Stylizacja i przedłużanie paznokci
Stylizacja i przedłużanie paznokci
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaZdrowie i medycyna / Medycyna estetyczna i kosmetologia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Usługa adresowana do uczestników projektów współfinansowanych przez Unię Europejską/Krajowy Fundusz Szkoleniowy, chcących nabyć umiętności stylizacji oraz przedłużania paznokci.
- Minimalna liczba uczestników3
- Maksymalna liczba uczestników8
- Data zakończenia rekrutacji31-10-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi54
- Podstawa uzyskania wpisu do BURZnak Jakości Małopolskich Standardów Usług Edukacyjno-Szkoleniowych (MSUES) - wersja 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Usługa "Stylizacja i przedłużanie paznokci" przygotowuje samodzielnej pracy z zakresu doboru i obsługi sprzętu i materiału do wykonywania zabiegów na paznokciach, doboru kształtu paznokcia, rozpoznania chorób skóry i paznokcia, wykonywania pielęgnacji oraz zabiegów spa na dłoniach i stopach, wykonywania manicure klasycznego, biologicznego, hybrydowego oraz french z użyciem zdobień.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się 1. Wiedza teoretyczna na temat różnych technik, narzędzi, produktów i materiałów używanych w stylizacji paznokci.2. Opanowanie umiejętności praktycznych m.in. stosowanie różnych technik aplikacji lakieru hybrydowego, żelu, akrylu, czy też technik zdobienia paznokci. 3. Rozwój kreatywności - rozwijanie własnego stylu, eksperymentowanie ze wzorami i kolorami. 4. Wiedza teoretyczna i umiejętności praktyczne, niezbędne do wykonania różnych technik przedłużania paznokci, tj. metoda akrylowa, żelowa, hybrydowa czy też metoda tipsów. 5. Umiejętność pielęgnacji naturalnych paznokci oraz zachowanie zdrowia paznokci podczas stosowania technik przedłużania. | Kryteria weryfikacji Obserwacja przez trenerkę uczestnika wykonującego samodzielnie zadania praktyczne. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Zajęcia praktyczne są wykonywane z udziałem modelki zapewnionej przez organizatora (uczestnik może pracować również na swojej modelce lub na sobie). Uczestnik ma zapewnione niezbędne narzędzia i produkty kosmetyczne.
1. Organizacja pracy na stanowisku stylista paznokci
2. Zasady funkcjonowania i organizacji pracy salonu kosmetycznego
3. Wyposażenie gabinetu
4. Zasady dezynfekcji oraz rodzaje preparatów do stylizacji
5. Narzędzia i przybory kosmetyczne
6. Dobór odpowiedniego kształtu paznokcia, choroby skóry i paznokci
7. Pielęgnacja dłoni i stóp
8. Zabiegi SPA na dłonie i stopy
9. Manicure klasyczny, biologiczny, hybrydowy, french
10. Zdobienie paznokci z użyciem pyłków, brokatów, folii
11. Obsługa narzędzi do stylizacji paznokci (m.in.frezarka, bloczek polerski, radełko, pilnik)
12. Techniki przedłużania paznokci
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto4 860,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto4 860,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto90,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto90,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
notes, długopis, teczka, skrypt
Informacje dodatkowe
Zamieszczony harmonogram stanowi jedynie przykład. Dokładne terminy i tryb szkolenia są ustalane bezpośrednio między uczestnikami a trenerką.
Uczestnik kursu otrzymuje zaświadczenie o ukończeniu szkolenia, potwierdzające uzyskanie kompetencji.
Istnieje także możliwość zorganizowania egzaminu zewnętrznego ICVC (za dodatkową opłatą).
1h lekcyjna = 45 min.
Podczas zajęć organizowany jest poczęstunek składający się z ciepłych i zimnych napojów oraz słodkich przekąsek. W dni kiedy liczba godzin przekracza 6 godz. szkoleniowych - serwowany jest jednodaniowy obiad.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Wi-fi