Studia Podyplomowe AKADEMIA PIWOWARSTWA
Możliwość dofinansowania
Studia Podyplomowe AKADEMIA PIWOWARSTWA
Numer usługi 2024/03/20/10567/2101631
6 500,00 PLN
brutto
6 500,00 PLNnetto
32,50 PLNbrutto/h
32,50 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
pracownicy działów produkcji słodowni, browarów i minibrowarów, studenci drugiego stopnia studiów jako uzupełnienie specjalistyczne studiów, wszystkie osoby chcące zdobyć nowe kwalifikacje oraz piwowarzy domowi chcący podwyższyć swoje kwalifikacje.
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji30-09-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi200
- Podstawa uzyskania wpisu do BURart. 163 ust. 1 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 742, z późn. zm.)
- Zakres uprawnieńStudia podyplomowe
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem studiów jest przekazanie wiedzy o funkcjonowaniu i technologiach stosowanych w takich zakładach produkcyjnych. Stały wzrost zainteresowania piwami rzemieślniczymi w Polsce, wymaga od pracowników browarów wiedzy nie tylko z zakresu technologii piwowarstwa, ale też umiejętności kreowania nowych produktów na dynamicznie rozwijającym się rynku piwa. Celem studiów jest stworzenie możliwości zdobycia specjalistycznej wiedzy i doświadczenia z zakresu słodownictwa, browarnictwa i piwowarskich .Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się jest wyposażenie słuchaczy w odpowiedni zasób wiedzy teoretyczneji praktycznej, z zakresu technologii browarniczej, słodowniczej oraz gorzelniczej. | Kryteria weryfikacji UDZIAŁ W ZAJĘCIACH I OBECNOŚĆ NA POZIOMIE 80%, | Metoda walidacji Prezentacja |
Efekty uczenia się zdobędą teoretyczną wiedzę z zakresu technologii słodownictwa i piwowarstwa oraz o trendach na rynku piwa w Polsce. | Kryteria weryfikacji UDZIAŁ W ZAJĘCIACH I OBECNOŚĆ NA POZIOMIE 80%, | Metoda walidacji Prezentacja |
Efekty uczenia się Absolwent posiada wiedzę z zakresu projektowania produktów browarniczych i gorzelniczych, podstaw inżynierii i techniki, kontroli jakości oraz utrzymania higieny w zakładzie produkcyjnym | Kryteria weryfikacji UDZIAŁ W ZAJĘCIACH I OBECNOŚĆ NA POZIOMIE 80%, | Metoda walidacji Prezentacja |
Efekty uczenia się Nauczą się jak produkować różne gatunki piwa i jakie techniki można wykorzystywać by kreować unikalność tego produktu. Zajęcia praktyczne odbywać się będą w Browarze Ułan w Poznaniu | Kryteria weryfikacji UDZIAŁ W ZAJĘCIACH I OBECNOŚĆ NA POZIOMIE 80%, | Metoda walidacji Prezentacja |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Pytanie 1. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się?
TAK
Pytanie 2. Czy dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji?
TAK
Pytanie 3. Czy dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji?
TAK
Program
Program
Surowce i materiałoznawstwo przemysłu piwowarskiego
Technologia Piwa
Analiza sensoryczna i instrumentalna
Elementy prawa żywnościowego
Zarządzanie jakością i systemami bezpieczeństw a żywności w browarze
Marketing i sprzedaż
Podstawy Projektowania Minibrowarów
Seminarium
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 0
Przedmiot / temat zajęć | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto6 500,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto6 500,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto32,50 PLN
- Koszt osobogodziny netto32,50 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 0
Brak wyników.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Kandydat musi posiadać minimum wykształcenie wyższe, ukończone na poziomie:
studiów I stopnia nadających tytuł zawodowy licencjata lub inżyniera;
studiów II stopnia nadających tytuł zawodowy magistra
jednolitych studiów magisterskich
Adres
Adres
ul. Garbary 2
85-229 Bydgoszcz
woj. kujawsko-pomorskie
Kontakt
Kontakt
Studium Podyplomowe WSG w Bydgoszczy
E-mail
podyplomowe@byd.pl
Telefon
(+48) 525 670 068