Barman/Barista
Możliwość dofinansowania
Barman/Barista
Numer usługi 2025/08/22/56151/2954807
6 000,00 PLN
brutto
6 000,00 PLNnetto
150,00 PLNbrutto/h
150,00 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Grupa docelowa usługi
Kurs jest dostosowany do różnych poziomów wiedzy i umiejętności, a celem jest rozwijanie umiejętności potrzebnych do tworzenia wyjątkowych napojów kawowych i alkoholowych.
- Minimalna liczba uczestników2
- Maksymalna liczba uczestników10
- Data zakończenia rekrutacji07-09-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi40
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat ICVC - SURE (Standard Usług Rozwojowych w Edukacji): Norma zarządzania jakością w zakresie świadczenia usług rozwojowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Usługa „Barman/Barista - szkolenie wraz z egzaminem” przygotowuje do samodzielnej pracy na stanowisku Barman/Barista oraz uzyskania kwalifikacji. Kurs ma na celu podniesienie jakości usług gastronomicznych, rozwijanie umiejętności zawodowych pracowników, a także dostosowywanie się do zmieniających się potrzeb i oczekiwań klientów na rynku.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Definiuje zasady obsługi klienta wpunkcie gastronomicznym | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje zasady obsługiklienta w punkcie gastronomicznym | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Stosuje się do zasad wysokiej kulturyosobistej | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje wysoką kulturęosobistą | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Definiuje sposoby szybkiegonawiązywania kontaktu z klientami | Kryteria weryfikacji Omawia i charakteryzuje szybkienawiązywanie kontaktu z klientami | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Inne kwalifikacje
Uznane kwalifikacje
Pytanie 1. Czy wydany dokument jest potwierdzeniem uzyskania kwalifikacji w zawodzie?
TAK
Pytanie 4. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kwalifikacji jest rozpoznawalny i uznawalny w danej branży/sektorze (czy certyfikat otrzymał pozytywne rekomendacje od co najmniej 5 pracodawców danej branży/ sektorów lub związku branżowego, zrzeszającego pracodawców danej branży/sektorów)?
TAK
Pytanie 5. Czy dokument jest certyfikatem, dla którego wypracowano system walidacji i certyfikowania efektów uczenia się na poziomie międzynarodowym?
TAK
Informacje
- Podstawa prawna dla Podmiotów / kategorii Podmiotówuprawnionych do wydawania dokumentów potwierdzających uzyskanie kwalifikacji, w tym w zawodzie
- Nazwa Podmiotu prowadzącego walidacjęICVC
- Podmiot prowadzący walidację jest zarejestrowany w BURTak
- Nazwa Podmiotu certyfikującegoICVC
- Podmiot certyfikujący jest zarejestrowany w BURTak
Program
Program
- Wiedza dotycząca zasad obsługi klienta w punkcie gastronomicznym
- Wysoka kultura osobista
- Umiejętność szybkiego nawiązania kontaktu z klientami
- Rozwinięte umiejętności interpersonalne – komunikatywność i otwartość
- Wiedza dotycząca zasad autoprezentacji i pierwszego wrażenia
- Znajomość zasad komunikacji werbalnej i pozawerbalnej
- Znajomość savoir vivre z zakresu branży gastronomicznej
- Umiejętność profesjonalnego przyjęcia zamówienia
- Wiedza na temat przygotowania różnego rodzaju napojów – dobór składników
- Znajomość różnych techniki przygotowywania napojów
- Umiejętność śledzenia zapasów i składanie zamówienia
- Wysoki poziom uważności na obsługiwanych gości
- Zdolność podzielności uwagi i szybkiego reagowania
- Dobra pamięć
- Umiejętność współpracy zespołowej
Szkolenie trwa 40 godzin dydaktycznych (1 godz. = 45min.)
Przerwy NIE WLICZAJĄ się w czas trwania szkolenia.
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 5
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 5 Dzień I | Prowadzący Mateusz Środa | Data realizacji zajęć 08-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 06:30 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 5 Dzień II | Prowadzący Mateusz Środa | Data realizacji zajęć 09-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 06:30 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 5 Dzień III | Prowadzący Mateusz Środa | Data realizacji zajęć 10-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 06:30 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 5 Dzień IV | Prowadzący Mateusz Środa | Data realizacji zajęć 11-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 06:30 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 5 Dzień V | Prowadzący Mateusz Środa | Data realizacji zajęć 12-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 06:30 |
Cena
Cena
Cennik
Rodzaj ceny | Cena |
---|---|
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | Cena 6 000,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika netto | Cena 6 000,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny brutto | Cena 150,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny netto | Cena 150,00 PLN |
Rodzaj ceny W tym koszt walidacji brutto | Cena 250,00 PLN |
Rodzaj ceny W tym koszt walidacji netto | Cena 250,00 PLN |
Rodzaj ceny W tym koszt certyfikowania brutto | Cena 250,00 PLN |
Rodzaj ceny W tym koszt certyfikowania netto | Cena 250,00 PLN |
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 1
1 z 1
Mateusz Środa
Doświadczony barman, szkoleniowiec i przedsiębiorca z ponad 15-letnim stażem w branży gastronomicznej, specjalizujący się w organizacji mobilnych drinkbarów, szkoleniach barmańskich oraz budowaniu rozpoznawalnych marek.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnicy otrzymają skrypt, notatnik i długopis
Adres
Adres
ul. Aleja Niepodległości 63
27-200 Starachowice
woj. świętokrzyskie
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
- Laboratorium komputerowe
Kontakt
Kontakt
Paulina Gębura
E-mail
szkolenia.kadr@gmail.com
Telefon
(+48) 886 327 333