Studia Podyplomowe Dietetyka
Studia Podyplomowe Dietetyka
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaZdrowie i medycyna / Medycyna
- Identyfikator projektuSektor Usługi Rozwojowe
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Studia podyplomowe skierowane są do kandydatów z wykształceniem wyższym, do osób posiadających dyplomy ukończenia szkół o profilach medycznych, biochemicznych, prozdrowotnych, oraz dla każdej osoby, która interesuje się zdrowym odżywianiem i chce poszerzyć swoją wiedzę w temacie żywienia człowieka.
- Minimalna liczba uczestników8
- Maksymalna liczba uczestników20
- Data zakończenia rekrutacji30-09-2024
- Forma prowadzenia usługizdalna
- Liczba godzin usługi265
- Podstawa uzyskania wpisu do BURart. 163 ust. 1 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 742, z późn. zm.)
- Zakres uprawnieństudia podyplomowe
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Cel StudiówCelem studiów jest przekazanie rozszerzonej wiedzy oraz umiejętności z zakresu samodzielnego poradnictwa żywieniowego, stosowania dietoterapii, profilaktyki prozdrowotnej w aspekcie zdrowego żywienia, promocji zdrowia w zakresie żywienia ludzi zdrowych i chorych, wiedzy z zakresu żywienia klinicznego oraz podstawowej wiedzy medycznej.
Efekty uczenia się
Absolwent po ukończeniu kierunku jest przygotowany do prowadzenia poradnictwa żywieniowego. Nabywa umiejętności praktycznego wykorzystania swojej wiedzy do przygotowania diety w zależności od potrzeb pacjenta. Posiada wiedzę z zakresu żywienia człowieka zdrowego oraz chorego. Absolwent może zostać edukatorem żywieniowym i promować zdrowy tryb życia. Posiada praktyczną wiedzę z zakresu dietetyki klinicznej oraz sportowej, którą może wykorzystywać w doborze odpowiedniego planu żywieniowego. Osoby kończące kierunek Dietetyka mogą otworzyć własną działalność gospodarczą, aby prowadzić doradztwo żywieniowe oraz gabinety dietetyczne. Mogą również zająć się prowadzeniem warsztatów promujących zdrowy tryb życia.
Sposób weryfikacji efektów uczenia się
Cząstkowe: testy, projekty, prace zaliczeniowe
Końcowe: egzamin
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Program
Program
Program studiów Zarządzanie w ochronie zdrowia:
- Podstawy żywieniu człowieka zdrowego i chorego
- Dietetyka kliniczna
- Anatomia i fizjologia człowieka i jego układu pokarmowego
- Dietetyka Pediatryczna
- Żywienie w sporcie
- Dietetyka i dietoprofilaktyka w chorobach układu pokarmowego, chorobach autoimmunologicznych oraz innych
- Biotechnologia i Technologia żywności
- Psychodietetyka
- Dietchoaching
- Planowanie żywienia – tworzenie jadłospisów
- Rola diety w życiu każdego człowieka
- Diety i żywienie na świecie (kuchnie świata)
- Poprawna suplentacja w diecie
- Konwersatorium kompetencyjne
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto4 400,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto4 400,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto16,60 PLN
- Koszt osobogodziny netto16,60 PLN
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Dostępne na Platformie zdalnego nauczania
Warunki uczestnictwa
Wymagane dokumenty
- podpisana kopia dyplomu ukończenia studiów wyższych
Informacje dodatkowe
https://www.ckp-lodz.pl/studia/186/online/dietetyka-100-studia-online
Warunki techniczne
Warunki techniczne
Dostęp do platformy zdalnego nauczania