Gastronomia w nowoczesnej dobie: Jak podnieść zadowolenie gości oraz pracowników, a dodatkowo podnieść obroty?
Gastronomia w nowoczesnej dobie: Jak podnieść zadowolenie gości oraz pracowników, a dodatkowo podnieść obroty?
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Grupa docelowa usługi
Pracownicy oraz kadra zarządzająca w lokalach gastronomicznych oraz hotelach.
- Minimalna liczba uczestników5
- Maksymalna liczba uczestników20
- Data zakończenia rekrutacji09-01-2026
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi33
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat VCC Akademia Edukacyjna
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem szkolenia jest rozwój kompetencji uczestników w zakresie nowoczesnego zarządzania zespołem gastronomicznym, budowania wysokiej jakości doświadczenia gościa oraz wdrażania działań zwiększających efektywność operacyjną i finansową lokalu, z uwzględnieniem różnorodności pokoleniowej i aktualnych trendów rynkowych.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
| Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
|---|---|---|
Efekty uczenia się Uczestnik rozumie znaczenie jakości obsługi i doświadczenia klienta w nowoczesnej gastronomii | Kryteria weryfikacji Wskazuje kluczowe elementy wpływające na satysfakcję gościa | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji Rozpoznaje błędy wpływające negatywnie na doświadczenie klienta | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji Określa własny wpływ na odbiór lokalu przez gościa | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się Uczestnik stosuje skuteczne techniki komunikacji w pracy z zespołem i z klientem | Kryteria weryfikacji Dobiera styl komunikacji do sytuacji i odbiorcy | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji Stosuje zasady komunikacji zadaniowej i empatycznej | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji Reaguje konstruktywnie na trudne sytuacje | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się Uczestnik rozpoznaje potrzeby pracowników i/lub współpracowników różnych grup wiekowych i potrafi dostosować styl współpracy | Kryteria weryfikacji Identyfikuje różnice w motywacjach i oczekiwaniach różnych pokoleń | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji Opisuje dobre praktyki pracy z osobami młodszymi i starszymi | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji Wskazuje sposoby na wspólną efektywną współpracę | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się Uczestnik stosuje techniki radzenia sobie ze stresem i dbałości o kondycję psychofizyczną w pracy | Kryteria weryfikacji Rozpoznaje źródła stresu w pracy gastronomicznej | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji Wskazuje sposoby jego redukcji i techniki regeneracyjne | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Kryteria weryfikacji Stosuje wybrane narzędzia oddechowe lub organizacyjne | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
DZIEŃ 1 – 10:00–20:00
Blok 1. Wprowadzenie i cele szkolenia (10:00–11:30)
Przerwa 15 minut.
Blok 2. Współczesna gastronomia: kontekst zmian i trendów (11:45–13:15)
Przerwa 15 minut.
Blok 3. Zespół jako narzędzie budowania doświadczenia klienta (13:30–15:00)
Przerwa 30 minut.
Blok 4. Pokolenia w zespole gastronomicznym (15:30–17:30)
Przerwa 15 minut.
Blok 5. Nowoczesne przywództwo i rola lidera operacyjnego (17:45–19:15)
Blok 6. Podsumowanie dnia i refleksja (19:15–20:00)
DZIEŃ 2 – 10:00–20:00
Blok 1. Motywacja w gastronomii – praktyka i błędy (10:00–12:00)
Przerwa 15 minut.
Blok 2. Systemy ocen i rozwój zawodowy (12:15–14:00)
Przerwa 15 minut.
Blok 3. Skuteczna komunikacja w zespole i z gośćmi (14:15–15:30)
Przerwa 30 minut.
Blok 4. Konflikty i napięcia – jak sobie radzić (16:00–17:45)
Przerwa 15 minut.
Blok 5. Budowanie kultury zespołu i atmosfera współpracy (18:00–19:30)
Blok 6. Podsumowanie dnia i notatki wdrożeniowe (19:30–20:00)
DZIEŃ 3 – 10:00–20:00
Blok 1. Customer Experience – jak myśli klient (10:00–12:00)
Przerwa 15 minut.
Blok 2. Storytelling i sprzedaż przez emocje (12:15–14:00)
Przerwa 15 minut.
Blok 3. Standaryzacja a indywidualizacja obsługi (14:15–15:30)
Przerwa 30 minut.
Blok 4. Lojalność klienta i jego powracalność (16:00–17:45)
Przerwa 15 minut.
Blok 5. Reputacja w sieci i zarządzanie opiniami (18:00–19:30)
Blok 6. Warsztat zespołowy (19:30–20:00)
DZIEŃ 4 – 10:00–13:00
Blok 1. Nowoczesne narzędzia i systemy zarządzania lokalem (10:00–11:00)
Przerwa 15 minut.
Blok 2. Zarządzanie stresem, regeneracja i ergonomia pracy (11:15–12:15)
Blok 3. Podsumowanie, przygotowanie do wdrożenia (12:15–12:45)
Blok 4. Walidacja efektów uczenia się (12:45 - 13:00)
Harmonogram
Harmonogram
| Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
|---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 5 Dzień 1 | Prowadzący Sebastian Figat | Data realizacji zajęć 10-01-2026 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 20:00 | Liczba godzin 10:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 5 Dzień 2 | Prowadzący Sebastian Figat | Data realizacji zajęć 11-01-2026 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 20:00 | Liczba godzin 10:00 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 5 Dzień 3 | Prowadzący Sebastian Figat | Data realizacji zajęć 12-01-2026 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 20:00 | Liczba godzin 10:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 5 Dzień 4 | Prowadzący Sebastian Figat | Data realizacji zajęć 13-01-2026 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 12:45 | Liczba godzin 02:45 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 5 Walidacja | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 13-01-2026 | Godzina rozpoczęcia 12:45 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 00:15 |
Cena
Cena
Cennik
| Rodzaj ceny | Cena |
|---|---|
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | Cena 5 885,55 PLN |
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika netto | Cena 4 785,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny brutto | Cena 178,35 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny netto | Cena 145,00 PLN |
Prowadzący
Prowadzący
Adam Pecyna
Adam Pecyna jest cenionym ekspertem z zakresu psychologii sprzedaży, zarządzania, oraz budowania zespołów który swoją wiedzę od wielu lat wykorzystuje w praktyce do pomocy przedsiębiorstwom w rozwoju i poprawy efektywności. Przechodził stanowiska od przedstawiciela handlowego, przez managera, oraz dyrektora. Zarządzał i był odpowiedzialny za budowę zespołów nawet do 80 pracowników.
Pracował między innymi w branżach takich jak hotelarska, gastronomiczna, rozwój osobisty, oraz e-learning.
Trener-wykładowca na kursach, oraz szkoleniach sprzedaży i zarządzania od ponad 7 lat. Pomaga wielu firmom analizować efektywność ich rozwiązań i procesów biznesowych.
Sebastian Figat
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
- Każdy z uczestników otrzymuje dedykowane materiały szkoleniowe (komplet dokumentów szkoleniowych w wersji pdf)