KULTURA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI wg GFSI na potrzeby GSBRC, IFS, FSSC 22000 (e-learning wideo na żądanie - VOD)
KULTURA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI wg GFSI na potrzeby GSBRC, IFS, FSSC 22000 (e-learning wideo na żądanie - VOD)
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaZdrowie i medycyna / Zdrowie publiczne
- Grupa docelowa usługi
- Szefowie, właściciele i kierownicy firm produkcyjnych, transportujących, współpracujących z sieciami handlowymi, członkowie zespołu ds. HACCP, auditorzy wewnętrzni, technolodzy żywności
- Managerowie, Pełnomocnicy, Specjaliści ds. jakości, poruszający się w obszarach standardów i norm bezpieczeństwa żywności: ISO 22000, FSSC 22000, BRC Food, IFS Food oraz HACCP
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników1
- Forma prowadzenia usługizdalna
- Liczba godzin usługi3
- Podstawa uzyskania wpisu do BURZnak Jakości TGLS Quality Alliance
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Kurs wideo na żądanie (VOD) "KULTURA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI wg GFSI" jest kompleksowym opracowaniem technicznym opartym o wytyczne przewodnika Global Food Safety Initiative (GFSI) – i w pełni odpowiada na wymagania standardów bezpieczeństwa żywności GFSI (IFS Food, BRC Food, FSSC 22000)Uczestnik:
- pozna wymagania kultury bezpieczeństwa żywności wg wytycznych GFSI, na potrzeby standardów GFSI
Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
| Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
|---|---|---|
Efekty uczenia się Uczestnik zna wymagania kultury bezpieczeństwa żywności wg wytycznych GFSI, na potrzeby standardów GFSI | Kryteria weryfikacji - Realizacja min. 80% materiału wideo.- Zaliczenie testu na poziomie mi. 60% | Metoda walidacji Test teoretyczny z wynikiem generowanym automatycznie |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Kurs przygotowany w oparciu o wymagania Global Food Safety Initiative (GFSI).
Jest kompleksowe kompendium wiedzy o stosunkowo nowym wymaganiu, które pojawiło się w prawie oraz standardach bezpieczeństwa żywności (BRC, IFS, FSSC 22000).
Kurs pomoże Ci zrozumieć wymagania i ocenić stopień wdrożenia kultury bezpieczeństwa żywności w Twojej organizacji. Skutkiem oceny będzie Plan doskonalenia kultury bezpieczeństwa żywności – w oparciu o przygotowany przez nas plik Matrycę oceny.
Program
Intro video programu: https://youtu.be/lbmMdgx45Dk
Wymagania prawne kultury bezpieczeństwa żywności
- Annex I to Regulation (EC) No 852/2004
- General Principles of Food Hygiene (CXC 1-1969)
Wymagania standardów bezpieczeństwa żywości
- BRC Global Standard for Food Safety Food
- IFS Food
- FSSC 22000
- Przewodnik FSSC 22000
Wymagania Global Food Safety Initiative
A CULTURE OF FOOD SAFETY A POSITION PAPER FROM THE GLOBAL FOOD SAFETY INITIATIVE (GFSI)
- Wizja i misja
- Ludzie
- Konsystencja
- Zdolność adaptacji
- Świadomość zagrożeń i ryzyka
Ocena stanu kultury bezpieczeństwa żywności (wg wymagań GFSI)
- Przedstawienie propozycji metody oceny (MATRYCA) – plik oceny wdrożenia kultury bezpieczeństwa żywności (w tym arkusz do przygotowania Planu doskonalenia)
KORZYŚCI dodatkowe
Dostaniesz kompleksowe kompendium wiedzy – od razu TU i TERAZ – możesz uruchomić natychmiast po zakupie
Otrzymasz bezpłatnie MATRYCĘ – plik excel do kompleksowej, samodzielnej oceny wdrożenia kultury bezpieczeństwa żywności, oraz przygotowania PLANU DOSKONALENIA, który spełni zarówno wymagania prawne jak i wymagania standardów bezpieczeństwa żywności
Cena
Cena
Cennik
| Rodzaj ceny | Cena |
|---|---|
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | Cena 861,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika netto | Cena 700,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny brutto | Cena 287,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny netto | Cena 233,33 PLN |
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
- Czas trwania: 160 minut
- Czas dostępu do kursu: 7 dni
- Materiały dodatkowe: prezentacja do pobrania (pdf), Matryca do oceny kultury - plik excel
- Liczba dostępów: 1 uczestnik
- Certyfikat pdf
Warunki techniczne
Warunki techniczne
Realizacja za pomocą własnej platformy e-learningowej www.LIJ.akademia.onl
Wymagania sprzętowe dla uczestnika:
Komputer stacjonarny/laptop
- System operacyjny: Windows 10 (wersja 1703 lub nowsza) lub nowszy.
- Procesor: 1 GHz lub szybszy.
- Pamięć RAM: 1024 MB, ale zalecane są 4 GB (lub 2 GB dla wersji 32-bitowej).
- Dysk twardy: 100 MB lub więcej wolnego miejsca.
Połączenie internetowe
- Minimalne wymaganie: Co najmniej 10 Mb/s