SOUL FOOD BISTRO JAKUB WOLSKI
Charakterystyka działalności firmy
Kuba Wolski- barman, kucharz, menadżer, trener kulinarny mistrz w zawodzie kucharz.
Właściciel restauracji Soul Food Bistro. Przez kilka lat pływałem kilkumiesięczne rejsy, m. in. do
Japonii, Meksyku, na Alaskę i do Australii. Za barem zdobyłem stanowisko supervisora. Podróże,
praca z szefami kuchni (na statku mieli trzy tematyczne restauracje, które obsługiwały ok. 3,5 tys.
pasażerów), miłość do jedzenia; to wszystko wpłynęło na wybór życiowej drogi.
W 2016 r. spróbowałem swoich sił w telewizyjnym show: Hell's Kitchen. W programie
nie tylko podpatrywałem jak gotują szefowie, ale nauczyłem się pokory i opanowania. W 2017 r.
zrealizowałem swoje marzenie: zbudowałem i wyruszyłem w kulinarną podróż Dzikim Food Truckiem, w
którym spełniam kulinarne marzenia swoich Gości, serwując najlepszą polską dziczyznę w
nietuzinkowym wydaniu na największych imprezach łowieckich, uczestniczy w najważniejszych
imprezach targowych zarówno tych branżowych , leśnych i łowieckich.
Jestem członkiem stowarzyszeń kulinarnych : EURO-TOQUES POLSKA , KLUB SZEFÓW KUCHNI.
W latach 2019-2020 pisałem felietony do czasopisma Łowiec Polski, a moje lekkie pióro i ciekawa
forma kulinarnych opowieści przyciąga czytelników i widzów, ponieważ współtworzyłem program DZIKA KUCHNIA emitowany do tej pory na antenach telewizji TRWAM, ANDEVENTURE HD, TVR , HOME tv. Kolejne telewwizyjne epizody to programy : SMAKI LASU oraz SMAKI POLSKI, które do dziś są emitowane na antenie.
W 2020 roku zdałem egzamin i otrzymałem dyplom MISTRZA KULINARNEGO. Moja firma cateringowa , akademia kulinarna, food truck i wielki kocioł o pojemności 2 ton zachwycają, zdumiewają i podbijają serca Gości w całej Polsce.
Dzięki swojemu doświadczeniu, z sukcesami :
- otwieram i audytuję lokale gastronomicnze
- szkolę kadrę kuchenną
- oragnizauję warsztaty kulinarne w szkołach , klubach myśliwskich i komercyjnie dla firm i instytucji publicznych
Zapraszam do odwiedzenia mojej strony internetowej : www.jakubwolski.pl