Kurs Dietetyki Sportowej
Kurs Dietetyki Sportowej
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaStyl życia / Dietetyka
- Grupa docelowa usługi
-Kurs jest skierowany do wszystkich osób pragnących zwiększyć wiedzę, umiejętności oraz kwalifikacje.
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników20
- Forma prowadzenia usługizdalna
- Liczba godzin usługi80
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Usługa "Kurs Dietetyki Sportowej" potwierdza przygotowanie do uzyskania wiedzy i umiejętności oraz kwalifikacji i kompetencji społecznych z zakresu kursu Dietetyki Sportowej.Kurs jest prowadzony metodą e-learningową.
Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Planuje proces rodzajów wysiłków fizycznych a diety. | Kryteria weryfikacji Monitoruje proces rodzajów wysiłków fizycznych a diety. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Charakteryzuje zasady żywienia w sporcie. | Kryteria weryfikacji Definiuje zasady żywienia w sporcie. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Stosuje obliczanie zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze. | Kryteria weryfikacji Organizuje obliczanie zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Dodatkowe pliki
Program
Program
Tematyka szkolenia kursu Dietetyki Sportowej :
-Zasady żywienia w sporcie.
-Rola poszczególnych składników w żywieniu sportowców.
-Rodzaje wysiłków fizycznych a dieta.
-Suplementacja sportowców.
Czas trwania kursu to 80 godzin szkoleniowych (kurs nie zawiera praktyk, 0 godzin praktyk).
Forma kształcenia: szkolenie indywidualne na platformie e-learningowej, realizowane w czasie nierzeczywistym.
Szkolenie ma charakter nauki indywidualnej. Kursant realizuje materiał dydaktyczny w dowolnym miejscu i czasie poprzez innowacyjną platformę dydaktyczną.
W związku z tym Instytucja nie uwzględnia przerw w trakcie realizacji poszczególnych tematów na platformie.
Każda godzina nauki wskazana w programie jest godziną zegarową.
Koszt szkolenia pokrywa wszelkie egzaminy oraz walidację.
Nauka jak i testy sprawdzające wiedzę (cząstkowe i testy generalne) oraz praca zaliczeniowa, obywają się online.
Instytucja zapewnia inną/inne osoby do przeprowadzenia walidacji, niż do procesu szkolenia.
Zgodnie z art. 43 ust. 1 pkt 2b ustawy o podatku VAT od towarów i usług zwolnione są z podatku VAT, co również jest wskazane na fakturze.
Po ukończeniu Kursu Dietetyki Sportowej absolwent otrzymuje dokumentację zgodną z wymogami MEiN oraz dodatkowo: certyfikat ukończenia kursu dietetyki sportowej. Uzyskane w ten sposób kwalifikacje oraz wcześniejsze uzyskanie tytułu dietetyka umożliwiają podjęcie pracy w charakterze dietetyka sportowego.
Cena
Cena
Cennik
Rodzaj ceny | Cena |
---|---|
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | Cena 1 049,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika netto | Cena 1 049,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny brutto | Cena 13,11 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny netto | Cena 13,11 PLN |
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnik szkolenia realizuje kurs indywidualnie, materiały dostępne w formie elektronicznej na indywidualnym koncie kursanta w tym:
- materiał dydaktyczne pod postacią plików pdf,
- możliwe wykłady głosowe,
- materiały wideo.
Informacje dodatkowe
Polski Instytut Dietetyki to jednostka edukacyjna, która wprowadzi kursy w postaci szkoleń e-learningowych. Ta innowacyjna forma kształcenia pozwala kursantom odbywać szkolenia w wybranym i dogodnym dla siebie miejscu i czasie. Nauka jak i egzaminy odbywają się on-line.
Polski Instytut Dietetyki jako pierwsza instytucja oświatowa prowadząca kursy dietetyczne uzyskała Certyfikat Jakości ISO 9001:2015. Polski Instytut Dietetyki posiada uprawnienia do wydawania absolwentowi dokumentacji zgodnej z Rozporządzeniem Ministra Edukacji i Nauki.
Jeżeli są Państwo zainteresowani szkoleniem z tej karty lub innym z dofinansowaniem z PARP prosimy o kontakt mailowy na adres: dotacje@pid.edu.pl lub telefoniczny pod numerem: 22 602 01 01.
Dodatkowo zapraszamy do zapoznania się z ofertą na stronie: https://pid.edu.pl/ .
Warunki techniczne
Warunki techniczne
Warunki techniczne niezbędne do udziału w usłudze:
- Należy posiadać komputer PC lub inne urządzenie, które odtwarza poprawnie dźwięk w formacie MP3 oraz posiada rozdzielczość ekranu w poziomie nie mniejszą niż 1100 pixeli.
- Do prawidłowej funkcjonalności platformy wymagana jest jedna z najnowszych wersji przeglądarek: Internet Explorer, Mozilla Firefox lub Google Chrome. Ponadto przeglądarka powinna obsługiwać JavaScript oraz akceptować dane zapisywane w plikach Cookie.
- Uczestnik powinien posiadać łącze sieciowe minimalnej o prędkości - 10 Mb/s.
- Uczestnik realizuję usługę szkoleniową na innowacyjnej platformie dydaktycznej realizowanej na stronie: https://pid.edu.pl/
- Uczestnik dostaje indywidualny dostęp do materiałów dydaktycznych poprzez zalogowanie się na indywidualnym koncie kursanta https://pid.edu.pl/konto