Usługa Szkoleniowa: Asystent zamówień - usprawnianie procesu zamówień oraz zarządzania asortymentem w placówce handlowej jako odpowiedź na kryzys w przedsiębiorstwie.
Usługa Szkoleniowa: Asystent zamówień - usprawnianie procesu zamówień oraz zarządzania asortymentem w placówce handlowej jako odpowiedź na kryzys w przedsiębiorstwie.
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaBiznes / Zarządzanie przedsiębiorstwem
- Grupa docelowa usługi
Właściciele przedsiębiorstw.
Sukcesorzy przedsiębiorstw.
Kadra zarządzająca placówkami handlowymi.
Menadżerowie zarządzający zorganizowanymi sieciami handlowymi.
Pracownicy działu sprzedaży oraz zakupu.
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników16
- Data zakończenia rekrutacji15-10-2025
- Forma prowadzenia usługizdalna w czasie rzeczywistym
- Liczba godzin usługi12
- Podstawa uzyskania wpisu do BURStandard Usługi Szkoleniowo-Rozwojowej PIFS SUS 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Usługa Szkoleniowa: Asystent zamówień - usprawnianie procesu zamówień oraz zarządzania asortymentem w placówce handlowej jako odpowiedź na kryzys w przedsiębiorstwie pozwala na zrozumienie w jaki sposób optymalizacja szerokości asortymentowej w przedsiębiorstwie wpływa na decyzje zakupowe klientów oraz rentowność przedsiębiorstwa.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Rozumie w jaki sposób działa asystent zamówień. | Kryteria weryfikacji Używa asystenta zamówień dedykowanego do programu magazynowego przedsiębiorcy. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się Zna metody zarządzania szerokością asortymentu | Kryteria weryfikacji Dostosowuje ofertę do potrzeb klienta w oparciu o dostępne dane ilościowe. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Potrafi podejmować decyzje zakupowe oparte na danych. | Kryteria weryfikacji Tworząc zamówienia wykorzystuje wskaźniki efektywności sprzedaży. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się Rozumie wpływ zarządzania asortymentem na klientów | Kryteria weryfikacji potrafi przewidywać reakcje klientów na zmiany w szerokości asortymentu | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Lp. | Przedmiot / temat | Prowadzący | Termin | Od godziny | Do godziny | Czas trwania (h) |
|
|
|
|
|
|
| Suma: 12:00 |
|
1 | Pretest | Marcin Baczewski | 16-10-2025 | 08:00 | 08:15 | 00:15 |
|
2 | Podstawowe zasady automatyzacji zamówień | Marek Szabat | 16-10-2025 | 08:15 | 10:15 | 02:00 |
|
3 | Przerwa Kawowa | Marek Szabat | 16-10-2025 | 10:15 | 10:30 | 00:15 |
|
4 | Zarządzanie szerokością asortymentu w kontekście strategii przedsiębiorstwa | Marek Szabat | 16-10-2025 | 10:30 | 12:00 | 01:30 |
|
5 | Przerwa Kawowa | Marek Szabat | 16-10-2025 | 12:00 | 12:30 | 00:30 |
|
6 | Optymalizacja rentowności przedsiębiorstwa przez zarządzanie zamówieniami - optymalny dobór asortymentu | Marek Szabat | 16-10-2025 | 12:30 | 14:00 | 01:30 |
|
7 | Zarządzanie asortymentem w praktyce | Marek Szabat | 17-10-2025 | 08:00 | 10:00 | 02:00 |
|
8 | Przerwa Kawowa | Marek Szabat | 17-10-2025 | 10:00 | 10:15 | 00:15 |
|
9 | Zastosowanie technologii w zarządzaniu zamówieniami i asortymentem - Asysten zamówień | Marek Szabat | 17-10-2025 | 10:15 | 12:00 | 01:45 |
|
10 | Przerwa Obiadowa | Marek Szabat | 17-10-2025 | 12:00 | 12:30 | 00:30 |
|
11 | Zastosowanie technologii w zarządzaniu zamówieniami i asortymentem - Asysten zamówień cz 2 | Marek Szabat | 17-10-2025 | 12:30 | 13:45 | 01:15 |
|
12 | Walidacja | Marcin Baczewski | 17-10-2025 | 13:45 | 14:00 | 00:15 |
