przetrwały transport w całości nawet na znaczne odległości
Podsumowanie szkolenia, wręczenie certyfikatów oraz zakończenie szkolenia
Celem szkolenia jest przygotowanie uczestnika do samodzielnego tworzenia wysokich tortów weselnych przy zastosowaniu separatorów. Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia się pozwoli samodzielnie upiec i złożyć kilkupiętrowy tort, a także poznać metody tynkowania, dekorowania oraz przewożenia tortu.
Szkolenie odbywa sie trybie godzin dydaktycznych.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 12 Przywitanie i poznanie uczestników oraz wypełnienie testu ante | Prowadzący Ewa Bałdowska | Data realizacji zajęć 07-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 08:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 12 Omówienie projektów trzech wysokich tortów weselnych - dwóch tortów 6-piętrowych oraz jednego tortu 5-piętrowego, w którym zostanie wkomponowany podwójny separator akrylowy, imitujący dwa puste piętra | Prowadzący Ewa Bałdowska | Data realizacji zajęć 07-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:15 | Godzina zakończenia 09:00 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 12 Tynkowanie tortów | Prowadzący Ewa Bałdowska | Data realizacji zajęć 07-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 12 Zdobienie - każdy uczestnik zdobi swoje piętro/piętra w torcie wg założeń projektów | Prowadzący Ewa Bałdowska | Data realizacji zajęć 07-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 10:45 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 12 Złożenie trzech schłodzonych tortów w całość | Prowadzący Ewa Bałdowska | Data realizacji zajęć 07-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:45 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 12 Finalna dekoracja złożonych i schłodzonych tortów | Prowadzący Ewa Bałdowska | Data realizacji zajęć 07-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 13:45 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 12 Omówienie estetycznego wykonania poprawnego naked cake oraz semi naked cake | Prowadzący Ewa Bałdowska | Data realizacji zajęć 07-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:45 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 01:45 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 12 Charakteryzacja łatwego tynkowania oraz osiągania "ostrych krawędzi" bez zbytecznego wysiłku | Prowadzący Ewa Bałdowska | Data realizacji zajęć 07-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 12 Ćwiczenie idealnego łączenia poszczególnych pięter w tortach | Prowadzący Ewa Bałdowska | Data realizacji zajęć 07-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 17:00 | Godzina zakończenia 17:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 12 Ćwiczenie poprawnego, stabilnego tworzenia tzw. piętra ukrytego | Prowadzący Ewa Bałdowska | Data realizacji zajęć 07-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 17:45 | Godzina zakończenia 18:30 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 12 Zabezpieczanie tortów piętrowych, tak aby przetrwały transport w całości nawet na znaczne odległości | Prowadzący Ewa Bałdowska | Data realizacji zajęć 07-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 18:30 | Godzina zakończenia 19:45 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 12 Podsumowanie szkolenia, wypełnienie testu post, wręczenie certyfikatów oraz zakończenie szkolenia | Prowadzący Ewa Bałdowska | Data realizacji zajęć 07-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 19:45 | Godzina zakończenia 20:00 | Liczba godzin 00:15 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto2 500,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto2 500,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto156,25 PLN
- Koszt osobogodziny netto156,25 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Ewa Bałdowska
Wykształcenie: wyższe, analityk medyczny
Doświadczenie: liczne kursy z zakresu cukiernictwa i sugarcraftingu.
Edukatorka z dziedziny wysokich tortów weselnych,
ok 60 przeprowadzonych szkoleń, ok 600 kursantów, którzy ukończyli szkolenia.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Skrypt z przepisami i recepturami i metodyką wykonania.
Informacje dodatkowe
- Przerwy w szkoleniu realizowane będą według zgłoszeń uczestników
- Koszty noclegu, wyżywienia i dojazdu nie zostały ujęte w cenie usługi
- Szkolenie odbywa się w trybie godzin dydaktycznych
- Zawarto umowę z WUP Kraków w ramach projektu Kierunek Kariera Zawodowa
- W przypadku osób, które uzyskały dofinansowanie w wielkości ≥70% obowiązuje zwolnienie podatku VAT
Podstawa zwolnienia: Art. 43.1.29.a) c) ustawy o VAT w związku z §.3.1.14 ROZPORZĄDZENIEM MINISTRA
FINANSÓW z dnia 20 grudnia 2013 r. w sprawie zwolnień od podatku od towarów i usług oraz warunków stosowania
tych zwolnień, Art. 113 Ust. 1 Ustawa o podatku od towarów i usług
Materiały multimedialne i dokumenty do pobrania
Materiały multimedialne
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi