Darzbór – kuchnia dla myśliwych
Możliwość dofinansowania
Darzbór – kuchnia dla myśliwych
Numer usługi 2024/05/16/166574/2152635
3 700,00 PLN
brutto
3 700,00 PLNnetto
154,17 PLNbrutto/h
154,17 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Grupę docelową, stanowią wszystkie osoby zainteresowane samodzielnym przygotowywaniem potraw z dziczyzny.
- Minimalna liczba uczestników5
- Maksymalna liczba uczestników30
- Data zakończenia rekrutacji31-07-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi24
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Program ma na celu zapoznanie myśliwych z technikami kulinarnymi, które mogą wykorzystać do przygotowania smacznych i zdrowych potraw z dziczyzny. Można go dostosować do konkretnych potrzeb grupy oraz uwzględnić dodatkowe elementy, takie jak podział tuszy na elementy gastronomiczne, tworzenie potraw z dziczyzny, czy też zagadnienia związane z kulinarnym wykorzystaniem całej tuszy.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Zna techniki kulinarne | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje techniki kulinarne | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Efekty uczenia się Zna podstawy bezpieczeństwa w kuchni myśliwskiej i higieny pracy | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje zasady bezpieczeństwa i higieny pracy | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Efekty uczenia się Zna różne techniki obróbki mięsa: podział tuszy, trybowanie elementów tuszy, krojenie, smażenie, pieczenie. | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje techniki obróbki mięsa. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Efekty uczenia się Zna różne rodzaje dziczyzny i potrafi je scharakteryzować | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje różne rodzaje dziczyzny. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Pytanie 1. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się?
Tak, dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się.
Pytanie 2. Czy dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji?
Tak, dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji.
Pytanie 3. Czy dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji?
Dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji.
Program
Program
Dzień 1: Wprowadzenie do kuchni myśliwskiej
- Godzina 9:00 - 10:00: Powitanie i omówienie celów szkolenia.
- Godzina 10:00 - 12:00: Podstawy bezpieczeństwa w kuchni myśliwskiej i higiena osobista.
- Godzina 12:00 - 13:00: Przerwa na lunch.
- Godzina 13:00 - 15:00: Techniki obróbki mięsa: rozbijanie, krojenie i filetowanie.
- Godzina 15:00 - 17:00: Praktyczne ćwiczenia: przygotowanie podstawowych dań z dziczyzny.
Dzień 2: Przygotowanie dziczyzny
- Godzina 9:00 - 10:00: Omówienie różnych rodzajów dziczyzny i metod polowania.
- Godzina 10:00 - 12:00: Techniki przygotowania dziczyzny: marynowanie, pieczenie, duszenie.
- Godzina 12:00 - 13:00: Przerwa na lunch.
- Godzina 13:00 - 15:00: Warsztaty: rozpoznawanie i przygotowanie różnych gatunków dziczyzny.
- Godzina 15:00 - 17:00: Praktyczne ćwiczenia: przygotowanie dań głównych z wykorzystaniem różnych gatunków dziczyzny.
Dzień 3: Specjalistyczne techniki kulinarno-myśliwskie
- Godzina 9:00 - 10:00: Wykorzystanie dziczyzny w potrawach tradycyjnych i nowoczesnych.
- Godzina 10:00 - 12:00: Przygotowanie potraw z wykorzystaniem dodatków z naturalnych składników: grzyby, jagody, zioła.
- Godzina 12:00 - 13:00: Przerwa na lunch.
- Godzina 13:00 - 15:00: Techniki wędzenia i suszenia mięsa.
- Godzina 15:00 - 17:00: Warsztaty: przygotowanie przetworów mięsnych i dziczyzny.
Dzień 4: Degustacja i zakończenie
- Godzina 9:00 - 10:00: Przygotowanie stołu do degustacji.
- Godzina 10:00 - 12:00: Degustacja przygotowanych potraw i omówienie technik kulinarnych.
- Godzina 12:00 - 13:00: Wręczenie certyfikatów ukończenia szkolenia.
- Godzina 13:00 - 14:00: Przerwa na lunch.