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 12 Pretest | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 16-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 08:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 12 Podstawowe zasady automatyzacji zamówień | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 16-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:15 | Godzina zakończenia 10:15 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 12 Przerwa Kawowa | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 16-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:15 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 12 Zarządzanie szerokością asortymentu w kontekście strategii przedsiębiorstwa | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 16-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 12 Przerwa Kawowa | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 16-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 12:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 12 Optymalizacja rentowności przedsiębiorstwa przez zarządzanie zamówieniami - optymalny dobór asortymentu | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 16-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 12 Zarządzanie asortymentem w praktyce | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 17-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 12 Przerwa Kawowa | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 17-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 10:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 12 Zastosowanie technologii w zarządzaniu zamówieniami i asortymentem - Asysten zamówień | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 17-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:15 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 01:45 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 12 Przerwa Obiadowa | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 17-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 12:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 12 Zastosowanie technologii w zarządzaniu zamówieniami i asortymentem - Asysten zamówień cz 2 | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 17-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 13:45 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 12 Walidacja | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 17-10-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:45 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 00:15 |
Cena
Cena
Cennik
Rodzaj ceny | Cena |
---|---|
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto | Cena 3 000,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt przypadający na 1 uczestnika netto | Cena 3 000,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny brutto | Cena 250,00 PLN |
Rodzaj ceny Koszt osobogodziny netto | Cena 250,00 PLN |
Prowadzący
Prowadzący
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Szkolenie realizowane metodami interaktywnymi, praca w oparciu o dedykowaną aplikację, ćwiczenia grupowe i indywidualne, filmy szkoleniowe, analizy doświadczeń użytkowników, dzięki czemu zdobędą wiedzę oraz rozwiną umiejętności, postawy i zachowania.
Podczas szkolenia przewidziane są:
2 przerwy kawowe x 15 min
1 przerwa x 30 min
W trakcie szkoleń zdalnych 1 przerwa 30 minut
Szkolenie jest realizowane w godzinach zegarowych, tj. 1 godzina = 60 minut. Przerwy są wliczone w czas trwania szkolenia. Koszt walidacji uwzględniony jest w cenie szkolenia.
Zakres usługi szkoleniowej jest zgodny z wynikami diagnozy przeprowadzonej dla przedsiębiorstwa w ramach projektu Postaw swój biznes na nogi.
Warunki techniczne
Warunki techniczne
Walidacja będzie przeprowadzona za pomocą platformy biznes.projekt481.pl.
Użytkownicy muszą mieć dostęp do:
- komputera lub smartfonu,
- połączenia internetowego szerokopasmowego,
- przeglądarki Windows: IE 11+, Edge 12+,Firefox 27+, Chrome 30+, Mac:Safari 7+, Firefox 27+, Chrome 30+, Linux: Firefox 27+, Chrome 30+,
- Ciche i dobrze oświetlone miejsce do udziału w szkoleniu,
- Zasilanie,
- Uczestnicy powinni mieć możliwość swobodnego wyboru miejsca i robienia notatek. W przypadku zapewnienia miejsca przez zamawiającego, to on odpowiada za spełnienie tych warunków. Sala musi być dostosowana do liczby uczestników, zapewniając 1,5-2 m²na osobę, zgodnie z normami bezpieczeństwa.
- Miejsce szkolenia powinno być przystosowane dla osób z niepełnosprawnościami, oferując podjazdy, windy, szerokie drzwi, przestrzeń dla wózków, przystosowane toalety oraz regulowane stoły.