Od pasji do profesji - pierwsze kroki w profesjonalnej kuchni - szkolenie
Od pasji do profesji - pierwsze kroki w profesjonalnej kuchni - szkolenie
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Grupa docelowa usługi
Osoby pragnące zdobyć lub zwiększyć kwalifikacje w zakresie gastronomicznym, ale również takie, które chciałyby sprawdzić swoje predyspozycje do pracy na stanowisku kucharza.
- Minimalna liczba uczestników6
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji02-12-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi12
- Podstawa uzyskania wpisu do BURStandard Usługi Szkoleniowo-Rozwojowej PIFS SUS 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Uczestnicy zapoznają się z zasadami zarządzania kuchnią i świadczenia usług gastronomicznych zgodnie z najwyższymi standardami branży. Zdobędą wiedzę oraz praktyczne umiejętności stosowania zaawansowanych technik oraz nowych trendów kulinarnych.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Wiedza: Uczestnik zdobył wiedzę o zasadach dobierania dań sezonowych, sposobach gromadzenia i gospodarowania niezbędnymi zapasami, budowaniu właściwych relacji z dostawcami, klientami i współpracownikami. | Kryteria weryfikacji Pytania dotyczące danego zakresu tematycznego. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji Pytania dotyczące danego zakresu tematycznego. | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się Umiejętności:Uczestnik nauczył się korzystania nowych trendów gastronomicznych, stosuje i właściwie dopasowuje techniki kulinarne, odpowiednio organizuje pracę w kuchni z wykorzystaniem nowoczesnych urządzeń. | Kryteria weryfikacji Pytania dotyczące danego zakresu tematycznego. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kryteria weryfikacji Pytania dotyczące danego zakresu tematycznego. | Metoda walidacji Test teoretyczny | |
Efekty uczenia się KompetencjeUczestnik zyskał kompetencje właściwej organizacji pracy w usługach gastronomicznych oraz zarządzania personelem, a także tworzenia harmonogramów pracy kuchni. | Kryteria weryfikacji Pytania dotyczące danego zakresu tematycznego. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Brak wymagań co do poziomu wiedzy uczestników szkolenia z zakresu sprzedaży. Zajęcia będą realizowane w oparciu o miarę godziny lekcyjnej wynoszącej 45 min. W trakcie szkolenia wykorzystane zostaną liczne przykłady, symulacje i ćwiczenia.
1. Podstawowe informacje dotyczące szkolenia, pre-test.
2. Szkolenie z technik kulinarnych i nowych trendów kulinarnych
3. Warsztaty praktyczne dobierania składników i komponowania dań
4. Wykład na temat organizacji pracy w kuchni
5. Szkolenia z zakresu planowania menu dobierania dań sezonowych
6. Warsztaty z zarządzania zespołem kuchennym
7. Wykład dotyczący zarządzania zapasami i kontrolowania kosztów
8. Szkolenie z technik negocjacji i komunikacji w zespole
9. Warsztaty praktyczne z delegowania obowiązków motywowania pracowników
10. Wykład na temat budowania relacji z dostawcami i klientami
11. Szkolenie z obsługi technologii i nowoczesnych urządzeń w kuchni
12. Warsztaty z tworzenia harmonogramów pracy i dystrybucji zadań
13. Pytania i odpowiedzi, podsumowanie szkolenia, post-test.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
Rodzaj ceny | Cena |
---|---|
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | Cena 2 400,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika netto | Cena 2 400,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny brutto | Cena 200,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny netto | Cena 200,00 PLN |
Prowadzący
Prowadzący
Tomasz Soczumski
Laureat konkursu Chef Culinary Cup oraz zdobyte 3 miejsce w finale krajowych eliminacji konkursu Bocuse d'or Poland.
Absolwent Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach, od 2012 roku legitymuje się dyplomem mistrzowskim w zawodzie KUCHARZ oraz od 2014 roku - uprawnieniami pedagogicznymi dla instruktorów praktycznej nauki zawodu.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Prezentacja powerpoint, celem utrwalenia informacji przekazanych w trakcie szkolenia, przesłana będzie drogą mailową.
Warunki uczestnictwa
Warunkiem uczestnictwa jest zarejestrowanie się i założenie konta w Bazie Usług Rozwojowych oraz zapisanie się na szkolenie za pośrednictwem Bazy.
Informacje dodatkowe
Po zakończeniu usługi uczestnik otrzyma certyfikat.
Usługa szkoleniowa podzielona jest na godziny dydaktyczne (1 godzina dydaktyczna = 45 minut).
Usługa jest zwolniona z podatku VAT w przypadku, kiedy przedsiębiorstwo zwolnione jest z podatku VAT lub dofinansowanie wynosi co najmniej 70%. W innej sytuacji do ceny netto doliczany jest podatek VAT w wysokości 23%.
Podstawa: §3 ust. 1 pkt. 14 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20.12.2013 r. w sprawie zwolnień od podatku od towarów i usług oraz szczegółowych warunków stosowania tych zwolnień (Dz.U. z 2018 r., poz. 701).
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi