Kurs Kucharz z egzaminem czeladniczym
Kurs Kucharz z egzaminem czeladniczym
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Szkolenie adresowane jest do osób przygotowujących się do egzaminu czeladniczego w zawodzie kucharz
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników20
- Data zakończenia rekrutacji26-05-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi80
- Podstawa uzyskania wpisu do BURZnak Jakości Małopolskich Standardów Usług Edukacyjno-Szkoleniowych (MSUES) - wersja 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Przygotowanie uczestnika szkolenia do samodzielnej pracy w gastronomii w zawodzie kucharza.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Przygotowanie uczestnika szkolenia do samodzielnej pracy w gastronomii.- elementarne fakty, zasady, procesy, pojęcia ogólne i zależności związane z wykonywaniem czynności jako kucharz malej gastronomii - przepisy BHP i HACCP - zasady obsługi małej gastronomii: - zasady racjonalnego żywienia oraz przepisy kulinarne; | Kryteria weryfikacji Egzamin | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Inne kwalifikacje
Uznane kwalifikacje
Informacje
- Podstawa prawna dla Podmiotów / kategorii Podmiotóworgan władzy publicznej lub samorządu zawodowego, uprawniony do wydawania dokumentów potwierdzających kwalifikację na podstawie ustawy lub rozporządzenia
- Nazwa/Kategoria Podmiotu prowadzącego walidacjęIzba Rzemieślnicza
- Podmiot prowadzący walidację jest zarejestrowany w BURNie
- Nazwa/Kategoria Podmiotu certyfikującegoIzba Rzemieślnicza
- Podmiot certyfikujący jest zarejestrowany w BURNie
Program
Program
Podstawowe wiadomości z zakresu gastronomii
Nowoczesne urządzenia w gastronomii
Technologia sporządzania potraw
Estetyka podawania potraw
Ocena jakościowa surowców
Wdrażanie systemu HACCP. Procedury i dokumentacja
Liczba osób w grupie:
– na zajęciach teoretycznych do 10 osób, można zwiększyć zapewniając odpowiednio dużą salę spełniającą właściwe warunki dla uczestników,
– na zajęciach praktycznych do 4 osób na daną jednostkę lekcyjną na jednego instruktora.
Szkolenie przeprowadzone zostanie w wymiarze 80 godzin dydaktycznych, gdzie 1 godzina dydaktyczna wynosi 45 minut. Szkolenie będzie prowadzone w formie zajęć teoretycznych i zajęć praktycznych.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto4 000,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto4 000,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto50,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto50,00 PLN
- W tym koszt walidacji brutto870,25 PLN
- W tym koszt walidacji netto870,25 PLN
- W tym koszt certyfikowania brutto870,25 PLN
- W tym koszt certyfikowania netto870,25 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Materiały edukacyjne dla Uczestników:
- materiały w formie wydruków prezentacji,
- notatnik, długopis,
- przykładowe pytania egzaminacyjne w formie wydruków oraz on-line.
Warunki uczestnictwa
- zaświadczenie lekarskie o braku przeciwwskazań do podjęcia nauki zawodu
- ukończone 18 lat
- wykształcenie podstawowe, gimnazjalne
Informacje dodatkowe
Szkolenie zakończone jest egzaminem składającym się z części teoretycznej i praktycznej przed powołaną Komisją Izby Rzemieślniczej na podstawie ROZPORZĄDZENIE MINISTRA EDUKACJI NARODOWEJ z dnia 16 grudnia 2019 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie egzaminu czeladniczego, egzaminu mistrzowskiego oraz egzaminu sprawdzającego, przeprowadzanych przez komisje egzaminacyjne izb rzemieślniczych (Dz. U. z 2019 r. poz. 2468). . Po uzyskaniu pozytywnego wyniku egzaminu, egzaminowany otrzymuje zaświadczenie ukończenia szkolenia oraz świadectwo czeladnicze.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Wi-fi
- Udogodnienia dla osób ze szczególnymi potrzebami
- Obiekt spełnia wszystkie wymagania higieniczno-sanitarne.