CIASTA KAWIARNIANE - SZKOLENIE CUKIERNICZE
CIASTA KAWIARNIANE - SZKOLENIE CUKIERNICZE
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Szkolenie skierowane jest do cukierników, piekarzy, osób, które chcą podnieść swoje umiejętności z zakresu wykonywania ciast kawiarnianych.
Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa
- Minimalna liczba uczestników8
- Maksymalna liczba uczestników12
- Data zakończenia rekrutacji15-09-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi11
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem szkolenia jest przygotowanie uczestnika do samodzielnego tworzenia ciast kawiarnianych, a także komponowania smaków w oparciu o nowoczesne trendy w cukiernictwie.Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia się pozwoli na tworzenie nowoczesnych wyrobów cukierniczych, komponowania smaków oraz tworzenie dekoracji.
Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Przygotowanie uczestnika do samodzielnego tworzenia ciast kawiarnianych, a także komponowania smaków w oparciu o nowoczesne trendy w cukiernictwie.Tworzenie nowoczesnych wyrobów cukierniczych, komponowania smaków oraz tworzenie dekoracji. | Kryteria weryfikacji Charakteryzacja nowoczesne trendy w cukiernictwie w zakresie wypieku ciast. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kryteria weryfikacji Przygotowanie baz pod ciast. | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Składanie kolejnych warstwy ciast. | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Dekorowanie ciast wg poznanych metod. | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Stosowanie zasad komunikacji interpersonalnej, przekazywanie swojej wiedzy współpracownikom, podwładnym,posiada kompetencje społeczne niezbędne do wykonywania pracy w zespole, odpowiednio reaguje w trudnych sytuacjach w środowisku cukierniczym. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Szkolenie skierowane jest do cukierników, piekarzy, osób, które chcą podnieść swoje umiejętności z zakresu wykonywania ciast kawiarnianych.
Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa.
Przywitanie i poznanie uczestników .
Część teoretyczna:
- wprowadzenie teoretyczne - ciasta kawiarniane, nowe trendy
Część praktyczna:
- przygotowanie baz pod ciasta
- przygotowanie części składowych, składanie poszczególnych warst ciast
- dekorowanie sernika z wędzonym twarogiem i gruszką
- dekorowanie męskiego torcika z piwem
- dekorowanie tarty kokosowej z prażynką i malinami oraz torcika banowego
Podsumowanie szkolenia , wręczenie certyfikatów oraz zakończenie szkolenia.
Szkolenie odbywa się w trybie godzin dydaktycznych.
Celem szkolenia jest przygotowanie uczestnika do samodzielnego tworzenia ciast kawiarnianych, a także komponowania smaków w oparciu o nowoczesne trendy w cukiernictwie.
Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia się pozwoli na tworzenie nowoczesnych wyrobów cukierniczych, komponowania smaków oraz tworzenie dekoracji.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 12 Przywitanie i poznanie uczestników | Prowadzący Magdalena Komorowska | Data realizacji zajęć 22-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 09:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 12 Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - wegańskie torty | Prowadzący Magdalena Komorowska | Data realizacji zajęć 22-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:15 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 12 Przygotowanie tort malinowo - waniliowy z biszkoptem hibiskusowym i żelką malinową | Prowadzący Magdalena Komorowska | Data realizacji zajęć 22-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 10:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 12 Przygotowanie części składowych, składanie poszczególnych warst tortów | Prowadzący Magdalena Komorowska | Data realizacji zajęć 22-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:45 | Godzina zakończenia 11:30 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 12 Przygotowanie tort czekoladowo – orzechowy z karmelem, czekoladowym ganache i kremem orzechowym | Prowadzący Magdalena Komorowska | Data realizacji zajęć 22-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 12 Przygotowanie tort korzenny z kremem cynamonowym, kremem czekoladowo-pomarańczowym i żelką wiśniową | Prowadzący Magdalena Komorowska | Data realizacji zajęć 22-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 12 Przygotowanie tort pistacjowo – truskawkowy z kremem pistacjowym, prażonymi pistacjami i żelką truskawkową | Prowadzący Magdalena Komorowska | Data realizacji zajęć 22-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 14:15 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 12 Przygototwanie tort chałwowy z kremem chałwowym, żelką z czerwonych owoców i porzeczkowym curdem | Prowadzący Magdalena Komorowska | Data realizacji zajęć 22-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:15 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 12 Przygotowanie tort imbirowo – pomarańczowy z karmelizowaną gruszką, kremem pomarańczowym, kremem cynamonowym i orange curdem | Prowadzący Magdalena Komorowska | Data realizacji zajęć 22-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 15:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 12 Przygotowanie tort egzotyczny z kremem kokosowym, żelką pinacolada, kremem mango i żelką marakuja | Prowadzący Magdalena Komorowska | Data realizacji zajęć 22-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:45 | Godzina zakończenia 16:15 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 12 Przygotowanie Tort szpinakowy z kremem jeżynowym, kremem jagodym, żelką jeżynową i sosną | Prowadzący Magdalena Komorowska | Data realizacji zajęć 22-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:15 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 12 Podsumowanie, wręczenie certyfikatów oraz zakończenie szkolenia | Prowadzący Magdalena Komorowska | Data realizacji zajęć 22-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 17:00 | Godzina zakończenia 17:15 | Liczba godzin 00:15 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto1 100,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto1 100,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto100,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto100,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Magdalena Komorowska
W czasie wolnym maluje i rzeźbi.
Doświadczenie zawodowe:
15 lat zawodzie - jako dekorator cukierniczy,
3 lata - własna działalność gospodarcza - usługi szkoleniowe,
od 2018 r do nadal - szkoleniowiec w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie (szkolenia z zakresu - Candy Bar, Torty wegańskie, Torty w stylu angielskim),
w latach 2016-2018 - szkoleniowiec w Szkole Artystycznej Wiesław Kucia w Lublinie.
Od 2021 prowadzi szkolenia indywidualne dla Competence Training and Coaching.
Odbyte szkolenia w zakresie cukiernictwa:
u Lucii Simone,
w Szkole Artystycznej Wiesław Kucia,
u Michała Iwaniuka,
w Cook up u Eleny Gnut - szkolenie indywidualne
u Patryka Szczepańskiego - szkolenie indywidualne
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
skrypt z recepturami i przepisami oraz metodyką wykonania
Informacje dodatkowe
- Przerwy w szkoleniu realizowane będą według zgłoszeń uczestników
- Koszty noclegu, wyżywienia i dojazdu nie zostały ujęte w cenie usługi
- Szkolenie odbywa się w trybie godzin dydaktycznych
- Zawarto umowę z WUP Kraków w ramach projektu Kierunek Kariera Zawodowa
- W przypadku osób, które uzyskały dofinansowanie w wielkości ≥70% obowiązuje zwolnienie podatku VAT
Podstawa zwolnienia: Art. 43.1.29.a) c) ustawy o VAT w związku z §.3.1.14 ROZPORZĄDZENIEM MINISTRA
FINANSÓW z dnia 20 grudnia 2013 r. w sprawie zwolnień od podatku od towarów i usług oraz warunków stosowania
tych zwolnień, Art. 113 Ust. 1 Ustawa o podatku od towarów i usług
Materiały multimedialne i dokumenty do pobrania
Materiały multimedialne
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi