Nowoczesna kuchnia polska – warsztaty z Pawłem Zasławskim
Nowoczesna kuchnia polska – warsztaty z Pawłem Zasławskim
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Identyfikatory projektówKierunek - Rozwój
- Grupa docelowa usługi
- Kucharze restauracyjni: Kucharze chcący wzbogacić menu swoich restauracji dania nowoczesnej kuchni polskiej podnosząc jakość swoich usług.
- Szefowie kuchni: Osoby zarządzające kuchnią, które pragną wprowadzić nowe techniki do swojego zespołu i podnieść jego umiejętności.
- Kucharze hotelowi: Profesjonaliści z kuchni hotelowych, gdzie wymagania dotyczące jakości potraw są wysokie, chcący zadowolić najbardziej wymagających gości.
- Pasjonaci gotowania: Indywidualni kucharze z pewnymi umiejętnościami kulinarnymi, pragnący poszerzyć swoje horyzonty o dania z nowoczesnej kuchni polskiej.
Jest to usługa adresowana również do uczestników projektu „Kierunek – Rozwój”.
Każdy uczestnik zyska unikalne doświadczenie i praktyczne umiejętności pod okiem Pawła Zasławskiego.
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników4
- Data zakończenia rekrutacji24-11-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi5
- Podstawa uzyskania wpisu do BURStandard Usługi Szkoleniowo-Rozwojowej PIFS SUS 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Usługa przygotowuje do profesjonalnego przygotowywania i serwowania tradycyjnych dań kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie. Zdobędą wiedzę o łączeniu klasycznych smaków z nowymi technikami kulinarnymi, co pozwoli im na tworzenie znanych potraw w unikalny sposób. Po szkoleniu będą w stanie samodzielnie przygotować takie dania jak: wątróbka marynowana w cydrze na maślanej chałce, pierogi z wędzonym twarogiem, "podkręcony" schabowy gotowany w niskiej temperaturze, leniwe pierogi z sosem waniliowymEfekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się rozpoznaje surowce, dodatki do żywności oraz materiały pomocnicze do produkcji dań nowoczesnej kuchni polskiej | Kryteria weryfikacji wybiera i przygotowuje odpowiedniesurowce, materiały, dodatki do produkcji dań nowoczesnej kuchni polskiej | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się przestrzega zasad oceny organoleptycznej wybranych surowców | Kryteria weryfikacji prawidłowo ocenia surowce | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się ocenia jakość wybranych surowców | Kryteria weryfikacji prawidłowo ocenia jakość surowców | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się określa rodzaje wybranych produktów oraz dań nowoczesnej kuchni polskiej oraz sposoby ich sporządzania | Kryteria weryfikacji prawidłowo ocenia produkty i sposobysporządzania dań nowoczesnej kuchni polskiej | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się korzysta z receptur | Kryteria weryfikacji wykonuje dania nowoczesnej kuchni polskiej umiejętnie korzystającz wytycznych zawartych w recepturach | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się dobiera surowce, dodatki do żywności i materiały pomocnicze do produkcji dań nowoczesnej kuchni polskiej | Kryteria weryfikacji prawidłowo dobiera surowce i dodatki do produkcji dań nowoczesnej kuchni polskiej | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się przygotowuje surowce, dodatki do żywności i materiały pomocnicze do produkcji dań nowoczesnej kuchni polskiej | Kryteria weryfikacji odpowiednio przygotowuje surowce,dodatki i materiały pomocnicze do produkcji dań nowoczesnej kuchni polskiej | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się dobiera urządzenia i drobny sprzęt kuchenny do produkcji dań nowoczesnej kuchni polskiej | Kryteria weryfikacji odpowiednio dobiera narzędzia i drobnysprzęt kuchenny | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się obsługuje wybrane urządzenia stosowane w procesie produkcji gastronomicznej | Kryteria weryfikacji sprawnie obsługuje urządzenia w trakcie produkcji dań nowoczesnej kuchni polskiej | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się przeprowadza ocenę organoleptyczną dań nowoczesnej kuchni polskiej w poszczególnych fazach procesu technologicznego | Kryteria weryfikacji samodzielnie i prawidłowo ocenia dania nowoczesnej kuchni polskiej w różnych etapach produkcji | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się sporządza półprodukty i gotowe dania nowoczesnej kuchni polskiej | Kryteria weryfikacji przygotowuje dania nowoczesnej kuchni polskiej zgodnie ze sztuką | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się opracowuje projekty prezentacji dań nowoczesnej kuchni polskiej | Kryteria weryfikacji przedstawia projektowane prezentacjedań nowoczesnej kuchni polskiej | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się dobiera surowce i półprodukty do prezentacji i dekoracji dań nowoczesnej kuchni polskiej | Kryteria weryfikacji odpowiednio dobiera prawidłoweskładniki potrzebne do dekoracji dań nowoczesnej kuchni polskiej | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się dobiera urządzenia i drobny sprzęt kuchenny do prezentacji i dekoracji dań nowoczesnej kuchni polskiej | Kryteria weryfikacji odpowiednio dobiera sprzętpotrzebny do dekorowania dań nowoczesnej kuchni polskiej | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się posługuje się sprzętem i urządzeniami kuchennymi do prezentacji i dekoracji dań nowoczesnej kuchni polskiej | Kryteria weryfikacji sprawnie obsługuje sprzęt w procesiedekorowania dań nowoczesnej kuchni polskiej | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się wykonuje elementy do dekorowania dań nowoczesnej kuchni polskiej | Kryteria weryfikacji tworzy elementy dekoracji dań nowoczesnej kuchni polskiej zgodnie zesztuką | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się prezentuje i dekoruje dania nowoczesnej kuchni polskiej | Kryteria weryfikacji prawidłowo prezentuje estetycznieudekorowane dania nowoczesnej kuchni polskiej | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się zna zasady teoretyczne sporządzania dań nowoczesnej kuchni polskiej | Kryteria weryfikacji potrafi zaprezentować i omówić zasady teoretyczne | Metoda walidacji Prezentacja |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Łączna ilość godzin | 5 godzin zegarowych, czas przerw nie wlicza się do czasu usługi szkoleniowej |
Program dnia | Nowoczesna kuchnia polska - warsztaty z Pawłem Zasławskim |
Praktyka - warsztaty | surowce i produkty: rodzaje, ocena, jakość, zapotrzebowanie, receptury, dodatki, dobór urządzeń gastronomicznych i sprzętu |
sporządzanie półproduktów oraz dań nowoczesnej kuchni polskiej | |
prezentacja dań nowoczesnej kuchni polskiej na talerzach i półmiskach, dekorowanie | |
Teoria - specjalistyczny instruktaż | przybliżenie zasad sporządzania dań nowoczesnej kuchni polskiej |
Egzamin | Egzamin teoretyczny i praktyczny (ok. 1 h) |
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 3 Nowoczesna kuchnia polska - warsztaty z Pawłem Zasławskim | Prowadzący Paweł Zasławski | Data realizacji zajęć 26-11-2025 | Godzina rozpoczęcia 17:00 | Godzina zakończenia 21:00 | Liczba godzin 04:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 3 Przerwa | Prowadzący Paweł Zasławski | Data realizacji zajęć 26-11-2025 | Godzina rozpoczęcia 21:00 | Godzina zakończenia 21:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 3 Egzamin | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 26-11-2025 | Godzina rozpoczęcia 21:15 | Godzina zakończenia 22:15 | Liczba godzin 01:00 |
Cena
Cena
Cennik
Rodzaj ceny | Cena |
---|---|
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | Cena 360,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika netto | Cena 292,68 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny brutto | Cena 72,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny netto | Cena 58,54 PLN |
Prowadzący
Prowadzący
Paweł Zasławski
Swoje doświadczenie zawodowe i kwalifikacje nabył tym samym nie wcześniej niż 5 lat przed datą szkolenia (wymóg Bazy Usług Rozwojowych).
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Przygotowanie się Uczestnika do zajęć nie jest wymagane, gdyż Akademia dostarcza wszystkie składniki, sprzęt AGD i akcesoria kuchenne oraz materiały szkoleniowe niezbędne do przeprowadzenia szkolenia.
Informacje dodatkowe
Zawarto umowę z WUP w Toruniu w ramach projektu Kierunek – Rozwój.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi