Aktualnie stosowane techniki w gastronomii profesjonalnej
Możliwość dofinansowania
Aktualnie stosowane techniki w gastronomii profesjonalnej
Numer usługi 2024/05/15/9265/2150045
840,00 PLN
brutto
840,00 PLNnetto
70,00 PLNbrutto/h
70,00 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
- Klienci indywidualni.
- Przedsiębiorcy i ich pracownicy.
- Minimalna liczba uczestników5
- Maksymalna liczba uczestników10
- Data zakończenia rekrutacji12-07-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi12
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
nabycie wiedzy i umiejętności z zakresu aktualnie stosowanych technik w gastronomii profesjonalnejEfekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Słuchacz:• marynuje piersi kaczki • przygotowuje schab w pistacjach • przygotowuje polędwiczki wieprzowe w ziołach • przygotowuje mięsa podawane z puree z bryndzą, musem z pieczonego buraka, pietruszką z wanilią,sosem demi glace, sosem wiśniowym z likierem kawowym, sosem pieprzowym na brandy • dobiera dodatki do dekoracji: ziemia jadalna z czarnych oliwek, oliwa ziołowa, marynowany burak, siano z pietruszki, cappuccino z borowików, sernik z białej czekolady na piernikowym spodzie z klasycznym sosem angielskim, • przyrządza szarlotkę z mascarpone i prażonymi migdałami. | Kryteria weryfikacji Egzamin wewnętrzny | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Usługa o charakterze zawodowym
- Kształcenie KKZT.15. - Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Pytanie 1. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się?
tak
Pytanie 2. Czy dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji?
tak
Pytanie 3. Czy dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji?
tak
Program
Program
Treści programowe:
- marynowana pierś kaczki
- schab w pistacjach
- polędwiczki wieprzowe w ziołach
- mięsa podawane z puree z bryndzą, musem z pieczonego buraka, pietruszką z wanilią,sosem demi glace, sosem wiśniowym z likierem kawowym, sosem pieprzowym na brandy
- dodatki do dekoracji: ziemia jadalna z czarnych oliwek
- oliwa ziołowa
- marynowany burak
- siano z pietruszki
- cappuccino z borowików
- sernik z białej czekolady na piernikowym spodzie z klasycznym sosem angielskim
- szarlotka z mascarpone i prażonymi migdałami.
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 0
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto840,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto840,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto70,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto70,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 0
Brak wyników.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
materiały pismiennicze, przepisy na potrawy
Adres
Adres
ul. Ułańska 1
09-402 Płock
woj. mazowieckie
Zakład Doskonalenia Zawodowego w Płocku, ul. Ułańska 1
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
- Laboratorium komputerowe
- Udogodnienia dla osób ze szczególnymi potrzebami
- pracownia gastronomiczna
Kontakt
Kontakt
Renata Korycka
E-mail
projekty@zdz-plock.com.pl
Telefon
(+48) 728 437 640