Szkolenie Manager Hotelu
Dostawca usług nie wypełnił wszystkich wymaganych danych w karcie usługi. Usługa może być niekwalifikowana. Uczestnik może nie otrzymać dofinansowania.
Możliwość dofinansowania
Szkolenie Manager Hotelu
Numer usługi 2023/08/29/5603/1944445
890,00 PLN
brutto
890,00 PLNnetto
55,63 PLNbrutto/h
55,63 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Turystyka i hotelarstwo
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
- dla osób pragnących rozpocząć pracę na stanowisku menadżera w hotelu;
- dla obecnych menadżerów hotelu;
- dla osób planujących otworzyć własny obiekt hotelarski.
- Minimalna liczba uczestników4
- Maksymalna liczba uczestników16
- Data zakończenia rekrutacji24-05-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi16
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel biznesowy
Przygotowanie uczestnika do zarządzania obiektem hotelarskim.Cel edukacyjny
Wiedza - RODO w hotelarstwie, struktury organizacyjne w hotelach, organizowanie pracy poszczególnych działów, zarządzanie personelem, koncepcje nowoczesnego zarządzania w hoteluUmiejętności – przygotowanie budżetu hotelowego, sprzedaż w hotelarstwie
Efekty uczenia się
Wiedza - RODO w hotelarstwie, struktury organizacyjne w hotelach, organizowanie pracy poszczególnych działów, zarządzanie personelem, koncepcje nowoczesnego zarządzania w hotelu
Umiejętności – przygotowanie budżetu hotelowego, sprzedaż w hotelarstwie
Kompetencje - kompleksowe przygotowanie uczestnika do podjęcia pracy na stanowisku managera hotelu. Przygotowanie go na pracę z gościem wymagającym i radzenie sobie w sytuacjach stresujących. Zarządzanie personelem.
Sposób weryfikacji efektów uczenia się
Egzamin wewnętrzny.
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Program
Program
Dzień pierwszy
- Wprowadzenie do hotelarstwa.
- ustawa o usługach hotelarskich;
- RODO w hotelarstwie.
- Struktura organizacyjna.
- struktury organizacyjne w hotelach;
- jak zbudować dobry schemat organizacyjny;
- wyznaczanie celów ? jak to zrobić skutecznie;
- procedury, czyli bez czego hotel nie może sprawie funkcjonować;
- standardy jako gwarant powtarzalności jakości.
- Manager w hotelu.
- Ja jako manager zespołu;
- Mój osobisty styl pracy;
- organizacja czasu pracy managera;
- organizowanie pracy poszczególnych działów;
- zarządzanie personelem;
- premiowanie i motywowanie;
- mentoring i coaching;
- wprowadzenie nowego pracownika.
- Recepcja.
- praca recepcji od a do z;
- zadania działu;
- zakres obowiązków;
- współpraca z innymi działami;
- podstawowe procedury: check-in, check-out, rozmowa telefoniczna, etykieta telefoniczna, zasady wyglądu i zachowania, standardy obsługi;
- obsługa gości nie tylko w teorii - ćwiczenia praktyczne;
- learning conversation- rozmowy edukacyjne z pracownikiem.
- Służba pięter.
- kompleksowa analiza pracy działu HSK. Standardy, procedury, wymagania.
Dzień drugi
- Trudny gość ? jak sobie radzić w nietypowych sytuacjach w praktyce.
- Sprzedaż w hotelu.
- Jak działa cross-selling i up-selling?
- techniki sprzedaży;
- polityka cenowa - ćwiczenia praktyczne;
- metody ustalania cen w praktyce;
- współpraca z portalami rezerwacyjnymi.
- Budżet hotelowy.
- Zarządzanie jakością.
- czynniki determinujące poziom usług hotelarskich;
- TQM Total Quality Management - Kompletne Zarządzanie przez Jakość;
- ISO 9000 System Jakości według Norm;
- HACCP.
- Zarządzanie zespołem.
- jak budować skuteczny zespół;
- skuteczne metody motywowania;
- komunikacja w zespole.
- Wybrane koncepcje nowoczesnego zarządzania w hotelu.
- franczyza;
- outsourcing;
- reengineering;
- benchmarketing;
- zarządzanie przez cele;
- lean management ( LM );
- zarządzanie wiedzą ( KM );
- filozofia kaizen.
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 11
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 11 Wprowadzenie do hotelarstwa - ustawa o usługach hotelarskich i RODO w hotelarstwie | Prowadzący Natalia Zawadzka | Data realizacji zajęć 25-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 11 Struktura organizacyjna w hotelach | Prowadzący Natalia Zawadzka | Data realizacji zajęć 25-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 11:30 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 11 Manager w hotelu | Prowadzący Natalia Zawadzka | Data realizacji zajęć 25-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 11 Recepcja | Prowadzący Natalia Zawadzka | Data realizacji zajęć 25-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 02:30 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 11 Służba pięter | Prowadzący Natalia Zawadzka | Data realizacji zajęć 25-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 11 Trudny gość - jak radzić sobie w nietypowych sytuacjach w praktyce | Prowadzący Natalia Zawadzka | Data realizacji zajęć 26-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 11 Sprzedaż w hotelu | Prowadzący Natalia Zawadzka | Data realizacji zajęć 26-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 11 Budżet hotelowy | Prowadzący Natalia Zawadzka | Data realizacji zajęć 26-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 11 Zarządzanie jakością | Prowadzący Natalia Zawadzka | Data realizacji zajęć 26-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 11 Zarządzanie zespołem | Prowadzący Natalia Zawadzka | Data realizacji zajęć 26-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 11 Wybrane koncepcje nowoczesnego zarządzania w hotelu | Prowadzący Natalia Zawadzka | Data realizacji zajęć 26-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 01:00 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt usługi brutto890,00 PLN
- Koszt usługi netto890,00 PLN
- Koszt godziny brutto55,63 PLN
- Koszt godziny netto55,63 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 1
1 z 1
Natalia Zawadzka
Absolwentka studiów magisterskich na Uniwersytecie Jagiellońskim w Krakowie na kierunku Zarządzanie w turystyce, licencjonowany pilot wycieczek oraz rezydent. Od 2006 roku związana z międzynarodową branżą hotelarską, m.in. z AccorHotels, InterContinental oraz Hilton, gdzie aktywnie rozwijała swoje kompetencje zawodowe. W 2008 roku rozpoczęła pracę na stanowisku recepcjonistki w 5* Hotelu Grand, następnie przez kolejne trzy i pół roku pracowała w największym hotelu w Krakowie - Novotel Krakow City West, gdzie również miała możliwość, w ramach wyróżnienia, skorzystać z miesięcznej wymiany "Visa" z Hotelem Novotel Wenecja Mestre. Kolejne cenne doświadczenia zdobyła w Hotelu Holiday Inn Kraków, jak również w dwumarkowym kompleksie marki Hilton w Krakowie: Double Tree i Hampton by Hilton, który miała okazję otworzyć i zarządzać pełniąc funkcję Kierownika Recepcji oraz Kierownika Executive Lounge. Po krótkim doświadczeniu w branży IT wróciła to tego, co kocha, czyli do pracy w turystyce i hotelarstwie. Obecnie współpracuje z hotelarzami z całej Polski jako opiekun z ramienia największego Online Travel Agency - Expedii. Natalia odpowiedzialna jest przede wszystkim za przygotowanie obiektu do otwarcia - szczególnie pionu recepcji, rezerwacji oraz służby pięter. Jej praca polega na wsparciu działań operacyjnych - ustaleniu i wprowadzeniu procedur pracy, administracyjnych - analiza rynku, wdrożeniu standardów zgodnych z kategorią obiektu oraz kwestiach związanych z zarządzaniem
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Certyfikat: Manager Hotelu w języku polskim i angielskim. Na wniosek uczestnika szkolenia, wystawiamy certyfikat również w innych językach obcych.
Adres
Adres
ul. Aleksandra Hercena 3-5/50-453
Wrocław
woj. dolnośląskie
Kontakt
Kontakt
Patrycja Olpeter
E-mail
biuro@szkolabarmanow.pl
Telefon
(+50) 505 052 231