Szkolenie Manager Hotelu
Możliwość dofinansowania
Szkolenie Manager Hotelu
Numer usługi 2023/08/29/5603/1944438
890,00 PLN
brutto
890,00 PLNnetto
55,63 PLNbrutto/h
55,63 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Turystyka i hotelarstwo
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
- dla osób pragnących rozpocząć pracę na stanowisku menadżera w hotelu;
- dla obecnych menadżerów hotelu;
- dla osób planujących otworzyć własny obiekt hotelarski.
- Minimalna liczba uczestników4
- Maksymalna liczba uczestników16
- Data zakończenia rekrutacji10-05-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi16
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Wiedza - RODO w hotelarstwie, struktury organizacyjne w hotelach , koncepcje nowoczesnego zarządzania w hotelu, struktury organizacyjne w hotelach, znajomość zasad pracy recepcji od a do z, standardy, procedury i wymagania odnośnie służby pięter,Umiejętności – przygotowanie budżetu hotelowego, sprzedaż w hotelarstwie, organizowanie pracy poszczególnych działów, umiejętna sprzedaż w hotelu z zastosowaniem metod upp-sellingu i cross-sellingu
Kompetencje - zarządzanie personelem, motywowanie
Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się WIEDZA | Kryteria weryfikacji - zna koncepcje nowoczesnego zarządzania w hotelu,- zna struktury organizacyjne w hotelach i obiektach noclegowych, - zna zasady pracy recepcji od a do z, - zna standardy, procedury i wymagania odnośnie służby pięter | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Efekty uczenia się UMIEJĘTNOŚCI | Kryteria weryfikacji - potrafi przygotowywać budżet hotelowy,-potrafi prowadzić sprzedaż w hotelarstwie z zaszanowaniem metod cross-sellingu i upp-sellingu, - potrafi organizować pracę poszczególnych działów, | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Efekty uczenia się KOMPETENCJE | Kryteria weryfikacji - potrafi zarządzać personelem,- potrafi motywować swój zespół | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Pytanie 1. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się?
Zaświadczenie wydawane po ukończeniu szkolenia zawiera szczegółowy opis uczenia się.
Pytanie 2. Czy dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji?
Tak, zaświadczenie potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji.
Pytanie 3. Czy dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji?
Zaświadczenie potwierdza, że proces walidacji jest niezależny od szkolenie i jest przeprowadzone przez inną osobę niż trener prowadzący szkolenie.
Program
Program
Dzień pierwszy
- Wprowadzenie do hotelarstwa.
- ustawa o usługach hotelarskich;
- RODO w hotelarstwie.
- Struktura organizacyjna.
- struktury organizacyjne w hotelach;
- jak zbudować dobry schemat organizacyjny;
- wyznaczanie celów ? jak to zrobić skutecznie;
- procedury, czyli bez czego hotel nie może sprawie funkcjonować;
- standardy jako gwarant powtarzalności jakości.
- Manager w hotelu.
- Ja jako manager zespołu;
- Mój osobisty styl pracy;
- organizacja czasu pracy managera;
- organizowanie pracy poszczególnych działów;
- zarządzanie personelem;
- premiowanie i motywowanie;
- mentoring i coaching;
- wprowadzenie nowego pracownika.
- Recepcja.
- praca recepcji od a do z;
- zadania działu;
- zakres obowiązków;
- współpraca z innymi działami;
- podstawowe procedury: check-in, check-out, rozmowa telefoniczna, etykieta telefoniczna, zasady wyglądu i zachowania, standardy obsługi;
- obsługa gości nie tylko w teorii - ćwiczenia praktyczne;
- learning conversation- rozmowy edukacyjne z pracownikiem.
- Służba pięter.
- kompleksowa analiza pracy działu HSK. Standardy, procedury, wymagania.
Dzień drugi
- Trudny gość ? jak sobie radzić w nietypowych sytuacjach w praktyce.
- Sprzedaż w hotelu.
- Jak działa cross-selling i up-selling?
- techniki sprzedaży;
- polityka cenowa - ćwiczenia praktyczne;
- metody ustalania cen w praktyce;
- współpraca z portalami rezerwacyjnymi.
- Budżet hotelowy.
- Zarządzanie jakością.
- czynniki determinujące poziom usług hotelarskich;
- TQM Total Quality Management - Kompletne Zarządzanie przez Jakość;
- ISO 9000 System Jakości według Norm;
- HACCP.
- Zarządzanie zespołem.
- jak budować skuteczny zespół;
- skuteczne metody motywowania;
- komunikacja w zespole.
- Wybrane koncepcje nowoczesnego zarządzania w hotelu.
- franczyza;
- outsourcing;
- reengineering;
- benchmarketing;
- zarządzanie przez cele;
- lean management ( LM );
- zarządzanie wiedzą ( KM );
- filozofia kaizen.
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 11
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 11 Wprowadzenie do hotelarstwa - ustawa o usługach hotelarskich i RODO w hotelarstwie | Prowadzący Natalia Zawadzka | Data realizacji zajęć 11-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 11 Struktura organizacyjna w hotelach | Prowadzący Natalia Zawadzka | Data realizacji zajęć 11-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 11:30 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 11 Manager w hotelu | Prowadzący Natalia Zawadzka | Data realizacji zajęć 11-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 11 Recepcja | Prowadzący Natalia Zawadzka | Data realizacji zajęć 11-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 02:30 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 11 Służba pięter | Prowadzący Natalia Zawadzka | Data realizacji zajęć 11-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 11 Trudny gość - jak radzić sobie w nietypowych sytuacjach w praktyce | Prowadzący Natalia Zawadzka | Data realizacji zajęć 12-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 11 Sprzedaż w hotelu | Prowadzący Natalia Zawadzka | Data realizacji zajęć 12-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 11 Budżet hotelowy | Prowadzący Natalia Zawadzka | Data realizacji zajęć 12-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 11 Zarządzanie jakością | Prowadzący Natalia Zawadzka | Data realizacji zajęć 12-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 11 Zarządzanie zespołem | Prowadzący Natalia Zawadzka | Data realizacji zajęć 12-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 11 Wybrane koncepcje nowoczesnego zarządzania w hotelu | Prowadzący Natalia Zawadzka | Data realizacji zajęć 12-05-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 01:00 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt usługi brutto890,00 PLN
- Koszt usługi netto890,00 PLN
- Koszt godziny brutto55,63 PLN
- Koszt godziny netto55,63 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 1
1 z 1
Natalia Zawadzka
Absolwentka studiów magisterskich na Uniwersytecie Jagiellońskim w Krakowie na kierunku Zarządzanie w turystyce, licencjonowany pilot wycieczek oraz rezydent. Od 2006 roku związana z międzynarodową branżą hotelarską, m.in. z AccorHotels, InterContinental oraz Hilton, gdzie aktywnie rozwijała swoje kompetencje zawodowe. W 2008 roku rozpoczęła pracę na stanowisku recepcjonistki w 5* Hotelu Grand, następnie przez kolejne trzy i pół roku pracowała w największym hotelu w Krakowie - Novotel Krakow City West, gdzie również miała możliwość, w ramach wyróżnienia, skorzystać z miesięcznej wymiany "Visa" z Hotelem Novotel Wenecja Mestre. Kolejne cenne doświadczenia zdobyła w Hotelu Holiday Inn Kraków, jak również w dwumarkowym kompleksie marki Hilton w Krakowie: Double Tree i Hampton by Hilton, który miała okazję otworzyć i zarządzać pełniąc funkcję Kierownika Recepcji oraz Kierownika Executive Lounge. Po krótkim doświadczeniu w branży IT wróciła to tego, co kocha, czyli do pracy w turystyce i hotelarstwie. Obecnie współpracuje z hotelarzami z całej Polski jako opiekun z ramienia największego Online Travel Agency - Expedii. Natalia odpowiedzialna jest przede wszystkim za przygotowanie obiektu do otwarcia - szczególnie pionu recepcji, rezerwacji oraz służby pięter. Jej praca polega na wsparciu działań operacyjnych - ustaleniu i wprowadzeniu procedur pracy, administracyjnych - analiza rynku, wdrożeniu standardów zgodnych z kategorią obiektu oraz kwestiach związanych z zarządzaniem
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Certyfikat: Manager Hotelu w języku polskim i angielskim. Na wniosek uczestnika szkolenia, wystawiamy certyfikat również w innych językach obcych.
Adres
Adres
ul. Jagiellońska 58/128a
03-468 Warszawa
woj. mazowieckie
Kontakt
Kontakt
Patrycja Olpeter
E-mail
biuro@szkolabarmanow.pl
Telefon
(+50) 505 052 231