Kucharz z organizacją przyjęć okolicznościowych
Kucharz z organizacją przyjęć okolicznościowych
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Szkolenie skierowane jest do osób dorosłych, które chcą zdobyć wiedzę i umiejętności niezbędnych do wykonywania pracy na stanowisku kucharza.
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji03-06-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi40
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Podczas kursu nauczysz się kalkulować i zestawiać koszty. Poznasz normy obowiązujące w gospodarce żywnościowej, zasady BHP oraz wymogi systemu HACCP w gastronomii. Nauczysz się oceniać surowce i półprodukty. otrzymasz praktyczne wskazówki dotyczące przepisów.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Uczestnicy nabywają wiedzę i umiejętności niezbędne do pracy na stanowisku kucharz małej gastronomii | Kryteria weryfikacji 1) znajomość różnych technik przygotowywania posiłków, 2) umiejętność obsługiwania się sprzętem gastronomicznym, 3)umiejętność oceniania jakości produktów, 4) znajomość zasad przechowywania żywności oraz przyrządzania dań zimnych i gorących. 5) umiejętność dobierania składników, 6) umiejętność układania menu oraz znajomość smaków i składów produktów. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Inne kwalifikacje
Uznane kwalifikacje
Informacje
- Podstawa prawna dla Podmiotów / kategorii Podmiotówuprawnione do realizacji procesów walidacji i certyfikowania na mocy innych przepisów prawa
- Nazwa/Kategoria Podmiotu prowadzącego walidacjęICVC Certyfikacja sp.z.o.o
- Podmiot prowadzący walidację jest zarejestrowany w BURNie
- Nazwa/Kategoria Podmiotu certyfikującegoICVC Certyfikacja sp.z.o.o
- Podmiot certyfikujący jest zarejestrowany w BURNie
Program
Program
Plan nauczania
Temat zajęć |
Liczba godzin Teoria | praktyka |
||
Wiedza dotycząca zasad obsługi klienta w punkcie gastronomicznym |
4 |
0 |
|
Wysoka kultura osobista |
1 |
0 |
|
Wiedza dotycząca zasad nakrywania do stołu |
1 |
1 |
|
Umiejętność szybkiego nawiązania kontaktu z klientami |
1 |
1 |
|
Rozwinięte umiejętności interpersonalne – komunikatywność i otwartość |
1 |
0 |
|
Wiedza dotycząca zasad autoprezentacji i pierwszego wrażenia |
1 |
0 |
|
Znajomość zasad komunikacji werbalnej i pozawerbalnej |
1 |
1 |
|
Znajomość savoir vivre z zakresu branży gastronomicznej |
1 |
1 |
|
Umiejętność profesjonalnego przyjęcia zamówienia |
1 |
1 |
|
Umiejętność udzielania wyczerpujących informacji |
1 |
1 |
|
Wiedza dotycząca jakości podawanych potraw |
2 |
0 |
|
Zdolność podzielności uwagi i szybkiego reagowania |
2 |
1 |
|
Dobra pamięć |
1 |
1 |
|
Umiejętność współpracy zespołowej |
2 |
1 |
|
Wiedza z zakresu serwowania i ekspozycji potraw |
1 |
1 |
|
Podstawowa wiedza na temat Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej, system HACCP |
3 |
0 |
|
Znajomość rodzajów usług gastronomicznych, bufetów, bankietów i ich podział |
3 |
0 |
|
Znajomość zasad BHP i ppoż |
2 |
0 |
|
Egzamin zewnętrzny teoretyczny |
1 |
0 |
|
RAZEM | 30 | 10 |
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 22 Wiedza dotycząca zasad obsługi klienta w punkcie gastronomicznym | Prowadzący Agnieszka Janus | Data realizacji zajęć 09-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 04:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 22 Wysoka kultura osobista | Prowadzący Agnieszka Janus | Data realizacji zajęć 09-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 22 Wiedza dotycząca zasad nakrywania do stołu | Prowadzący Krzysztof Zamczyk | Data realizacji zajęć 09-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 22 Umiejętność szybkiego nawiązania kontaktu z klientami | Prowadzący Krzysztof Zamczyk | Data realizacji zajęć 09-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 22 Umiejętność szybkiego nawiązania kontaktu z klientami | Prowadzący Krzysztof Zamczyk | Data realizacji zajęć 15-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 22 Rozwinięte umiejętności interpersonalne – komunikatywność i otwartość | Prowadzący Krzysztof Zamczyk | Data realizacji zajęć 15-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 22 Wiedza dotycząca zasad autoprezentacji i pierwszego wrażenia | Prowadzący Krzysztof Zamczyk | Data realizacji zajęć 15-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 22 Znajomość zasad komunikacji werbalnej i pozawerbalnej | Prowadzący Krzysztof Zamczyk | Data realizacji zajęć 15-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 22 Znajomość savoir vivre z zakresu branży gastronomicznej | Prowadzący Krzysztof Zamczyk | Data realizacji zajęć 15-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 22 Umiejętność profesjonalnego przyjęcia zamówienia | Prowadzący Krzysztof Zamczyk | Data realizacji zajęć 15-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 22 Umiejętność profesjonalnego przyjęcia zamówienia | Prowadzący Krzysztof Zamczyk | Data realizacji zajęć 16-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 22 Umiejętność udzielania wyczerpujących informacji | Prowadzący Krzysztof Zamczyk | Data realizacji zajęć 16-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 22 Wiedza dotycząca jakości podawanych potraw | Prowadzący Krzysztof Zamczyk | Data realizacji zajęć 16-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 22 Zdolność podzielności uwagi i szybkiego reagowania | Prowadzący Agnieszka Janus | Data realizacji zajęć 16-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 22 Dobra pamięć | Prowadzący Agnieszka Janus | Data realizacji zajęć 22-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 16 z 22 Umiejętność współpracy zespołowej | Prowadzący Agnieszka Janus | Data realizacji zajęć 22-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 17 z 22 Wiedza z zakresu serwowania i ekspozycji potraw | Prowadzący Agnieszka Janus | Data realizacji zajęć 22-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 18 z 22 Podstawowa wiedza na temat Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej, system HACCP | Prowadzący Agnieszka Janus | Data realizacji zajęć 22-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 19 z 22 Podstawowa wiedza na temat Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej, system HACCP | Prowadzący Agnieszka Janus | Data realizacji zajęć 23-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 20 z 22 Znajomość rodzajów usług gastronomicznych, bufetów, bankietów i ich podział | Prowadzący Agnieszka Janus | Data realizacji zajęć 23-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 21 z 22 Znajomość zasad BHP i ppoż | Prowadzący Krzysztof Zamczyk | Data realizacji zajęć 23-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 22 z 22 Egzamin zewnętrzny teoretyczny | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 23-06-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 01:00 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt usługi brutto4 200,00 PLN
- Koszt usługi netto4 200,00 PLN
- Koszt godziny brutto105,00 PLN
- Koszt godziny netto105,00 PLN
- W tym koszt walidacji brutto0,00 PLN
- W tym koszt walidacji netto0,00 PLN
- W tym koszt certyfikowania brutto700,00 PLN
- W tym koszt certyfikowania netto700,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Krzysztof Zamczyk
Agnieszka Janus
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
- zeszyt
- długopis
- prezentacja multimedial
Warunki uczestnictwa
- osoby pełnoletnie
- każdy uczestnik po zakończeniu musi podejść do egzaminu zewnętrznego
Informacje dodatkowe
- Szkolenie obywać się będzie w godzinach dydaktycznych: 1h = 45 min.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
- Udogodnienia dla osób ze szczególnymi potrzebami