TORTY WEGAŃSKIE - SZKOLENIE CUKIERNICZE
TORTY WEGAŃSKIE - SZKOLENIE CUKIERNICZE
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Cukiernicy, Restauratorzy, Piekarze, osoby, które chcą podnieść swoje umiejętności umiejętności w zakresie komponowania tortów z produktów wegańskich,bez laktozy, bez glutenu i białego cukru.
Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa
- Minimalna liczba uczestników8
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji13-10-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi8
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Usługa przygotowuje do samodzielnego tworzenia tortów wegańskich w nowatorskim wydaniu. Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia pozwoli przygotowywać torty bez laktozy, bez glutenu i białego cukru, tym samym świadczyć usługi wg najnowszych standardów w cukiernictwie.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Samodzielne tworzenie tortów wegańskich w nowatorskim wydaniu. Przygotowywanie tortów bez laktozy, bez glutenu i białego cukru, tym samym świadczyć usługi wg najnowszych standardów w cukiernictwie. | Kryteria weryfikacji Charakteryzuje nowoczesne trendy w cukiernictwie wegańskim. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kryteria weryfikacji Opisuje rodzaje alergii pokarmowych. | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Rozróżnia rodzaje produktów bezglutenowych, bez laktozy. | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Wykonuje torty wg najnowszych trendów w cukiernictwie wegańskim. | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Stosuje nowo poznane receptury. | Metoda walidacji Wywiad swobodny | |
Kryteria weryfikacji Stosuje zasady komunikacji interpersonalnej - potrafi przekazać swoją wiedzę współpracownikom, podwładnym,posiada kompetencje społeczne, niezbędne do wykonywania pracy w zespole, reaguje w trudnych sytuacjach w środowisku cukierniczym. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Szkolenie skierowane jest do cukierników, restauratorów, piekarzy, osób, które chcą podnieść swoje umiejętności umiejętności w zakresie komponowania smaków z produktów wegańskich, bez glutenu i białego cukru.
Usługa również adresowana dla uczestników projektu Kierunek Kariera Zawodowa
Przywitanie, poznanie uczestników.
Zakres szkolenia:
Część teoretyczna:
- omówienie nowoczesnych trendów w cukiernictwie wegańskim
- rodzaje alergii pokarmowych
- rodzaje produktów bezglutenowych
Część praktyczna:
- wykonanie tort malinowo - waniliowy z biszkoptem hibiskusowym i żelką malinową
- wykonanie tort czekoladowo – orzechowy z karmelem, czekoladowym ganache i kremem orzechowym
- wykonanie tort korzenny z kremem cynamonowym, kremem czekoladowo-pomarańczowym i żelką wiśniową
- wykonanie tort pistacjowo – truskawkowy z kremem pistacjowym, prażonymi pistacjami i żelką truskawkową
- wykonanie tort chałwowy z kremem chałwowym, żelką z czerwonych owoców i porzeczkowym curdem
- wykonanie tort imbirowo – pomarańczowy z karmelizowaną gruszką, kremem pomarańczowym, kremem cynamonowym i orange curdem
- wykonanie tort egzotyczny z kremem kokosowym, żelką pinacolada, kremem mango i żelką marakuja
- wykonanie Tort szpinakowy z kremem jeżynowym, kremem jagodym, żelką jeżynową i sosną
Podsumowanie szkolenia, wręczenie certyfikatów, zakończenie szkolenia.
Szkolenie odbywa sie trybie godzin zegarowych.
Przerwy w zajęciach realizowane będa na zgłaszane potrzeby przez uczestników.
Usługa przygotowuje do samodzielnego tworzenia ciast wegańskich w nowatorskim wydaniu. Osiągnięcie zakładanych efektów uczenia pozwoli przygotowywać ciasta bez glutenu i białego cukru, tym samym świadczyć usługi wg najnowszych standardów w cukiernictwie.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 12 Przywitanie i poznanie uczestników | Prowadzący Marta Rietz | Data realizacji zajęć 20-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 09:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 12 Omówienie harmonogramu pracy, teoretyczny blok - wypieki bez glutenu, i cukru | Prowadzący Marta Rietz | Data realizacji zajęć 20-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:15 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 12 Przygotowanie Tort Sachera z konfiturą morela - rozmaryn | Prowadzący Marta Rietz | Data realizacji zajęć 20-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 10:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 12 Przygotowanie części składowych, składanie poszczególnych warst tortów | Prowadzący Marta Rietz | Data realizacji zajęć 20-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:45 | Godzina zakończenia 11:30 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 12 Przygotowanie Malinowa chmurka | Prowadzący Marta Rietz | Data realizacji zajęć 20-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 12 Przygotowanie Tartaletka kokosowa z curdem mango | Prowadzący Marta Rietz | Data realizacji zajęć 20-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 12 Przygotowanie Tartaletka banoffee | Prowadzący Marta Rietz | Data realizacji zajęć 20-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 14:15 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 12 Przygototwanie Serniczek porzeczkowy na zimno | Prowadzący Marta Rietz | Data realizacji zajęć 20-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:15 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 12 Przygotowanie Sernik pieczony na tofu z curdem owoce leśne | Prowadzący Marta Rietz | Data realizacji zajęć 20-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:45 | Godzina zakończenia 15:15 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 12 Przygotowanie Monoporcja orzech/wiśnia | Prowadzący Marta Rietz | Data realizacji zajęć 20-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:15 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 12 Przygotowanie Tort szpinakowy z kremem jeżynowym, kremem jagodym, żelką jeżynową i sosną | Prowadzący Marta Rietz | Data realizacji zajęć 20-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 16:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 12 Podsumowanie, wręczenie certyfikatów oraz zakończenie szkolenia | Prowadzący Marta Rietz | Data realizacji zajęć 20-10-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:45 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 00:15 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto1 200,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto1 200,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto150,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto150,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Marta Rietz
Luźna atmosfera, dużo uśmiechu i cenne wskazówki, które ułatwiają prace w zawodzie to na pewno atut szkoleń.
Weganka i propagatorka zdrowego stylu życia od 14 lat.
Zdobywczyni srebrnego wyróżnienia za "tort okolicznościowy" Cake Festival Poland 2018 oraz "tort weselny" CFP 2017, brązowego wyróżnienia za "tort weselny" CFP 2016 oraz 2018. Doświadczenie zawodowe: -13 lat w zawodzie - jako cukiernik, od 7 lat - własna pracownia cukiernicza - usługi szkoleniowe - od 2022 r - szkoleniowiec w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie (szkolenia z zakresu - Torty wegańskie, Desery i monodesery wegańskie) - w latach 2016 do nadal - szkoleniowiec w Akademii Sztuki Cukierniczej w Gdyni.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Skrypt z przepisami i recepturami oraz metodyką wykonania
Informacje dodatkowe
- Przerwy w zajęciach realizowane będa na zgłaszane potrzeby przez uczestników.
- Koszty noclegu, wyżywienia i dojazdu nie zostały ujęte w cenie usługi
- Szkolenie odbywa się w trybie godzin zegarowych
- Zawarto umowę z WUP Kraków w ramach projektu Kierunek Kariera Zawodowa
- W przypadku osób, które uzyskały dofinansowanie w wielkości ≥70% obowiązuje zwolnienie podatku VAT
Podstawa zwolnienia: Art. 43.1.29.a) c) ustawy o VAT w związku z §.3.1.14 ROZPORZĄDZENIEM MINISTRA
FINANSÓW z dnia 20 grudnia 2013 r. w sprawie zwolnień od podatku od towarów i usług oraz warunków stosowania
tych zwolnień, Art. 113 Ust. 1 Ustawa o podatku od towarów i usług
Materiały multimedialne i dokumenty do pobrania
Materiały multimedialne
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi