WYMAGANIA SYSTEMU HACCP wg Codex Alimentarius CXC 1-1969
Możliwość dofinansowania
WYMAGANIA SYSTEMU HACCP wg Codex Alimentarius CXC 1-1969
Numer usługi 2025/10/30/8382/3116260
1 599,00 PLN
brutto
1 300,00 PLNnetto
228,43 PLNbrutto/h
185,71 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaZdrowie i medycyna / Zdrowie publiczne
- Grupa docelowa usługi
PROFIL UCZESTNIKA
Szkolenie jest skierowane do:
- Osób zaangażowanych w projektowanie i zarządzanie systemami bezpieczeństwa żywności
- Pełnomocników HACCP, pracowników i kierowników działów zarządzania lub kontroli jakości oraz pracowników laboratoriów zakładowych
- Pracowników odpowiedzialnych za nadzór i weryfikację systemu bezpieczeństwa żywności
- Minimalna liczba uczestników5
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji11-01-2026
- Forma prowadzenia usługizdalna w czasie rzeczywistym
- Liczba godzin usługi7
- Podstawa uzyskania wpisu do BURZnak Jakości TGLS Quality Alliance
Cel
Cel
Cel edukacyjny
CEL SZKOLENIAPrzygotowanie merytoryczne kadry wyższego i średniego szczebla do wdrożenia systemu HACCP oraz sprawnego nim zarządzania
Poznanie:
- wymagań GMP i GHP
- zasad systemu HACCP
Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
| Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
|---|---|---|
Efekty uczenia się Uczestnik zna:- wymagania GMP i GHP - zasady systemu HACCP | Kryteria weryfikacji Uczestnik osiągnął minimum 60% prawidłowych odpowiedzi z testu wiedzy | Metoda walidacji Test teoretyczny z wynikiem generowanym automatycznie |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Pytanie 1. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się?
TAK
Pytanie 2. Czy dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji?
TAK
Pytanie 3. Czy dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji?
TAK
Program
Program
PROGRAM
Intro szkolenia:
https://youtu.be/5kgBLBS3kMA
Rozdział I. Dobra praktyka higieniczna
- Obiekt: lokalizacja, pomieszczenia, urządzenia i sprzęt
- Nadzorowanie operacji produkcyjnych
- Utrzymanie i praktyki sanitarne: utrzymanie czystości, nadzór nad szkodnikami i odpadami
- Higiena osobista: stan zdrowia, czystość i zachowanie - pracowników i osób odwiedzających
- Transport
- Informacja o produkcie i świadomość konsumenta
- Szkolenia
Rozdział II. Analiza zagrożeń i system HACCP
- Zasady systemu HACCP
- Wytyczne wdrażania systemu HACCP
HARMONOGRAM
- Start: 9.00
- Przerwy:
- 10.30-10.45
- 12.30-13.00
- 14.30-14.45
- Koniec: 16.00
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 0
| Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
|---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. | |||||
Cena
Cena
Cennik
| Rodzaj ceny | Cena |
|---|---|
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | Cena 1 599,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika netto | Cena 1 300,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny brutto | Cena 228,43 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny netto | Cena 185,71 PLN |
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 0
Brak wyników.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
W cenie szkolenia
- Certyfikat pdf
- Materiały pdf
Warunki wydania certyfikatu: aktywny udział w zajęciach w wymiarze min. 80% czasy realizacji oraz zaliczenie testu końcowego na poziomie min. 60%
Warunki techniczne
Warunki techniczne
Realizacja za pomocą platformy MS Teams
Wymagania sprzętowe dla uczestnika:
- Mikrofon (konieczny)
- Kamera (mile widziana)
- Komputer stacjonarny/laptop
- System operacyjny: Windows 10 (wersja 1703 lub nowsza) lub nowszy.
- Procesor: 1 GHz lub szybszy.
- Pamięć RAM: 1024 MB, ale zalecane są 4 GB (lub 2 GB dla wersji 32-bitowej).
- Dysk twardy: 100 MB lub więcej wolnego miejsca.
- Połączenie internetowe
- Minimalne wymaganie: Co najmniej 10 Mb/s
Kontakt
Kontakt
Krzysztof Bielański
E-mail
krzysztof.bielanski@lij.com.pl
Telefon
(+48) 880 181 426