KWIATY Z KREMU MAŚLANEGO NA TORCIE KLASYCZNYM – SZKOLENIE CUKIERNICZE
KWIATY Z KREMU MAŚLANEGO NA TORCIE KLASYCZNYM – SZKOLENIE CUKIERNICZE
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Cukiernicy, piekarze, osoby, które chcą rozwijać swoje umiejętności w zakresie cukiernictwa.
Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa
- Minimalna liczba uczestników8
- Maksymalna liczba uczestników14
- Data zakończenia rekrutacji07-09-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi16
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Szkolenie skierowane jest do cukierników, piekarzy, osób, które chcą rozwijać swoje umiejętności w zakresie cukiernictwa, jak również dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Nabycie i rozwinięcie umiejętności z zakresu cukiernictwa. | Kryteria weryfikacji Charakteryzacja techniki pracy z kremem maślanym. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kryteria weryfikacji Rozpoznawanie i umiejętne posługiwanie się sprzętem cukierniczym niezbędnym do produkcji kwiatów z kremu maślanego. | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Rozróżnianie technik barwienia kremu. | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Charakteryzacja różnych rodzai kremów. | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Stosowanie różnych technik pracy z kremem maślanym. | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Przechowywanie kremu zgodnie z techniką SMBC. | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Tworzenie kwiatów maślanych - Róża, Róża angielska, Gerbera, Hortensja, Kwiat wiśni (mini), wrzosy, chryzantemy, liście. | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Wykonywanie jadalnych gałązek z liśćmi, do dekoracji. | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Umiejętne aranżowanie kwiatów na torcie. | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Nabycie lub rozwinięcie kompetencji społecznych z zakresu współpracy w zespole, komunikacji i radzenia sobie w trudnych sytuacjach przy produkcji wyrobów cukierniczych. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Szkolenie skierowane jest do cukierników, piekarzy, osób, które chcą rozwijać swoje umiejętności w zakresie cukiernictwa, jak również dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa.
Część teoretyczna:
- omówienie rodzajów kremów oraz technik pracy z kremem maślanym
- omówienie sprzętu niezbędnego do tworzenia kwiatów maślanych
- omówienie zagadnień związanych z przechowywaniem, barwieniem i organizacją pracy przy technice SMBC
- pokaz wykonania kremu maślanego do tworzenia dekoracji kwiatowych,
Część praktyczna:
- wykonanie kwiatów z przygotowanego odpowiednio wcześniej kremu maślanego Róża, Róża angielska, Gerbera, Hortensja, Kwiat wiśni (mini), wrzosy, chryzantemy, liście
- wykonanie w pełni jadalnych drobnych gałązek z liśćmi, do dekoracji
- ćwiczenie poznanych technik
- aranżacja kwiatów na torcie
WAŻNE!!!
Każdy kursant na szkoleniu otrzymuje tort z przełożeniami, który tynkuje lub pozostawia w
formie semi naked – wg upodobań i na nim aranżuje dekorację.
Na szkoleniu nie przeprowadzamy instruktarzu składania i tynkowania tortu.
Szkolenie odbywa się w trybie godzin dydaktycznych.
Celem szkolenia jest przygotowanie uczestnika do samodzielnego tworzenia kwiatów z kremu maślanego oraz liści na dekoracyjnych gałązkach, a także aranżacja na torcie. Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia się pozwoli na tworzenie kwiatów zgodnie z nowymi technikami w tym SMBC.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 9 Przywitanie i poznanie uczestników | Prowadzący Agnieszka Obłoza | Data realizacji zajęć 14-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 08:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 9 Omówienie na jakim obłożeniu można malować techniką akwarelową | Prowadzący Agnieszka Obłoza | Data realizacji zajęć 14-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:15 | Godzina zakończenia 08:45 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 9 Omówienie pędzli używanych do malowania | Prowadzący Agnieszka Obłoza | Data realizacji zajęć 14-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:45 | Godzina zakończenia 09:45 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 9 Omówienie farb używanych do malowania | Prowadzący Agnieszka Obłoza | Data realizacji zajęć 14-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 9 Omówienie transferu grafiki na tort | Prowadzący Agnieszka Obłoza | Data realizacji zajęć 14-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 9 Przygotowanie podłoża (“tynku”) pod malowanie | Prowadzący Agnieszka Obłoza | Data realizacji zajęć 14-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 9 Malowanie grafiki | Prowadzący Agnieszka Obłoza | Data realizacji zajęć 14-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:30 | Godzina zakończenia 15:45 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 9 Wykonanie dodatkowych elementów dekoracyjnych | Prowadzący Agnieszka Obłoza | Data realizacji zajęć 14-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:45 | Godzina zakończenia 17:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 9 Podsumowanie, wręczenie certyfikatów oraz zakończenie szkolenia | Prowadzący Agnieszka Obłoza | Data realizacji zajęć 14-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 17:15 | Godzina zakończenia 17:30 | Liczba godzin 00:15 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto1 300,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto1 300,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto81,25 PLN
- Koszt osobogodziny netto81,25 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Agnieszka Obłoza
• Prowadzenie pracowni cukierniczej Tort Love
• Tworzenie dekoracji metodą SMBC (Swiss Meringue Buttercream )
• Dekoracje kwiatowe w metodzie SMBC
• Wykonywanie figurek z masy cukrowej – postacie realistyczne oraz
bajkowe
• prowadzenie sekcji słodkiej w rodzinnej restauracji (od 2011r.)
• szkolenia z zakresu dekoracji kwiatowych (od 2015r.)
• doradztwo dla cukierni w zakresie dekoracji tortów (od 2017r.)
• prowadzenie szkoleń dla grup i osób indywidulanych
od 2014r.
• prowadzenie szkoleń w Akademii Sweet Decor od 2018r., w tym ilość
osób, które wzięły udział w szkoleniach od 2018 roku - 380
Wykształcenie:
• średnie ogólne
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Skrypt z przepisami, recepturami i metodyką wykonania.
Informacje dodatkowe
- Przerwy w zajęciach realizowane będą na zgłaszane potrzeby uczestników.
- Koszty noclegu, wyżywienia i dojazdu nie zostały ujęte w cenie usługi
- Szkolenie odbywa się w trybie godzin dydaktycznych
- Zawarto umowę z WUP Kraków w ramach projektu Kierunek Kariera Zawodowa
- W przypadku osób, które uzyskały dofinansowanie w wielkości ≥70% obowiązuje zwolnienie podatku VAT
Podstawa zwolnienia: Art. 43.1.29.a) c) ustawy o VAT w związku z §.3.1.14 ROZPORZĄDZENIEM MINISTRA
FINANSÓW z dnia 20 grudnia 2013 r. w sprawie zwolnień od podatku od towarów i usług oraz warunków stosowania
tych zwolnień, Art. 113 Ust. 1 Ustawa o podatku od towarów i usług
Materiały multimedialne i dokumenty do pobrania
Materiały multimedialne
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi