Trener personalny z elementami dietetyki
Trener personalny z elementami dietetyki
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaStyl życia / Sport
- Grupa docelowa usługi
Osoby pełnoletnie (ukończony 18 rok życia) pragnące pozyskać wiedzę, uprawnienia i tytuł trenera personalnego. Osoby, które pragną spieniężyć swoją pasję i rozwijać się zawodowo.
- Minimalna liczba uczestników2
- Maksymalna liczba uczestników10
- Data zakończenia rekrutacji21-09-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi40
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat ICVC - SURE (Standard Usług Rozwojowych w Edukacji): Norma zarządzania jakością w zakresie świadczenia usług rozwojowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem edukacyjnym usługi jest przygotowanie uczestników szkolenia do pracy w roli trenera personalnego. Ukończenie szkolenia wyposaży uczestników w niezbędną wiedzę oraz umiejętności potrzebne do prowadzenia zajęć jak i do pracy z klientem indywidualnym jako trener personalny.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Uczestnik planuje diety i dobiera treningi indywidualnie pod predyspozycje podopiecznych | Kryteria weryfikacji -Tworzy plany żywieniowe w sporcie-Planuje dzienne diety osoby aktywnej fizycznie -Komponuje zbilansowane posiłki odpowiednio do stopnia aktywności fizycznej -Planuje diety i treningi w ujęciu redukcji wagi oraz przyrostu masy mięśniowej -Planuje suplementację -Zna anatomię ciała -Odpowiednio dobiera ćwiczeń z obciążeniami -Przeprowadza trening siłowy z odpowiednim doborem ćwiczeń | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Inne kwalifikacje
Uznane kwalifikacje
Informacje
- Podstawa prawna dla Podmiotów / kategorii Podmiotówuprawnionych do wydawania dokumentów potwierdzających uzyskanie kwalifikacji, w tym w zawodzie
- Nazwa Podmiotu prowadzącego walidacjęICVC
- Podmiot prowadzący walidację jest zarejestrowany w BURTak
- Nazwa Podmiotu certyfikującegoICVC
- Podmiot certyfikujący jest zarejestrowany w BURTak
Program
Program
1. Podstawowa wiedza na temat żywienia w sporcie, rola węglowodanów, białka i tłuszczy w diecie.
2. Wiedza z zakresu planowania dziennej diety osoby aktywnej fizycznie
3. Umiejętność komponowania zbilansowanych posiłków odpowiednio do stopnia aktywności fizycznej
4. Wiedza z zakresu dietetyki w ujęciu redukcji wagi
5. Wiedza z zakresu dietetyki w ujęciu przyrostu masy mięśniowej
6. Podstawowa wiedza z zakresu suplementacji
7. Wiedza z zakresu czynników szkodliwych w diecie sportowca i osoby aktywnej fizycznie
8. Podstawowa wiedza z zakresu anatomii ciała
9. Wiedza z zakresu odpowiedniego doboru ćwiczeń z obciążeniami
10. Umiejętność przeprowadzenia treningu siłowego z odpowiednim doborem ćwiczeń: ramiona, barki, mięśnie piersiowe, grzbiet, kończyny dolne, mięśnie pośladkowe, mięśnie brzucha
Szkolenie trwa 40 godzin dydaktycznych (1 godz. = 45min.)
Przerwy NIE WLICZAJĄ się w czas trwania szkolenia.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 5 1. Podstawowa wiedza na temat żywienia w sporcie, rola węglowodanów, białka i tłuszczy w diecie | Prowadzący Arkadiusz Staszewski | Data realizacji zajęć 22-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 06:30 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 5 2. Wiedza z zakresu planowania dziennej diety osoby aktywnej fizycznie | Prowadzący Arkadiusz Staszewski | Data realizacji zajęć 23-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 06:30 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 5 3. Umiejętność komponowania zbilansowanych posiłków odpowiednio do stopnia aktywności fizycznej | Prowadzący Arkadiusz Staszewski | Data realizacji zajęć 24-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 06:30 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 5 4. Wiedza z zakresu dietetyki w ujęciu redukcji wagi | Prowadzący Arkadiusz Staszewski | Data realizacji zajęć 25-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 06:30 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 5 5. Wiedza z zakresu dietetyki w ujęciu przyrostu masy mięśniowej | Prowadzący Arkadiusz Staszewski | Data realizacji zajęć 26-09-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 06:30 |
Cena
Cena
Cennik
Rodzaj ceny | Cena |
---|---|
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | Cena 6 000,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika netto | Cena 6 000,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny brutto | Cena 150,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny netto | Cena 150,00 PLN |
Rodzaj ceny W tym koszt walidacji brutto | Cena 250,00 PLN |
Rodzaj ceny W tym koszt walidacji netto | Cena 250,00 PLN |
Rodzaj ceny W tym koszt certyfikowania brutto | Cena 250,00 PLN |
Rodzaj ceny W tym koszt certyfikowania netto | Cena 250,00 PLN |
Prowadzący
Prowadzący
Arkadiusz Staszewski
Specjalizuje się kulturystyce, trójboju siłowym. Wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu indywidualnych oraz grupowych treningów.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnicy otrzymają skrypt, notatnik i długopis
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
- Laboratorium komputerowe