- Godzina 14:00 - 16:00: Ostatnie konsultacje z instruktorem i podsumowanie szkolenia.
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 3
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 3 Powitanie i omówienie celów szkolenia | Prowadzący Jakub Wolski | Data realizacji zajęć 01-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 3 Podstawy bezpieczeństwa w kuchni myśliwskiej i higiena osobista. | Prowadzący Jakub Wolski | Data realizacji zajęć 01-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 3 Techniki obróbki mięsa: podział tuszy, trybowanie elementów tuszy, krojenie, smażenie, pieczenie | Prowadzący Jakub Wolski | Data realizacji zajęć 01-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 02:00 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto3 700,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto3 700,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto154,17 PLN
- Koszt osobogodziny netto154,17 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 1
1 z 1
Jakub Wolski
Kuba Wolski- urodzony w 1980 roku w Piotrkowie Trybunalskim, barman, kucharz, menadżer restauracji, właściciel Soul Food Bistro, Wolski Catering, Dziki Food Truck, Dzikie Kotły. W 2016 r. spróbował swoich sił w telewizyjnym show: Hell's Kitchen.
W 2017 r. zrealizował swoje marzenie: zbudował i wyruszył w kulinarną podróż Dzikim Food Truckiem, w którym spełnia kulinarne marzenia swoich Gości, serwując najlepszą polską dziczyznę w nietuzinkowym wydaniu na największych imprezach łowieckich, uczestniczy w najważniejszych imprezach targowych zarówno tych branżowych , leśnych i łowieckich. Członek EURO-TOQUES POLSKA.
W latach 2019-2020 pisał felietony do czasopisma Łowiec Polski, aktualnie pisze felietony do czasopisma ECHA LEŚNE. Współtworzył program DZIKA KUCHNIA
emitowany do tej pory na antenach telewizji ANDEVENTURE HD, TVR , HOME tv.
W 2023 współtworzył program kulinarny SMAKI LASU. Aktualnie prowadzi program kulinarny SMAKI POLSKI. W 2020 roku zdał egzamin i zdobył tytuł mistrza w zawodzie kucharz. Z sukcesami otworzył dla klientów restaurację Zatoka Aniołów, NOVA. Był szefem kreatywnym restauracji Gazdowo Kuźnia, Krupowa Izba, Miód i wino. Zajmuje się audytami, wprowadzaniem procesów w nowo powstałych obiektach gastronomicznych.
W 2017 r. zrealizował swoje marzenie: zbudował i wyruszył w kulinarną podróż Dzikim Food Truckiem, w którym spełnia kulinarne marzenia swoich Gości, serwując najlepszą polską dziczyznę w nietuzinkowym wydaniu na największych imprezach łowieckich, uczestniczy w najważniejszych imprezach targowych zarówno tych branżowych , leśnych i łowieckich. Członek EURO-TOQUES POLSKA.
W latach 2019-2020 pisał felietony do czasopisma Łowiec Polski, aktualnie pisze felietony do czasopisma ECHA LEŚNE. Współtworzył program DZIKA KUCHNIA
emitowany do tej pory na antenach telewizji ANDEVENTURE HD, TVR , HOME tv.
W 2023 współtworzył program kulinarny SMAKI LASU. Aktualnie prowadzi program kulinarny SMAKI POLSKI. W 2020 roku zdał egzamin i zdobył tytuł mistrza w zawodzie kucharz. Z sukcesami otworzył dla klientów restaurację Zatoka Aniołów, NOVA. Był szefem kreatywnym restauracji Gazdowo Kuźnia, Krupowa Izba, Miód i wino. Zajmuje się audytami, wprowadzaniem procesów w nowo powstałych obiektach gastronomicznych.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Wszystkie materiały zostaną zapewnione przez Organizatora szkolenia.
Adres
Adres
ul. Sulejowska 51
97-300 Piotrków Trybunalski
woj. łódzkie
Szkolenie, zostanie przeprowadzone w sali w pełni wyposażonej w podstawowe narzędzia pracy.
Kontakt
Kontakt
Jakub Wolski
E-mail
jwbistrosoulfood@gmail.com
Telefon
(+48) 604 466 550